• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISTRANSFORMACE - síť života: o všem, co pomáhá léčení a probuzení člověka,společnosti,Země
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    YMLADRIS: az to bude u nas fungovat jako ve svycarsku, budu odvadet dane a vsechno tak jak mam.
    dokud se z mych dani ztraci penize na podporu smejdu typu kalouska, ratha a ostatnich, tak nemam nejmensi chut.
    co je na tom sakra nepochopitelne ?
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    ANDY_WARHOL: Prima! Myslis to Svycarsko, kde obcan by si sam pripadal jako kreten kdyz by neplatil dane, ze jo?
    PAULMUADDIB
    PAULMUADDIB --- ---
    PIZI: A co bys dělal? Já znám člověka, který prodal firmu za 300 mega, rozhodl se, že bude doma a za 14 dní už prosil známé, aby ho zaměstnali, že jim bude za sebe platit zdravotní a sociální, ale že chce chodit mezi lidi.

    Pracovat nerovná se hnát se za penězi činností, kterou nesnáším. Pracovat znamená tvořit a budovat. Může to být na tom domečku, může to být třeba předávání svých znalostí ostatním učením, může to být psaní knih, nebo povídek. Co Dušek? Pracuje v divadle, nebo si to užívá, že může sdělovat své názory ostatním a ještě mu za to platí?
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    PIZI: je rozdil jestli je to prace pro nekoho nebo prace pro sebe, sve blizke
    delat si na vlastnim domecku je urcite radostnejsi, nez bejt nekde v kanclu.
    PIZI
    PIZI --- ---
    Na druhou stranu cílem života není pracovat, ale naopak.
    PAULMUADDIB
    PAULMUADDIB --- ---
    JAZZZ: Mě seto strašně líbí. Od té doby, co mám barák, přesně chápu rčení z knihy E.T.Setona, Dva divoši "až bude všechna práce hotova". To znamená nikdy.

    Odtrhnout tu nutnost práce (a s tím poznávání a uchopení hodnoty) od života pomocí sociálních dávek, ale i přemrštěných platů za sypání nesmyslných dat do excelovských tabulek bez významu, dotací "klukům co spolu mluví a podobně, je skutečně největší katastrofou dneška.
    PAULMUADDIB
    PAULMUADDIB --- ---
    JAZZZ: Ten metanol tam lije Kalousek, aby zvýšil příjem ze spotřební daně z kolkovaného alkoholu.
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    PAULMUADDIB: musel jsem ti narcistne dat plus, protoze bych nerad, aby tahle ustredni myslenka reseni nasi "krize" zapadla v zapomneni :)
    PAULMUADDIB
    PAULMUADDIB --- ---
    JAZZZ: "ona totiz na vlastnim statku a ve vlastni komunite prace je vzdycky. a to je to hlavni k cemu jsem chtel tebe a benkiho postouchnout. "neni prace, tak zevlim u televize na soc. davkach" to je nejvic zkriplujici mechanismus, ktery nase absurdni spolecnost dokazala vypotit"

    Tesat!

    Jo, vo tom to je.
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    STRYX: abych doplnil ten svuj prispevek, ktery tuhle odbocku odstartoval : nerekl bych, ze obchazet zakony je OK. dokonce se mi to docela prici. pokud jsou vsak zakony nastaveny spatne, diskriminacne, nebo je proste obchazi temer vsichni, pak by bylo z evolucniho hlediska velmi nemoudre se tak nechovat.
    nemuzu zaroven akceptovat kritiku obchazeni zakonu a zaroven kritiku sve slabosti oproti lidem, kteri ty zakony obchazi. oni v prvni rade svym chovanim narusili system tak, ze uz je neopravitelny a dokonce narusili kontrolni mechanismy tak, aby takove chovani bylo v ramci systemu legalni a privilegovane.
    takze to je bohuzel ta prvotni pricina, proc to vubec resime. dalsim obchazenim zakonu uz jenom drzim nastaveny status quo.

    problem s ceskymi zakony je ten, ze jsou zbytecne slozite, nekvalitni a nekdy dokonce umyslne derave, ci zcela pomylene (viz bursikovy nedomyslene ekodotace fotovoltaice). zakony prirody jsou jednoduche, kristalove ciste a logicke a meli bychom se jimi inspirovat.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    YMLADRIS: dalsi casty sterotyp, budeme se srovnavat s nejhorsimi misto s nejlepsimi. ovsem
    proc bychom meli dojit do stavu jak to vypada nekde v africe, kdyz muzeme naopak jit dopredu, napriklad tak jak to vypada ve svycarsku.
    STRYX
    STRYX --- ---
    YMLADRIS: Piznam se, ze jsem trochu biased. ;o) Ale rozhodl jsem se pristupovat k diskuzi z parcialni angazovane pozice, protoze mi prijde, ze evropanum by komparativni impaktni feedback mohl prospet srovnat jejich bias ohledne nesmyslne nizkeho spolecensko kuturniho sebevedomi, tam kde chybi nenahraditelna osobni zkusenost.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    STRYX: vsak ja ti svuj nazor nenutim.
    jen konstatuji, ze ja budu do toho kradeni prispivat jen merou nejnutnejsi. driv sem platil jak mourovatej, ale moje chut to delat totalne skoncila, kdyz jsem videl co se u nas deje. a muzes moralizovat jak chces, tak to proste je.
    navic je hezke, ze posuzujes me znalosti, ale nevis o tom nic. kadrovani ti zrejme de. to vidime.
    to ze se snazim psat strucne, je dane necim jinym, nez nedostatkem znalosti. bohuzel to nekdy vede ke zkratkam, to priznavam, ale to neznamena, ze by moje nazory byly k nicemu, jak se snazis dokazat. jen uz sem to vysvetloval mnohokrat a do podrobna, proto uz nemam ani silu a ani chut.
    a pokracovat nemusis, protoze nemas v podstate co rict. tedy aspon si mi nejakou zajimavou nebo novou informaci nedal. zahral si si na kadrovaka a to je tak vsechno, takovych je na nyxu mrte a me to ani neprekvapuje.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    STRYX: mozna pravidelny fotoblog z ghany s komentari by necemu pomohl...
    STRYX
    STRYX --- ---
    ANDY_WARHOL:

    1) To si asi pred tim rikal neco jineho. Nicmene podstatna pro me byla kriteria na nichz zakladas sve hodnoceni. Pak by bylo mozne srovnavat soucasne i pripadne situace a dolozit trendy dle nichz " jestli vykrmovat nejakyho hegemona nebo nejaky domaci prase, co si masti kapsu je imho uplne stejne" ci " budoucnu nebude rozdil mezi nejakou jinou totalitou a tim co predstavuje eu". Je dulezite tuhle vec vyjasnit, protoze na ni stavis pozici, ze je ok obchazet zakony?
    2) Takze abych alespon toto pochopil spravne. Zijes v nemecku a vyuzivas vyhod tamni infrastruktury. Ale zaroven razis zasadu statu nic nedavat i za cenu obchazeni zakonu? Takze nedavas nic ani v nemecku ani v cesku? Nebo kdybys zil v nemecku ta dele nez jen par let, tak bys nekde nekomu neco daval? Ne, koukam, ze ted jiz davas minimum aby ses vyhnul vezeni. Jak je to tedy s tou zasadou? Do zeme, kde se neplati se ti nechce, protoze v cechach jsi doma. Podporovat svuj stat se ti ale nechce, protoze tak vyjadrujes svuj zasadovy ideovy nesouhlas nad efektivitou procesni struktury. Nevolis ale nekterou z existujicich cest, kterymi je tamni system obcasnke spolecnosti vybaven, ale volis trend vedouci k vnitrni desintegraci systemu.
    3) Tech zemi by jiste slo najit vic. Nicmene tedy, kdyz system jinde funguje, tak rys, ktery nachazis v zakopany v jeho zakladu asi neni podminene systemicky.
    4) Priznam se, ze v tomto bodu jsem si neodpustil sarkasmus lehce za hranici dobrych mravu. Reagoval jsem tak proto, ze jsem poukazoval na jiz drive zminenou nesouvislost s puvodnim prispevkem a vyhradne proklamativni kvalitu. Timto se omlouvam.

    Dovolim si shrnout dosavadni diskuzi z meho pohledu. Muj nazor je, ze:
    1) Nedrzis konzistentni argumentacni linii. Menis vychodiska. Nedokladas fakticitu. Nedivim se, protoze mam za to, ze obhajujes neobhajitelnou pozici (eu vs totality), ktera ma zaklad ve fragmentovanem emotivnim mrceni, kterym vyjadrujes svuj nesouhlas s nekterymi parcialnimi rysy systemu v nemz zijes. Coz chapu. Ja take nejsem ze spousty veci nadseny. Coz nic nemeni na tom, ze jako nazor mi to neprijde ani zajimavy ani kvalitni.
    2) Tvuj zasadovy pristup obhajovani obchazeni zakonu jako vyrazu obcanske neposlusnosti a nesouhlasu mi neprijde ani racionalni (protoze nekonstruktivni), ani sexy (protoze vychcany), ani dospely (protoze nejjednodussi mozny a s benefity). Napadlo te, ze by se mohlo jednat o zpusob, jak si jednoduse ospravedlnit sam pred sebou aspekt pozice parazitickeho pristupu k prostredi jehoz vyhod vyuzivas na mnoha urovnich implicitne uz jenom tim, ze zijes kde zijes? Muj pohled na situaci v cr je, ze ac je v mnoha aspektech problematicka a frustrujici, tak je stale jednim nejlepsich mist na svete, kde muze clovek zit po strance prava, socialnich jistot, svobody projevu a realizace.
    3) Vzhledem k tomu, ze nejde o systemicky rys, tvuj pristup, ze vyhladovet system je jedine reseni me nepresvedcil.
    4) Mam dojem, ze vetsina tvych nazoru nema smysluplnou strukturu aby vytvarela funkcni celek, nema oporu v dostatecnych znalostech ac je do znacne miry kategoricka, a je spise zalozena na emotivnich reakcich, primocarych kompenzacich pocitu ublizeni atd. Je mozne, ze se mylim, ale domnivam se, ze i kdybychom to probrali treba nad pivem tak bych dosel k podobnemu nazoru, byt bych se tolik neopiral do formalni stranky tveho vyjadreni a ty bys mi pravdepodobne vylicil sve zivotni zkusenosti v jejichz kontextu je tvuj nazor konzistentnejsi. Nicmene i presto minusko s tveho prispevku neodeberu a, s prominutim, v diskuzi nebudu pokracovat.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    MONKEYFIGHTER: no ale na vesnicich se kali, co si budeme povidat, takze ten priklad tam proste je. a je negativni.
    ja si rikam, ze ty spatny priklady jsou nejhorsi, protoze muzes stokrat rikat neco svymu potomkovi ale kdyz on to bude vidat, tak to bude pro nej norma a zadny reci ho nepresvedci. navic je to pokrytectvi a to je nejhorsi co muzes svemu diteti ukazovat, tak spolehlive znicis jakokoliv autoritu. treba to je hlavni duvod proc spoustu mladych lidi ujede na drogach, protoze rodice jim davaji svym chlastanim nejaky priklad a pak jim davaji kazani, jak jsou drogy spatne, protoze si neuvedomi, ze alkohol ja take droga.

    samozrejme to neplati opacne, tzn. nedas spatny priklad, budes mit automaticky nejlepe vychovaneho potomka.
    to sem ale ani netvrdil.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    EVA_: no ja to myslel taky vseobecne ne osobne.
    promin, jestli to tak vyznelo.
    EVA_
    EVA_ --- ---
    ANDY_WARHOL: Uff...teď jsem na rozpacích, vůbec nevím, jak zareagovat. Když takhle otočíš něco, co píšu všeobecně na mě, je pro mě trošku obtížné si to nebrat osobně.:-)
    MONKEYFIGHTER
    MONKEYFIGHTER --- ---
    ANDY_WARHOL: no to ze rodic nebude ridit ozralej nic nezarucujue...ja nikoho ze svejch rodicu nevidel ridit ani po malym pivu a s tejne sem parkrat s ozralym ridicem jel kdyz mi bylo 16, ackoliv sam bych ozralej neridil a nemel sem z toho uplne dobrej pocit
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    ANDY_WARHOL: pacifismus je nepraktickej hlavne, kdyz dojde na lamani rukou :) takze pacifisti, pozor na nebankovni pujcky a soudni exekutory :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam