• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISTRANSFORMACE - síť života: o všem, co pomáhá léčení a probuzení člověka,společnosti,Země
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    ANDY_WARHOL: to vypada, ze "k tomu mas co rict" :)
    tak se nebabrejte v tom, co kdo a jak myslel a rozvinte myslenku toho jaka transformace nas a tuhle spolecnost ceka. na tom, ze je nevyhnutelna a prijde do 20ti let jsme se tu snad uz nejak vicemene shodli.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    ANDY_WARHOL: taky nemam pocit ze bych te sem lakal. asi te tohle tema nejak musi zajimat. vypada to, ze to uz mas vyreseny, coz je fajn a ted se muzes podelit o nejake vysledky, nebo postrehy z prubehu a zas tady nebo v podobnem klubu se neco dozvedet. ani mi to tu nepripada jako nejaka konspiracni seznamka :) ikdyz kdo vi ?
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    STRYX: ps: jeste si nastuduj rozdil mezi primou demokracii a zastupitelskou demokracii, protoze sem si vsiml, ze to slusne motas, protoze jinak by si nerekl, ze chyba neni v systemu, ale jeho implementaci, kdyz sem ti daval priklad svycarska,. jenze my nemame system jako ve svycarsku, mame dost jiny system.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    JAZZZ: ja sem do tohle kubu vubec nemel chodit, nevim proc si me sem lakal.

    ja to totiz resit nepotrebuju, mam to celkem jasne, mam presny plan, co budu delat a jak to budu delat. nehledam ani nejakou komunitu lidi, z kteryma bych svoje vize uskutecnoval, protoze uz sem ji nasel.
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    ANDY_WARHOL: nemam takovy pocit
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    tak proc dela blbou ?
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    ANDY_WARHOL: ja myslim, ze ona to chape moc dobre ;)
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    YMLADRIS: pokud by mel pocit, ze jsou efektivne synergicky investovany pro jeho dobro, tak by je platil s radosti a mel by jeste preplatky :)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    YMLADRIS: az to bude u nas fungovat jako ve svycarsku, budu odvadet dane a vsechno tak jak mam.
    dokud se z mych dani ztraci penize na podporu smejdu typu kalouska, ratha a ostatnich, tak nemam nejmensi chut.
    co je na tom sakra nepochopitelne ?
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    ANDY_WARHOL: Prima! Myslis to Svycarsko, kde obcan by si sam pripadal jako kreten kdyz by neplatil dane, ze jo?
    PAULMUADDIB
    PAULMUADDIB --- ---
    PIZI: A co bys dělal? Já znám člověka, který prodal firmu za 300 mega, rozhodl se, že bude doma a za 14 dní už prosil známé, aby ho zaměstnali, že jim bude za sebe platit zdravotní a sociální, ale že chce chodit mezi lidi.

    Pracovat nerovná se hnát se za penězi činností, kterou nesnáším. Pracovat znamená tvořit a budovat. Může to být na tom domečku, může to být třeba předávání svých znalostí ostatním učením, může to být psaní knih, nebo povídek. Co Dušek? Pracuje v divadle, nebo si to užívá, že může sdělovat své názory ostatním a ještě mu za to platí?
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    PIZI: je rozdil jestli je to prace pro nekoho nebo prace pro sebe, sve blizke
    delat si na vlastnim domecku je urcite radostnejsi, nez bejt nekde v kanclu.
    PIZI
    PIZI --- ---
    Na druhou stranu cílem života není pracovat, ale naopak.
    PAULMUADDIB
    PAULMUADDIB --- ---
    JAZZZ: Mě seto strašně líbí. Od té doby, co mám barák, přesně chápu rčení z knihy E.T.Setona, Dva divoši "až bude všechna práce hotova". To znamená nikdy.

    Odtrhnout tu nutnost práce (a s tím poznávání a uchopení hodnoty) od života pomocí sociálních dávek, ale i přemrštěných platů za sypání nesmyslných dat do excelovských tabulek bez významu, dotací "klukům co spolu mluví a podobně, je skutečně největší katastrofou dneška.
    PAULMUADDIB
    PAULMUADDIB --- ---
    JAZZZ: Ten metanol tam lije Kalousek, aby zvýšil příjem ze spotřební daně z kolkovaného alkoholu.
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    PAULMUADDIB: musel jsem ti narcistne dat plus, protoze bych nerad, aby tahle ustredni myslenka reseni nasi "krize" zapadla v zapomneni :)
    PAULMUADDIB
    PAULMUADDIB --- ---
    JAZZZ: "ona totiz na vlastnim statku a ve vlastni komunite prace je vzdycky. a to je to hlavni k cemu jsem chtel tebe a benkiho postouchnout. "neni prace, tak zevlim u televize na soc. davkach" to je nejvic zkriplujici mechanismus, ktery nase absurdni spolecnost dokazala vypotit"

    Tesat!

    Jo, vo tom to je.
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    STRYX: abych doplnil ten svuj prispevek, ktery tuhle odbocku odstartoval : nerekl bych, ze obchazet zakony je OK. dokonce se mi to docela prici. pokud jsou vsak zakony nastaveny spatne, diskriminacne, nebo je proste obchazi temer vsichni, pak by bylo z evolucniho hlediska velmi nemoudre se tak nechovat.
    nemuzu zaroven akceptovat kritiku obchazeni zakonu a zaroven kritiku sve slabosti oproti lidem, kteri ty zakony obchazi. oni v prvni rade svym chovanim narusili system tak, ze uz je neopravitelny a dokonce narusili kontrolni mechanismy tak, aby takove chovani bylo v ramci systemu legalni a privilegovane.
    takze to je bohuzel ta prvotni pricina, proc to vubec resime. dalsim obchazenim zakonu uz jenom drzim nastaveny status quo.

    problem s ceskymi zakony je ten, ze jsou zbytecne slozite, nekvalitni a nekdy dokonce umyslne derave, ci zcela pomylene (viz bursikovy nedomyslene ekodotace fotovoltaice). zakony prirody jsou jednoduche, kristalove ciste a logicke a meli bychom se jimi inspirovat.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    YMLADRIS: dalsi casty sterotyp, budeme se srovnavat s nejhorsimi misto s nejlepsimi. ovsem
    proc bychom meli dojit do stavu jak to vypada nekde v africe, kdyz muzeme naopak jit dopredu, napriklad tak jak to vypada ve svycarsku.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam