• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISTRANSFORMACE - síť života: o všem, co pomáhá léčení a probuzení člověka,společnosti,Země
    Restartováno :)
    O cestách, technikách, prostředcích, projektech, hnutích, myšlenkách velkých i malých, co pomáhají člověku osvobozovat se a naplňovat svůj potenciál, a skupinám, místům, ekosystémům, uzdravovat se z nemoci civilizace.
    Společným jmenovatelem témat je uzdravení, obnovení rovnováhy, návrat k přirozenosti, nalézání cesty, která je v souladu se životem.

    Ráda bych, aby klub byl o sdílení informací, nápadů a zdrojů - spíše než o diskusích a rozebírání, jestli je nějaké téma dobré-špatné, reálné-nereálné, apod ;) (na tento druh vyžití tu máme klubů dostatek :)

    organnic.blogspot.com (Conti)
    rozbalit záhlaví
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    _BENNY: ja jsem tu kdysi psal neco o granularite spolecnosti, ale nemam cas se opakovat. nekdy ti to na na louce pod hvezdami vysvetlim :)
    FRONEMA: inflace, stejne jako ted :) proc by mely mit jako jedine k cerstve natiskkym penezum pristup banky formou nizkourocenych pujcek od centralni banky?
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    JAZZZ: jo, moralka byl vzdycky problem, nekdo by ji mel uz konecne naridit, takhle by to dal neslo :D (pak mas ale uplne jinou partu lidi, kteri by ti nejradeji zakazali pouzivat penize v jakekoliv podobe - samozrejme az v momentu kdy po nich zacnes chtit konkretni implementaci jejich predstav, to je pak najednou samej zakaz toho, regulace tamtoho, nutnost mit to potvrzeni tam a svyho kamose tamhle).
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    _BENNY: ale houby esoterizuju prosimte :) timhle me fakt neterorizuj :) penize se rusit nemusi, ale jakmile mi parta chlapiku, kteri maji pravo si je tisknout, hrozi trestem pokud si vymyslim vlastni susniky a budu je s kamaradama pouzivat ve vetsim nez malem mnozstvi. tak to vypada, ze se dostavame presne k tomu "nekdo nekomu nasilim nuti svuj system".
    je uplne jedno jestli se jede komunismus nebo korporatni kapitalismus, oba systemy jsou stejne nachylne na kolaps zpusobeny absenci moralky. manazeri z Enronu nebo Olympusu by mohli vypravet ;)
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    JUNIPETRUS: a co na to Jan Tleskac? sorry, nejsem hotline. a nehodlam s tebou resit smysl cele civilizace, ja se zasadne branim zruseni penez v jakekoliv podobe (fiat money, LETS, kupony, whatever).

    JAZZZ: myslim ze to zbytecne zeslozitujes a esoterisujes :-) pokud mas nekde maringotku a nikdo po tobe nechce najem a placeni vody a pripadnych energii, bydlis zadarmo. mit neco zadarmo = nikomu za to nezaplatit. lidskou praci kterou sis sam nevyuctoval ti ani ja pocitat nebudu. a po kancelarskych krysach je zjevne poptavka, nekdo to jejich vysedavani za FB zrejme potrebuje, takze pohoda jazzz ;)
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    _BENNY: ja myslim, ze slovo "zadarmo" bylo redefinovano az do absurdity treba podomnimi prodejci hrncu kteri si prece jen chteji poctivou praci neco vymamit z duchodcu. vymluvy "oni by to preci nekupovali, kdyby to pro ne nebylo vyhodne" v tomhle konkretnim pripade, ale prinejmensim i v pripade bydleni a energii neberu. nejak ten uzasny trh obcas skripe a neprijde mi fer to prehlizet a lidi, kteri se nad tim pozastavuji, manipulovat do snadno napadnutelneho stanoviska.

    staci nebyt narocny konzument, zaparkovat svoji maringotku v sadu, ktery patri cloveku, ktery se o nej rad podeli, postarat se o sebe a opravdu bydlis a zaijes zadarmo, coz zaroven rozhodne neznamena, ze byses flakal. spis naopak, ale stoji to za to. takovy farmar ve srovnani s normovanou kancelarskou krysou dnesni doby, co stravi 20% casu na facebooku, se to rceni o pecenych holubech uplne obraci. a to pisu z pohodli sveho vychlazeneho openspacu ;) njn zas jdu neco zapojovat abych tem holoubatkum pomohl nabrat spravny smer :)
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    _BENNY: tim si mi ale odpovedel jen na tu otazku, ze hodniois system jen ze sveho hlediska.
    A proc by si ho nezrusil, kdyz by ten jiny system by ti umoznoval jeste vic statku za min prace? Nerovna se to tomu, ze napriklad dostanes pridano?

    Co to ostatni? Jsi schopen nejak tento system z hodnotit z hlediska ekonomickych, pravnich, a filosofickych aspektu?
    Proc treba existujou smejdi? http://www.csfd.cz/film/322198-smejdi/
    Je v poradku kdyz napr.1 procentu lidi ma tolik majetku co 80procent ostatnich a tento trend narusta?

    To znamena, ze v tomhle systemu je jista nenapadna dynamika, kterou ale soucasna krize zviditelnila, protoze nabira na rychlosti.

    Co konkretne to je, ktere systemove hodnoty to jsou, ze ti umoznuji dosahnout slusne zivotni urovne?
    Na cem to je zavisle, cim to je podminene? A jsou tyto podminky v tomto systemu stabilni?

    _BENNY
    _BENNY --- ---
    JUNIPETRUS: ziju v systemu ve kterem se zdaleka nemusim tak nadrit abych dosahl slusne zivotne urovne. a bylo by mi hloupe chtit to cele od zakladu zrusit jenom protoze chci jeste vic statku a jeste vic sluzeb za jeste min prace.
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    _BENNY: a ted bez legrace. V jakem myslis, ze zijes systemu?
    Myslis, ze je to nejlepsi mozny, a ze je udrzitelny?
    Nebo by si neco zmenil?
    Hodnotis system i z jineho hlediska, jestli ty se mas fyzicicky a financne dobre?
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    KUATO: no hlavne je nejvic nespravedlivy ze toho ponika nemam ja, takovy system je prohnily a melo by se s nim neco udelat. idealne tak, ze se zmeni moralka vsech 7mi miliard lidi.
    KUATO
    KUATO --- ---
    _BENNY: ja myslim, ze uz jsem to pochopil, jak to Tilopa ma. moje dcera se treba kouka rada na My Little Pony a ja si myslim, ze to neni spatny napad. mit kridla a delat duhy a jine kouzla. ale nesmi se vam tam dostat menavci. v kazdem pripade je nespravedlive, ze normalni kone nejsou ponici s kridlama. nekteri maji i takovy ruzek na cele. jako jednorozci. a vlastne tim delaji ta kouzla. mozna bychom meli mit kridla i my. litat v povetri a zavodit s vetrem, kdo bude driv doma u korytka. nemysli si, ze jsem se zblaznil. ja pisu o zmene, kdy se vsichni lidi i kone OPRAVDU zmeni. proc by to neslo? jak rika elektronicka bible - muzes mit vsechno co chces, staci chtit!!!
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    btw k resource based economy http://mises.org/daily/4636

    chce to aspon zakladni beckground k tomu pochopit o cem tam mluvi, ale treba to tu bude pro nekoho zajimave
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    TILOPA: takze student?
    TILOPA
    TILOPA --- ---
    FRONEMA: No neco mam, jinak bych ti tu nemohl odepisovat, takze vlastnim treba netbook. Ale treba proc by mel nekdo vlastnit zakladni veci jako je voda a vydelavat na tom, aby se lidi a zvirata mohla napit a zit ? Proc by mel nekdo vlastnit lesy, pudu, nerostne suroviny atd..jasne, ze muze a taky to tak je, nu a ja pisu o zmene, kdy si jako normalne myslici bytosti rekneme, ze tohle prece neni uz potreba, ze to neni normalni, abysme se takhle vzajemne k sobe chovali...
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    TILOPA: uff. hele a co ty? ty si tak vsechno co mas ukradl? nebo proste nic nemas?
    TILOPA
    TILOPA --- ---
    _BENNY: Stojim si za tim vsim.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    TILOPA: takze si za tim uz nestojis. chapu, zrejme sam tusis ze to nemas vubec promysleny.
    TILOPA
    TILOPA --- ---
    FRONEMA: Netusim, bo nevim cim se zivis, jestli si poctivy clovek, nebo prodavas hrnce duchodcum :) Ja tim nezastavam komunisticky nazor vzit vse bohatcum a dat to chudcum, nebo nejakym dektretem zabavit vse co chci.)) Proste je to o zmene, o paradigmatu , o novych hodnotach, ktere se v lidech - aspon by mely - vykrystalizovat vyvojem

    _BENNY: Jak sem psal, koncim s touhle debatou, ktera jede uz jen proto, aby te zase utvrdila v tve spravnosti a ze ti vse zapada, jak ma a nic neni treba menit :)
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    JAZZZ: tak bud bydlim protoze pracuju, bydlim protoze jsem rentier anebo bydlim protoze je to zadarmo. ja tam vic moznosti nevidim, pokud tedy nechces redefinovat slovo "zadarmo".
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    _BENNY: ty ho fakt tlacis nekam, kde ho chces mit. proc by bydleni zadarmo melo automaticky znamenat bez prace? dyt preci s emu libi bartrovej system. v Libechove takhle bydli cela komunita v sadu vicemene vymenou za to, ze se tam o to staraji. nesklouzavej do demagogie ve snaze si potvrdit svuj nazor ;)
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    TILOPA: jakoze my vsichni kdo chodime do prace ve skutecnosti nepracujem ale kradem? wtf?
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    TILOPA:

    chces tedy zrusit penize ano/ne?
    chces mit bydleni, stravu a energie zadarmo a bez prace ano/ne?
    chces lidem davat vic ze sveho majetku, sveho casu a svych mentalnich a fyzickych kapacit nez doposud ano/ne?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam