• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISTRANSFORMACE - síť života: o všem, co pomáhá léčení a probuzení člověka,společnosti,Země
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    _SKRITEK: co na tom nechapes :)
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    ono ve skutecnosti existuje jeden zpusob jak by to fungovalo. JUNIPETRUS rikal ze by vlastne tem co vydelavaji ty velky penize ze by vlastne sice meli odpusteno 8000 ale zase by se zvedla sazba dane, takze by platili treba i vic.

    z toho vyvozuju ze uz hledame v rozpoctu uz jen cca 200 miliard, predpokladam ze teda zvyseni dani, plus je mu asi nejakej schodek taky jedno a voila, nasli jsme penize.

    jezne co se stalo? vlastne jsme jen zvysili davky, a garantovali ze jsou navzdy. a lidi co makaj by akorat platili vetsi dane.

    to u mne ovsem neni zadnej bezpodminecni zakladni prijem, to je jen volani po vetsich davach bez prace, se vsem negativama ktery z toho vyplyvaj.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    ja bych do toho sel. utratme pro zacatek jeden bilion korun a uvidime. za zkousku prece nic nedame a stejne vsecko spocitat nejde, tak co.
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    FRONEMA: porad rikas inflace, inflace, co si pod tim predstavujes?
    _SKRITEK
    _SKRITEK --- ---
    SHEALA: w...t...f? :D
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    FRONEMA: no prave, ze nepokrati. Je to marne pokud nectes co jsem predim psal.
    S NZP jde v ruku ruce danova reforma, a mozna i restrukturizace rozpoctu.
    Do toho je treba vzit v uvahu, naklady budouci na rostouci nezamestatnost, socialni nepokoje a kriminalitu, kterou si pak muzes k rozpoctu pricist nebo odecist.

    Dalsi faktor je, ze NZP by mel pozitivne ovlivnit ekomoniku a ekonomicky system, je to sice neznama, ale je treba s tim pocitat, protoze to bude mit vliv na to,jak to budou prijmy a vydaje, jaky bude mit vyssi nzp.

    Rozhodne to nebude tak, ze se neco stanovi, tak to bude. Stejne jako to neni ted,
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    Já bych chtěla zadarmo každému postiženému prostitutku a postižené prostotuta. Včetně mentálně postižených.

    To že s tím někdo nebude souhlasit mě nazjímá, dyť tím uděláme tolik dobra!
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    ja bych chtel aby nebyly zadarmo jen zakladni veci, ale vsechno. sice nevim kde se na to vezme, nejsem ekonom a tohle jsou jen ucetni detaily (ale urcite by to nekdo spocital tak aby to vyslo, kdyby se mu chtelo, a zatim se nikomu nechce), kazdopadne by to bylo pekne a kdo je proti tomu je sluzebnik prohnileho systemu!
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    KUATO: myslim ze mnohem kritictejsi by bylo uzavrit hranice na druhou stranu, protoze to by slo do haje tak rychle ze ti, kdo by to platili by velmi brzy zacli zdrhat.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    Fakt lituju že nežiju na feudální vesnici.
    KUATO
    KUATO --- ---
    FRONEMA: v kazdem pripade by pak bylo vhodne uzavrit hranice, protoze i kdyz si to Junipetrus nemysli, na svete je spoustu ksindlu, kteri serou na nejakou "kreativni a smysluplnou praci spojenou s osobni svobodou", a jdou proste tam, kde dostanou maximum za minimalni namahu, a nemyslim tim jen ono proslavene etnikum snede pleti, kterych je jen na slovensku skoro milion :o).
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    KUATO: jo, urcite. akorat ti nevim s tim promitnutim do nakladu, ja bych rekla ze jich mnoho rovnou zkrachuje, ona vetsina firem na zadnym extra zisku navic nesedi. a zbytek bude samozrejme zdrazovat.

    a navic bude spousta lidi predpokladat jak to bude pokracovat, a ceny vylitnout nahoru hned diky inflacnimu ocekavani.

    no a samozrejme nejpozdeji do roka uslysime "coze, vy chcete abychom zivorili na 8k mesicne? zvedneme zakladni prijem aspon na 12k mame pravo na dustojny zivot!"
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    KUATO: presne tak, proto nas v konkurenceschopnosti valcuje cina s jejich totalitnim kapitalismem :)
    a jeste bys mohl jit dal, dovodit zdrazeni zbozi (ktereho bude porad stejne nebo dokonce mene kvuli ubytku pracovni sily) a dosel bys k tomu, ze si za zakladni prijem koupis uplne stejne houby s voctem jako predtim bez nej.

    ja zakladni prijem nezavrhuju, ale nemuze byt v penezich :)
    KUATO
    KUATO --- ---
    FRONEMA: a dale bych pocital s tim, ze jelikoz lide prestanou delat nejhnusnejsi spatne placene prace (ktere se ale musi stejnak udelat), tak budou muset zamestnavatele pritlacit na penezich, aby to nekdo delal, coz si promitnou do nakladu, coz povede nejspise k nizsi konkurenceschopnosti firem, ve state, ve kterem to tak bude zarizeno oproti firmam ze statu, kde nepodmineny prijem nebude. da se to predpokladat?
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    JUNIPETRUS: dobre pulku z toho provedes pomoci odpusteni dani, ok? v tom pripade mas v rozpoctu o 200 miliard min. najednou tedy musis ziskat 600 miliard, ale zaplatit na zakladnim prijmu musis jeste 200 miliard.

    svete div se, pokratilo se to a furt ti chybi uplne stejnejch 400 miliard
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    _SKRITEK: s prvni vetou souhlasim.
    A prave proto, ze lidi budou mit nejaky sve jiste, se na takove otrocke misto muzou vyprdnout. To znamena, uz nemelo platit "makej jak ja diktuju nebo si jdi, na tvoje misto mam dalsich 10lidi". Tak ubyde ta tlacenka, zamestnavatel budou muset priplatit a vic si lidi vazit.
    Druhe vete nerozumim.
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    FRONEMA: kolikrat ti mam zopakovat, ze se ty penize nebudou vsem vyplacet na ruku?
    _SKRITEK
    _SKRITEK --- ---
    JUNIPETRUS: Většina pracovních míst je dnes koncipována tak, že by bylo záhodno ten pojem zaměstnanec přejmenovat na otrok. Proč myslíš, že když dáš lidem o dva tisíce méně, než dostávají na stávající pozici, tak je to nakopne k nějaké další aktivitě?
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    JUNIPETRUS: ok takze minimalni mzda pocitejme 8000, deti 4000 (vychazim z toho, ze si driv rikal ze na duchody sahat nebudes, pokud to chces vzit zpatky, prepocitam to klidne i s duchodcema) to je (5 000 000 * 8000 * 12) + (2 500 000 * 4000 * 12) = 480 000 000 000 + 120 000 000 000 = 600 000 000 000
    nekdo to po mne zkontrolujte, jestli jsem se nesekla o nulu. a samozrejme pouzivam velmi hrube odhady tech poctu lidi, pokud chcete nekdo ty cisla rozporovat, reknete

    tak a v rozpoctu mas dneska cca 500 miliard na socialni veci. z toho 300 miliard jde na duchodce, na ktery si rekl ze se to nevztahuje. tj zbyva ti 200 miliard.

    chybi ti 400 miliard, ktery musis nekde vzit. kde?
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    _SKRITEK:co si predstavuje pod pojmem inflace.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam