• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISTRANSFORMACE - síť života: o všem, co pomáhá léčení a probuzení člověka,společnosti,Země
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    CONTINUITY: s únavou a cukrem se to periodicky opakuje třeba v paleo auditku, to stejný u mě v mb auditku, když lidi přejdou na dietu, na které nejí cukr, tak popisují výrazný nárůst vitality :)
    Z vlastní zkušenosti taky potvrzuji... to stejné s čajem/kávou... čím míň člověk běžně pije kofeinových nápojů, tím víc má energie :)
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    PIZI: Tak, jak píšu, není to jen moje zkušenost. Setkala jsem se s tou informací ze všech možných zdrojů souvisejících se zdravím a výživou.

    Předpokládám, že u lidí, kteří jsou velmi intenzivně nonstop fyzicky aktivní, jako maratonci, to funguje maličko jinak. Cukr se okamžitě využije jako energie pro práci svalů, a tím pádem nebude mít ty metabolické důsledky, které má u průměrného člověka.
    Ale to, že něco dělají vrcholoví sportovci, pro mně rozhodně není důkaz, že je to optimálně zdravé. Taky se mohou mýlit ;) Ostatně, pokud vím, běžci posledních pár desetiletí běhají v tzv. sportovních botách, což má se zdravím velmi málo společného a vede k tisícům úrazů a spoustě zdravotních následků. A taky to dělají, a věřili, že to funguje.
    PIZI
    PIZI --- ---
    VRBIK: Spíš tipuji glukózu. Ale v zásadě je to jedno. Fruktoza i glukoza jsou součásti bílého cukru.
    VRBIK
    VRBIK --- ---
    PIZI: maratonci ji fruktozu
    PIZI
    PIZI --- ---
    CONTINUITY: A co třeba, když mám období když jsem pasivní a válím se u televize, jím více cukru?

    Jinak maratónci cukr pojídají a věří, že jim pomáhá k výkonům. Tvá zkušenost s válením u TV kontra jejich zkušenost.
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    CONTINUITY: Pokračování k debatě o cukru, našlo si mně samo ;)): Další článek o cukru je v aktuálním čísle National Geographic, srpen 2013. Tam je celá jeho historie, která je velmi zajímavá (a krvavá).

    A pozoruhodnej postřeh jednoho amerického lékaře, podle kterého celej fenomén pasivního válení u televize souvisí s nadměrnou konzumací cukru, protože člověk, kterej jí pořád cukr, má mnohem méně tělesné energie, než by měl bez něj, takže mnoho lidí sotva zvládne své běžné denní úkoly, a když se dostane večer domů, nemá už sílu se hýbat, i když by to nesmírně potřeboval a bylo by to po prosezeném dni přirozené.

    Pod to bych se podepsala, mám to vyzkoušené, kdykoliv začnu zas jíst cukr, začnu zas trpět vyčerpaností a pasivníma zásekama u kompu.
    Určitě někdo snáší cukr relativně lépe, a někdo má velké zásoby energie a tu ztrátu nepozoruje, ale mně to přijde hodně výrazné.
    Samozřejmě je to jen jeden z faktorů a příčin, ale taky jeden z nejvíc popíraných (to pozoruju i na sobě, to automatické racionalizování, že tím to přece být nemůže, respektive zapomínání na tu souvislost ;)
    LEOZ
    LEOZ --- ---
    Kotvičník, stévie, konopí. Rostliny léčí bez vedlejších účinků, říká biolog | zpravy.ihned.cz - Česko
    http://zpravy.ihned.cz/...80-kotvicnik-stevie-konopi-rostliny-leci-bez-vedlejsich-ucinku-rika-biolog
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    PIZI: já si myslím, že to co si myslíš, že si myslíš, je pěkná blbost ,-)
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    rozdil mezi skvelym vinem vyvazene ovocne chuti a splasky z krabice dela taky co do poctu molekul celkem zanedbatelna cast objemu :) uplne obecne bych rekl, ze cim slozitejsi prijimac i vysilac, tim vic informace se da prenest nepatrnymi rozdily, pokud za nimi je nejaky identifikovatelny vzor.
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    ja si myslim, ze pravy med je neco opravdu vic z hlediska esenci nez cukr. Na druhou stranu mi cukr neprijde jako nejakej jed.
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    Darjeel: ad cukr vs med

    I u tatranek se da pracovat s predstavama ze ten cukr je kvintesence ciste blazenosti a tak se aspon maximalizuje ta sance ze 'vejde a neuskodi' ;o)
    Keeping the pure vision, placebo effect, power of the inner athanor :)
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    Neni to zbytecny tolik resit ten cukr? ;) Prijde mi, ze kdyz mam silny zamer v to co povazuju za dulezity a delam veci pro uskutecneni prislusnyho zameru a veci jako zdravou vyzivu pro fyzicky telo ap. beru na vedomi, ale nechavam je jen tak volne na *periferii* toho vedomi a nevenuju tomu zbytecne moc intelektualni analyticke pozornosti, tak si to telo docela samo rika o relativne vyvazenou stravu. a klidne si dam i to kafe s cukrem, nebo chleba s medem, a mam dost volnych kapacit pro ten zamer. mentalni analyza toho co je zrovna vic skodlive muze byt mrhanim cenne kapacity pozormosti. stejne telo vzdycky starne a umre, i to vitariana ci makrobiotika ci vegana.
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    TOP Týdeník Občanské Právo : Polovina medů zfalšována!
    http://tydenikobcanskepravo.parlamentnilisty.cz/2013/08/polovina-medu-zfalsovana.html
    PIZI
    PIZI --- ---
    DARJEEL - Pokud záležina duchu, tak si ho můžu nastavit i na ten bílý cukr. Pokud jde jen o to na co při tom myslím a nezáleží fakt, zda je to samá glukóza a fruktóza. Já si myslím, že ten duch se na tom podílí jen trochu a fakt, že je to cukr moc nezmění. Já vím a proto že tomu věřím, tak v takovém světě budu žít.
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    KAREN: je to nějaký módní poslední dobou... ale je fakt, že nějaká dream lodge by se nám časem hodila... Já to teda beru dost vážně a myslím si, že buddhisti a další vědí, proč to mají nastavené jako pokročilou praxi... takže si počkám... ale láká to velmi, to jo :)
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    PIZI: tak já vím, že na homeopatii aspol. jsi docela vysazený a "nevěříš", ale srovnávat cukr z řepy vyrobenej v továrně s totální esencí, který vyrábí včeličky pro své vlastní společenství...

    A (zas zkusím zaťukat na Ducha) ano, pokud si to v hlavě nastavíš tak, že jíš cukr s jeho negativními důsledky tak je ten rozdíl minimální, ale je taky možnost svýho ducha trochu na ten med naladit a mít z něj obrovský přínos a nevnímat jej jako "cukr", ale jako esenci květin, esenci přírody ,-)
    No jak chceš, já si vybral a z medu mám vyloženě radost, narozdíl od tatranek a sušenek :)
    KAREN
    KAREN --- ---
    LEOZ: jo, jsem na to koukala pred nejakou dobou v tomhle poradu:

    Pološero : Políbení tmou — Česká televize
    http://www.ceskatelevize.cz/porady/10318730018-polosero/213562222000006-polosero-polibeni-tmou/
    LOOK
    LOOK --- ---
    Peklo na talíři: Umělá sladidla - Pořad: Peklo na talíři, Video na Stream.cz (ID: 767397)
    http://www.stream.cz/peklonataliri/767397-peklo-na-taliri-umela-sladidla


    kdo nezna, vrele doporucuji:
    Peklo na talíři - Stream.cz
    http://www.stream.cz/kategorie/482-peklo-na-taliri/
    PIZI
    PIZI --- ---
    JAXXE: Slohově i obsahově velmi podezřelé. Já hádám, že je to blbost.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam