KUATO: ja bych hlasovala za zalozeni iniciativy na nepodminene vynasi odpadku. vynaseni odpadku sux, myslim, ze dnesni spolecnost uz je dostatecne vyspela, aby se lidi nemuseli zabyvat takto prizemnimi povinnostmi. v ziskanem case a s vice energii by pak lide mohli treba vic meditovat, modlit se a tim prinaset vetsi uzitek planete a lidstvu!
mne osobne se z tohoto tematu uz nekolik mesicu, co to prolitava vsema fejsbukama a nyxama, vari krev. vubec mi nejde do hlavy, co to je za napad, ze by se lidi, co jsou toho schopni, tzn nemaji zadny handicap apod., nemeli starat o zajisteni svych zakladni potreby. WTF??? proc by se nemeli starat o svoje zakladni potreby? proc by se jim o to mel starat nekdo jinej?? mi to prijde vrcholne nevychovny a uplne proti proudu. jako clovek, co leta pracuje s detma a snazi se z nich vychovavat samostatny bytosti, lidi, co si sami zavazou tkanicky a utrou zadek, celej lopotnej smysl je pracne z nich vypiplat jedince, co se jednou teda konecne budou schopni postarat alespon (!) sami o sebe a buch, e-e, oni nebudou muset. bude
se to za ne delat samo (???), udela to za ne nekdo jinej. co by to z tech lidi vychovalo? jeste nevdecnejsi, rozmazlenejsi, totalne nesamostatne a nesobestacne jedince. nepodminene zajisteni zakladnich potreb. co dal? na co vsecko dalsiho by mel zmlsany clovicek pravo? s jidlem roste chut.
nevdecna nevdecnost!! jak zde teda konecne, haleluja, zaznelo - nikdo nikomu nic nedluzi, clovek nema od nikoho narok na nic nepodminene a proc by mel mit? muzu byt vdecna, ze me 20 let piplali rodice z jejich nepodminene lasky, ze me dikybohu nevykopli, zadne zanedbavani ci opomijeni na me nebylo konano. tatinek rikal, ze pry ted uz su velka holka, ze uz se o sebe mam postarat sama.
kdo koho nuti delat praci, ktera ho nebavi a pouze ho zivi? kdo komu brani, aby si zalozil vlastni projekt/byznis/okopaval vlastni zahradku a staral se o nemocne pribuzne, zmenil zamestnani za smysluplnejsi? proc je k tomu potreba nepodminene vsem zajistovat zakladni potreby? mi to prijde jako totalni "giving the power away", budovani jeste vetsi zavislosti a nesvobody a to se mi principialne hafo prici.
nebo teda pokud vas to tak trapi, ze se lide kolem vas musi tolik lopotne starat o sve potreby a kdyby to delat nemuseli, vzeslo by z nich neco mnohem lepsiho, co by je udelalo mnohem stastnejsimi a svetu prospesnejsimi lidmi, navrhuji, abyste si takove lidi ve svem okoli vytipovali a ze sveho je sponzorovali, dokud se temto lidem nepodari dosahnout stanoveneho. to tak cvicne, at se to poradne prozkouma a otestuje, nez se to teda prosadi. kdybyste nahodou meli problem najit takoveho cloveka, ktereho sponzorovat, dodam ze svych zdroju.