• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISTRANSFORMACE - síť života: o všem, co pomáhá léčení a probuzení člověka,společnosti,Země
    Restartováno :)
    O cestách, technikách, prostředcích, projektech, hnutích, myšlenkách velkých i malých, co pomáhají člověku osvobozovat se a naplňovat svůj potenciál, a skupinám, místům, ekosystémům, uzdravovat se z nemoci civilizace.
    Společným jmenovatelem témat je uzdravení, obnovení rovnováhy, návrat k přirozenosti, nalézání cesty, která je v souladu se životem.

    Ráda bych, aby klub byl o sdílení informací, nápadů a zdrojů - spíše než o diskusích a rozebírání, jestli je nějaké téma dobré-špatné, reálné-nereálné, apod ;) (na tento druh vyžití tu máme klubů dostatek :)

    organnic.blogspot.com (Conti)
    rozbalit záhlaví
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    KERRAY: mně to přijde konstruktivní dost vzhledem k tomu, že se tu dohadujeme v "bezceném" auditku o tom, jak se co bude řešit někde v horních patrech vedení :)))

    _BENNY:

    Jaromír Nohavica - Tešínská (ČT 1, Divné století) - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=2ifqp2eibHs
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    _BENNY: ok, nemám, co bych namítal, tak jen popřeju příjemnou zábavu
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    DARJEEL: pred sto lety nekdo nemel pravdu v kavarne a jak to dopadlo ;)
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    _BENNY: jistě, zvláště na nyxu je to velmi zásadní... someone is wrong on the internet!!!!
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    KERRAY: ty nemas co konstruktivniho dodat, ja ovsem ano. pro tebe je to vec, kterou snad nekdy vyresi nejaky jeste vzdelanejsi intelektual, popr. se samovolne vytvori novy system, ve kterem se reseni snaz najde. ja mam k tomu dve zasadni namitky:

    - ekonomicka: pokud si chces hrat na socialniho inzenyra a konstruovat novou spolecnost v ramci tohoto vesmiru, budes se muset smirit se zakonem zachovani energie. to je takovy ten konstrukt se kterym tezko hnes, a ktery se ti prodira do vsech sfer lidskeho zivota tady na zemi, promita se to ve vysledku v ekonomickych zakonitostech. system ze ktereho se dostane vice nez se do nej nasype zde v nasi slunecni soustave NEEXISTUJE a existovat NEMUZE.

    - moralni: nemam rad rozmazlene deti a uz vubec nemam rad rozmazlene dospele. cehokoliv co clovek dostane zadarmo bez jakekoliv zasluhy si nevazi a nedovede to docenit. kdo nezna cenu vysledku tvrde prace kterych se dozaduje, z toho vyroste clovek se zkazenym charakterem. coz by se mozna jeste dalo prezit, kdyby me titiz lide vzapeti neobtezovali s tim, ze mam jejich vymysly platit ze sve kapsy nebo sveho casu. mezi takovymi lidmi zit nechci, stitim se jich.
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    _BENNY: bezpochyby - imho je fajn umět si to přiznat, taky s tím vcelku nemám problém

    ale potom si do háje přece nebudu dál mlet svou bez ohledu na to, že k tématu (pokud se tedy o něm na tvé intelektové rovině nedá bavit, jak jsme se tu shodli) nemám co konstruktivního dodat (aspoň prozatím), protože to už pak vlastně jenom trollím, což?
    DNF
    DNF --- ---
    KERRAY: zapomnel jsi na nasi sobecko-lenosnou naturu, ktera jen ceka na prilezitost tyt z Bennyho tvrde prace....
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    KERRAY: je to docela v pohode. imho to musi byt podobne slastny postoj jako arogantni povysenectvi bez nutnosti cokoliv komukoliv obhajovat ;)
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    _BENNY: jak zaseklá gramodeska :) rozumím tomu dobře, že je ti příjemné cítit, jak tvůj (bezpochyby neobvykle silný) intelekt odhaluje a boří prostoduché a naivní představy prosťáčků, kteří ani nedokážou přijít s nějakým plánem nebo i jen základním propočtem, který by tvému intelektu dával smysl?
    DNF
    DNF --- ---
    _BENNY: vyborne, konecne ti to doslo. Je to tvoje chyba, a tim to muzeme uzavrit, souhlasis? :D
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    a furt nic, plan nikde, propocet nikde
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    jako pro pobavení dobrý
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    :DD
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    DNF: jiste, je moje chyba, ze si nedovedu predstavit ten novy ramec, ktery si nedovedete predstavit ani vy, a proto ho nedovedete ani smysluplne popsat. je moje chyba, ze vlastne ani neni proti cemu argumentovat, protoze realne nic nenabizite. nemate zadny plan, zadny propocet, nic. jen to proste chcete a to je vsechno co umite.
    DNF
    DNF --- ---
    _BENNY: Neda mi to, a opet ti pripomenu, jako mnozi prede mnou, ze se pohybujes v mantinelech svych predstav, ktere vis ze nefunguji, a presto to do nich chces nacpat, tim ukazat ten desnej rozpor, a po nas pak abychom ti rekli ze mas pravdu. Nemas. Mas pouze omezene predstavy, a ty predstavy ktere ti tu ostatni nabizeji v odkazech ani nectes, protoze by ti mohly nabourat ty tvoje.
    DNF
    DNF --- ---
    FRONEMA: hehe, a ty si myslis ze to neco znamena? Nepodepsal, ok, tak tahni, prestan platit dane, zrus si konto na nyxu, najdi si svuj kus zeme a jdi tam zit bez spolecnosti. Ono je to jako v autobuse - tim ze nastoupis to podepisujes prepravni rad. Zijes tady, mas internety, pouzivas penize - jsi v tom az po usi!
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    JUNIPETRUS: V pripade financovani DPH jde o to, ze stane-li se DPH dominantni dani, zrusi se(nebo by se mohla zrusi) napriklad dan z prijmu, a tudiz umerne cena klesne o tuto slozku a jine naklady.

    myslis tu dan z prijmu, kterou bude platit jenom nekdo, pricemz DPH budou platit vsichni (i ti s NZP)? jo, to dava smysl. asi tak jako zdanit socialni davky a tim ziskat penize na vyplatu socialnich davek ;D

    Dale je mozne mit snize sazby dph na ruzne polozky jako potraviny, proud, leky

    to je napad! zvysime dane, abychom to cele zaplatili, ale kdyz budou moc vysoke, tak je lidem snizime a problem je vyresen! :D

    90%procent dan z prijmu - jak si na to vubec clovece prisel?

    je prece jasne, ze prijem budou fasovat vsichni, zatimco pracovat bude jenom nekdo. pokud budes chtit nekoho zdanit, tak toho produktivniho, a budes ho muset zdanit poradne. a potom se ti na to ten produktivni vyprdne.
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    _BENNY:ty tvoje moznosti jsou tvoje predstavy, z kterych je zrejme, ze by to nefungovalo, takze to tak nebude.
    A protoze by to nefungovalo, tak zadny seriozni navrhy NZP, takove navhrhy neobsahuji

    Existuje vice navrhu a nikdo nemuze rict, co konkretne bude.
    V pripade financovani DPH jde o to, ze stane-li se DPH dominantni dani, zrusi se(nebo by se mohla zrusi) napriklad dan z prijmu, a tudiz umerne cena klesne o tuto slozku a jine naklady.
    Dale je mozne mit snize sazby dph na ruzne polozky jako potraviny, proud, leky

    90%procent dan z prijmu - jak si na to vubec clovece prisel?
    Ale takovouhle dan bych dal od 100milionu vysse v dnesni systemu

    _BENNY
    _BENNY --- ---
    JUNIPETRUS: pokud se vratime na pudu ekonomickych faktu, pak to tak snadne vubec nebude, protoze:

    (a) dostanes sice zakladni prijem, ale vsechno bezne zbozi bude xnasobne drazsi kvuli zvysene DPH, takze ten prijem bude realne na urovni dnesniho existencniho minima (to aby se ten prijem zaplatil) a tedy pozbude smyslu
    (b) lidi budou mit moznost pracovat mimo zakladni prijem, ale proc by to delali, kdyz na ne bude vzapeti uvalena 90% dan z prijmu (to aby se ten prijem zaplatil)?

    uz jsi konecne rozbil to svoje prasatko nebo jsi prisel s jinym zpusobem financovani?
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    _BENNY: tak se vsad.

    Jinak pokud nechame stranou tvoje dojmy, a vratime to na pudu faktu.
    Tak po zavedeni NZP bude dal fungovat realna ekonomika. Kdo bude chtit byt bohatsi nad ramec nzp bude muset pracovat
    Ovsem s ti rozdilem, ze diky NZP, bude mensi konkurence a lepe placena mista.
    Se zavedenim NZP clovek pracovat nemusi, ale muze, zaroven prace bude vice respektovana
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam