• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISTRANSFORMACE - síť života: o všem, co pomáhá léčení a probuzení člověka,společnosti,Země
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    _BENNY: zajímavé pozorovat, jak z toho, že se nějaké myšlenky na obecné rovině zastávám, uděláš to, že ji chci někomu natlačit :) ale nic, zas jen trolling
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    KERRAY: opravdova fungujici transformace totiz nefunguje tak ze se zasnim, ale ze prijdu s necim zivotaschopnym a udrzitelnym. v nelichotivem svetle se z meho pohledu ukazujes ty, ktery prosazuje neco, co si ani nedovede predstavit. takove lidi povazuji za spolecensky nebezpecne. ale proc to furt opakovat? staci prijit aspon s nejakym konkretnim nastrelem, vymlouvat se na nizkou predstavivost ostatnich a lpeni na statusu quo v tomto pripade zavani jakousi pochybnou projekci. a s takovou ten NZP rozhodne nevybudujes.

    a trenuj. pokud hodlas ten NZP lidem opravdu nejak natlacit (myslim vsem lidem, ne jen svym kamaradum a zpriznenym dusim ve sve komunite), budes takove nazory na ten tvuj napad poslouchat imrvere.
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    _BENNY: já se s tím vyrovnám, jen mi prostě připadá, že se tím úplně zbytečně ukazuješ v nepříliš lichotivém světle - podle mých kritérií už nějakej čas, respektive když dojde na některá témata, prostě trollíš... jestli ti to nevadí nebo tě to baví, klidně pokračuj, jen mi holt skálopevné zastávání se statutu quo jako jediného možného stavu nepřijde úplně transformační
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    KERRAY: to ze si neco dokazes nekonkretne predstavit nestaci, budes holt muset prijit s nejakym tim cislem a modelem, jinak je to cele k nicemu. pokud te nebavi moje reci poslouchat, budes se s tim holt muset nejak psychicky vyrovnat.
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    ok, tak jinými slovy - jednoduše mně nebaví pořád poslouchat "já vím, jak všechno funguje, je jasné, jak by měli všichni žít, takže můžu bezpečně říct, čím se nemá cenu zabývat, protože to je prostě totální blbost", což je v zásadě to, co tu většinu času prezentuješ

    nemám čísla, nemám fungující modely, jen si prostě dokážu představit, že svět může vypadat tak radikálně jinak, že si to ani nedokážu představit, že to vůbec nemusí trvat dlouho, že se to vůbec nemusí uskutečnit způsobem, kterým nám dnes připadá, že se to musí uskutečnit, jestli má vůbec k nějaké změně dojít, a proto neodmítám ani něco, co je, naroubováno na dnešní stav, zjevná blbost - toť vše
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    KERRAY: taky ne. to ze mam malou predstavivost je jako argument dost slabe, dodej cisla ktera me z toho nevedomi vytrhnou.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    KERRAY: tam odpoved na mou otazku neni.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    KERRAY: aha, takhle to nejde. takze jak to tedy jde? tenhle propocet se ti nelibi, dodej lepsi.
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    _BENNY: ano, takhle je to očividný nesmysl, vyhrál jsi, můžeš jít domů :) je přece jasné, že i kdyby se to uskutečnilo přesně takto, nikde by se nic neuspořilo a obecně by se vůbec nic nezměnilo, takže můžeme bezpečně říct, že je to blbost, a že vůbec nemá cenu o tom ani uvažovat, natož se o něco pokoušet...
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    Iniciativa: Plaťme dávky úplně každému, bude čas pomáhat ostatním - iDNES.cz
    http://zpravy.idnes.cz/...-pravidelnou-davku-pro-vsechny-fm7-/domaci.aspx?c=A130916_132026_domaci_jj

    Uskutečnění této utopické vize ale není příliš reálné. Například kdyby dostával každý občan České republiky měsíčně 10 tisíc korun, stát by to ročně vyšlo na 1,26 bilionu. To je víc než celý státní rozpočet.

    ale to jsou jen nejaka cisla pro nerdy ve kterych se vyznaji jen nerdi, technicke marginality, vsak on uz to nekdo pro nas spocita lip :-)
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    JUNIPETRUS: takze to je marny. nechapes, ze zajistit vsem obcanum prosperitu a zajistit prijem do spolecneho rozpoctu ze ktereho se bude vyplacet NZP je jedna a ta stejna vec. a vzhledem k tomu ze nechapes tak naprosto banalni vec a jeste jsi na sve ignoranstvi hrdy, diskuzi s tebou koncim. hlavne se me probuh uz na nic neptej.
    PIZI
    PIZI --- ---
    KAI: matka zivitelka se tremi detmi dostane tu davku ctyrikrat. Má se vyplácet všem občanům i dětem.
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    _BENNY: otazka neni kde vzit penize na NZP, ale kde vzit penize na to, aby fungovala ekonomika, ktrera zajisti obacanum prosperitu a zakladni prostredky k existenci
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    _BENNY: co je to negativni dan z prijmu?
    To by si chtel zavest?
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    GORG: se Svobodnymi dlouhodobe sympatizuji a budu je opet volit. akorat bacha, ti pro NZP rozhodne nejsou (pro nej jsou Pirati). negativni dan z prijmu je krapet jiny koncept. a zrusenim ruznych zbytecnych uradu a dotaci a zefektivnenim statni spravy sice jdou usetrit nejake penize, ale v pripade NZP se pohybujeme v uplne jinych radech.

    kdyz tu debata ohledne NZP probihala v lete, hrubym propoctem jsme se dostali k tomu, ze aby kazdy dospely vyfasoval 8.000kc a dite 4.000kc (coz je docela nic moc, pokud by se mela zrusit adresna podpora opravdu potrebnym a vezmeme v uvahu takovou Prahu, kde je jina cenova hladina jako v nejake Horni Dolni), potrebujeme nekde vybrat necelyho pul bilionu korun navic rocne (!!!). a zatim nikdo nebyl schopen prijit na to kde ho vzit.
    GORG
    GORG --- ---
    _BENNY: No někdy se to zlomit musí :) (Ta důvěra v jiné lidi. )Jako víš co myslím, že do nějaké míry má smysl o transformaci společnosti přemýšlet, a to asi nebude podporou školek, změnou míry zdanění o 5%, podporou mladých podnikatelů či jiných kosmetických změnách, které se zkouší a zkoušely už dlouho.. o tom je přitom většina předvolebního klání..

    Tak se mi líbí strany jako Svobodní či Piráti, kteří myslím přináší skutečně nové a podnětné změny, co něco skutečně v principu mohou ovlivnit. Přitom návrhy svobodných rušit úřady, byrokracii, daně (spolu s rušením některých sociálních dávek), dotace by ranec peněz nutně přinesly. Ale i to se setkává s názory, že to by "nefungovalo", sociální systém by se zhroutil a po zemi by začaly pobíhat hordy zombies. Jakoby každá výraznější tweek změna systému vyvolávala strach.. ale sociální systém se hroutí i tak. A že jsou Svobodní extrémní pravice? Já si nácky představuju trochu jinak. A možná jo.. možná by svobodní byli průser, ale na druhou stranu přece JE koho volit? Nějaké nové nepopulistické strany.. Pravděpodobně by měli stejně jen jedno dvě křesla, tak proč ten strach? Líbí se mi optimismus v politice.A tedy mě dost zajímají ty různé konkrétní kroky, co něco změnit můžou..
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    JUNIPETRUS: je to marny. jasne jsem odpovedel jiz zde: _BENNY. zakon zachovani energie zajisti, ze nebude mozne vyplatit NZP (v nejake rozumne vysi tak aby z toho kazdy vyzil) a zaroven u toho brutalne nezvednout dane (tak, aby se ti na to spousta produktivnich lidi vykaslala a slo to cely do kytek). zdroje jsou omezene. my tu snad mame nejake zavratne mnozstvi prirodnich zdroju, o ktere se svet pere? mame tu snad prebujely bankovni sektor, do ktereho uklada penize cely vyspely i zaostaly svet? dotuje nas snad nejaky jiny stat? nemas ten rozpocet v ramci CR jak naplnit. ale pokud nechapes tohle, dalsi debata nema smysl. opakovat se uz nebudu.

    GORG: No a z toho se mii zdá závěr, že lidi nemají moc velké mínění o jiných lidech

    mozna dobre vedi proc ;) je rozdil mezi tim co o sobe clovek rekne v nejake ankete a tim pro co se rozhodne svou cinnosti v realnem svete.

    GORG: jo, taky je mi z toho smutno. ale znova: KDE se na takovou srandu vezmou love? KDE? byt idealistou a jenom chtit nestaci.
    KAI
    KAI --- ---
    JUNIPETRUS: sorry, ja te nestiham. cas, ktery hodlam venovat sepisovani slohovych praci na nyxu mam limitovany. :)
    To s tema detma a zavazovanim tkanicek je primer. Kdyz si nekdo neudela neco, co je potreba udelat, sam, zakonite to za nej musi udelat jini.

    Jak se o sebe postaram kdyz nebudu mit penize - tak jak jsem to doted udelala vzdycky. Honem rychle sebou hejbnu, abych si zas nejake obstarala. Pokud mozno jakoukoli praci, pokud nemozno, mam to stesti mit takove loving kamarady jako Urzu, co mi na preklenuti tezkeho obdobi pujci nakou tu kacku ;) Pripadne bych se obratila na instituty vyplacejici socialni davky.

    Praci zdar a zase nekdy priste!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam