_BENNY:
KAI:
No vám přijde, že dnešní lidé vychované tímto systémem z nich dělalo zpravidla to, kam se chceme ve výchově dostat? Hádky, touhy materiální, kterých je prost málokdo. Mně to přijde spíš jako dost neurotická společnost, kam výchova "život je tvrdý" vede.
Nějak se pak snaha uvolnit otěže může jevit jako volání po tom se hromadně flákat. Celá věc by myslím prospěla úplně každému, a možná zejména těm, kteří pracují. Měli by víc a nežili furt ve stresu. Vnímám to teda jako zkvalitnění života, ne náboženství prostakrinace. :)
Moji rodiče otevřeně říkají, že tenhle systém je okrádání, nespravedlnosti a korupci a podlosti jako u pravice tak i levice. Prostě jsou rezignovaní, ale zajištění, relativně pohová střední třída. V jejich pohledu mám v té babylin jungli si hledat to své teplé místečko a držet hubu a krok prý, nedělat problémy. Smířit se s tím, že budu pracovat, a že prý nikoho nebaví pracovat, ale tak už to holt prý je. Ale to mi přijde šílený, že většina lidí dělá většinu času, co nechce dělat. To není normál, který by mě lákal, a jsem schopný pracovat i deset hodin v kuse, když mě chytne pracovní posedlost.
Dost lidem vadí cikáni, ale přitom chceme se trápit zneužíváním sociálních dávek jinými, anebo přemýšlet o lepších podmínkách pro všechny, tedy i pro sebe?
Tahle společnost možná potěch tisících let došla v technologickém pokroku natolik, že v současném systému jsou některé práce udržovány uměle, aby se udržela zaměstnanost, například ve státní správě tolilko byrokracie, která je vlastně prací zbytečnou, ale co dělat s mnoha nezaměstnanými státními úředníky? Zdá se, že systém je trochu nedomyšlený, když dává smysl, aby někdo dělal zbytečnou práci, aby se vlk nažral a systém zůstal celý :-) A zbytek dělá, co nechce dělat. NO já si nechci stěžovat.. ale spíš v tomhle vidím něco pozitivního, co změnit, a nechat systém relativně stabilně, jak je. Někdo volá po krvavé revoluci.. nevidím to tak. Btw je v 5 dimenzi éter zadarmo? :)