• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISTRANSFORMACE - síť života: o všem, co pomáhá léčení a probuzení člověka,společnosti,Země
    VRBIK
    VRBIK --- ---
    DARJEEL: "Objevil léčivou i smrtící sílu všudypřítomné energie, kterou nazval orgon. Zahnal hurikán, přivolával a zaháněl déšť, přiměl arizonskou poušť, aby se zazelenala. Ve Spojených státech spálili jeho knihy a pohnali ho před soud. Ve vězení po půlroce zemřel."

    kdyby se tam nezabyvali tema bludama :(( takhle to hrozne schazujou imho
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    Velmi doporučeníhodná kniha o životě Wilhelma Reicha, narozdíl od jiných titulů o Reichovi, tahle Reichovi fandí a zároveň to není new age úlet...
    Reich je zde vykreslen jako psychiatr a vědec neskutečného záběru... výchova dítěte podle přirozené pulzace jeho biorytmů, teorie orgasmu a analýza charakteru, bionová teorie, výzkum rakoviny, sociologický výzkum společnosti, orgonové záření....
    Autor knihy je britský psychoterapeut, zakladatel hlubinné, prenatální a perinatální tělesně orientované psychologické metody zvané biosyntéza.

    http://www.kosmas.cz/knihy/187172/wilhelm-reich/
    LEOZ
    LEOZ --- ---
    pozvánka...


    Seminář osobního rozvoje v Takiwasi
    Takiwasi je „centrum pro léčbu drogově závislých a výzkum tradiční amazonské medicíny“ a nachází se na okraji Amazonie v peruánském městě Tarapoto. Vzniklo v roce 1992 za podpory francouzské a peruánské vlády a EU a od doby vzniku prošlo jeho branami více než 800 pacientů. Má legální statut a řadu ocenění, včetně ceny peruánského ministerstva zdravotnictví. Jeho primárním zaměřením je léčba drogově závislých formou terapeutické komunity, sekundárně se věnuje dalším činnostem jako ambulantní léčbě, osvětě a prevenci, výzkumu tradiční amazonské medicíny, výrobě přírodních léčiv a organizaci pravidelných sebezkušenostních seminářů. Ve svém konceptu léčby propojuje dvě základní paradigmata – současnou psychoterapii a tradiční amazonskou medicínu (známou též jako šamanismus nebo curanderismus).
    Tradiční amazonská medicína je založena na využívání lokálních rostlin, které člověka „učí“ a „léčí“. Některé rostliny mají účinky očistné, jiné „vizionářské“ atd. Součástí je i užívání halucinogenní liány ayahuasky. Léčba i semináře se odehrávají v kontextu rituálu, za dodržení přísných pravidel a úzkého provázení curanderos .
    Centrum Takiwasi má s užíváním ayahuasky a tradiční amazonské medicíny bohaté zkušenosti, sezení vedou iniciovaní curanderos, kteří prošli mnoha lety učení v této oblasti. Jejich přístup a koncept poskytuje bezpečný prostor pro sebepoznávání a hlubokou práci na sobě.

    Seminář zahrnuje:
    Seminář umožňuje účastníkům zažít práci na sobě postavenou na konceptu tradiční medicíny a kopírující model léčby v Takiwasi, který vychází z přechodových rituálu místních domorodých kmenů.
    Konkrétně zahrnuje: purgativní sezení , 3 sezení s ayahuaskou , 3 dny „diety“ , sdílení a rozbor zkušeností ve skupině, individuální konzultace s psychologem, přednášky o tradiční amazonské medicíně.
    Termín konání: 5. – 14. 5. 2014

    Cena semináře: 650 EUR (+ 10 EUR na bankovni poplatky)
    (doprava, ubytování a strava jsou v režimu každého účastníka – na požádání mohu ale poradit s nákupem letenek nebo doporučit ubytování – možno též domluvit skupinové ubytování na příjemném místě poblíž Takiwasi)
    - max. počet účastníků: 17
    - pro závaznou rezervaci nutno uhradit zálohu ve výši 200 EUR do konce ledna 2014

    Podmínkou pro účast na semináři je:
    - vyplnění anamnestického dotazníku pro Takiwasi (v AJ, ŠP nebo FR)
    - krátký motivační dopis (v AJ, ŠP nebo FR)
    - minimálně základní znalost AJ, ŠP nebo FR

    Kontraindikací užívání ayahuasky jsou, mimo jiné, závažné zdravotní potíže (zejména epilepsie a srdeční obtíže, silný diabetes; další nutno konzultovat se zaměstnanci Takiwasi), akutní psychiatrické onemocnění, medikace antidepresivy, těhotenství.

    Personální zajištění semináře:
    PhDr. Veronika Kavenská, Ph.D. (organizační zajištění, psycholožka, 1 rok praxe v Takiwasi, vedení předchozího semináře), Dr. Jacques Mabit, M.D. (lékař, curandero, výkonný prezident a zakladatel centra Takiwasi), Psi. Jaime Torres Romero (vedoucí psycholog a ředitel Takiwasi, curandero), Dr. Rosa A. Giove, M. D. (lékařka, curandera).

    Více informací:
    www.takiwasi.com
    http://www.uloz.to/x8uULg2/takiwasi-disertace-kavenska-pdf - disertační práce pojednávající o centru Takiwasi (v ČJ)
    http://www.adiktologie.cz/...l/291/1359/Moznosti-vyuziti-halucinogenu-ayahuasky-pri-lecbe-zavislosti - článek o Takiwasi v časopise Adiktologie
    http://www.vesmir.cz/clanek/lecba-zavislosti-domorodou-medicinou - článek o Takiwasi v časopise Vesmír

    Semináři bude předcházet informační schůzka v Olomouci, termín bude upřesněn na základě dohody s účastníky.

    Případné dotazy a přihlášení: Veronika.Kavenska@gmail.com
    KUATO
    KUATO --- ---
    Abiotická technika zemědělská
    http://www.blisty.cz/art/71420.html
    VRBIK
    VRBIK --- ---
    TILOPA: rofl :) doufam ze zacne pusobit ve volejte vestci :)
    TILOPA
    TILOPA --- ---
    Announcing "2014: The Year of Reinvention" Dec 21, 2013 - Los Angeles - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=SzaoZjrdsAI
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    What it Really Takes to be an Entrepreneur - Josh Kaufman
    http://joshkaufman.net/what-it-takes-entrepreneur/
    5 jednoduchých bodů, o čem je samostatné podnikání
    u nás si to často představujeme složitě a rozsáhle, přitom už 6-leté dítě může mít mikrobyznys podle těchto principů (četla jsem o konkrétních takových prccích :)
    KUKIDE
    KUKIDE --- ---
    Олимпийские перемены - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ojo9M1cPSPI
    KUATO
    KUATO --- ---
    Takový normální průmyslový chov v bezvědomí
    http://www.blisty.cz/art/71028.html
    TADYTOMAS
    TADYTOMAS --- ---
    DOLORES: LOL
    DRUDRIGER2
    DRUDRIGER2 --- ---
    knizka v pohode. ty videa nevim este sem to neskoukl.
    DOLORES
    DOLORES --- ---
    V naší společnosti chybí mužské vzory. Autentičtí, milující, odvážní muži. Skuteční a vědomí lídři.
    Chlapi, kteří mají SÍLU a směřují ji správným směrem...
    Cesta pravého muže
    http://cestapravehomuze.cz/?a_box=bak76wm7
    TILOPA
    TILOPA --- ---
    Koho budou volit zpěvák Gott, biker Kulhavý nebo lékař Hnízdil – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/...i/315779-koho-budou-volit-zpevak-gott-biker-kulhavy-nebo-lekar-hnizdil.html

    Jan Hnízdil – lékař věnující se psychosomatické medicíně

    „Politikům, kteří chtějí, abychom se jim odevzdali, ukazují na vnější příčiny problémů a slibují, že zavedou fungující stát, zatočí s korupcí a zajistí nám zdravotní péči a klidné stáří, nevěřím ani slovo. Žádný politik za nás nic neudělá, pokud nezačneme každý sám u sebe. Od voleb nic nečekám. Pravděpodobně volit nepůjdu. Oslovit mne může jedině bilboard, na němž bude stát: „Vůbec nic vám neslibuji. Nic za vás neudělám. Čeká nás velká společenská změna. Zvládnout ji můžeme, jen když budeme držet při sobě, chovat se slušně a spolupracovat.“
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    _BENNY: Ty víš a znáš vůbec princip a důvod DPH ? Pochlub se a vysvětli všem, poctivě, zasvěceně a dobře !!ccot to je ( když umíš s tím DPH tak mávat )
    LEOZ
    LEOZ --- ---
    Hledání ekologického myšlení - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=Do3LHIAwfmI
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    GORG: jj, taky jsem si to maloval, jak to bude po škole pohoda a teď jen koukám, jak lítá pod nohy jeden klacek za druhým... přičemž spousta z nich je fakt samoúčelných a nesmyslných...
    A v tom Bulharsku, to snad neprojde, vždyť to je úplná parodie...
    _BENNY: no fuj, komunismus, takové škaredé slovíčko, to se mi vůbec nelíbí... ještěže nevím, co znamená :o)
    DNF
    DNF --- ---
    KUATO: No a nebude to potreba znovu? Rozvratit stare poradky, a na troskach (v tu chvili uz jejich) spolecnosti postavit neco lepsiho?
    To usili je tu taky, podivej se co usili tady vynaklada nekolik perspektivnich lidi, aby bennymu ukazali ze spolecnost neni jen jeho ego co se musi citit dulezite. Misto toho bych mohl makat jako udernik, sef by me pochvalil, a treba bych to nekam dotah :)

    GORG: to je proste to narizovani, centralni planovani, a hlavne byrokracie - kazdy urednik musi mit lejstro ktere plne ospravedlnuje a zaroven omlouva jeho existenci. A to je tak jedno ze sta :) Hprsi nez za komunistu.
    A mas pravdu, ze je lepsi to dneska neresit, a proste to radsi nedelat. Mozna radsi nedelat nic. Ale na to tusim bude taky potreba nejaky povoleni ...
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    DNF: viz Svobodni, to je cesta ktere verim ja.

    DARJEEL: ja jsem pro transformaci, ale nejsem pro komunismus
    GORG
    GORG --- ---
    DARJEEL: myslim, že proto se většina na podnikání vykašla, protože by museli mít osvědčení, že tvoji králici (krávy, kozy,..) mají licenci, všechny typy licencí. Teď už chtěli po kouzelníkovi licenci na jeho králíka z klobouku. Že prý musí mít licenci a také pro králíka plán pro případy evakuace. Do tý doby ho nemůže používat na jeho vystoupeních pro děti.
    Nebo v Bulharsku, že teď všichni DJs musí mít atestaci na znalost první pomoci, schopnost práce s počítačem a internetem, nějakým hudebním softwarem, vědět co publikum poslouchá atd., a každý rok si své znalosti doplňovat. :)

    Většina těch byrokratických požadavků mi přijde jako samoúčelná onanie. Tyhle kontrolory bysme samozřejmě museli pověsit. Myslím, že základní příjem by potřeboval celkovou transformaci společnosti než jen tuto úpravu...
    KUATO
    KUATO --- ---
    DNF: imho hlavni duvod, proc tady ten vyvoj je je technologicky pokrok. druhy - reformy, ktere se zavedly zejmena po druhe svetove valce a ktere byly umozneny rozvracenim starych poradku. lec jejich uspech stal na zadech neuveritelnemu lidskemu usili, kdy lide dreli jako kone, aby rozsekanou evropu (budeme-li se bavit o nasich podminkach) postavili na nohy.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam