• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISTRANSFORMACE - síť života: o všem, co pomáhá léčení a probuzení člověka,společnosti,Země
    JULLIK
    JULLIK --- ---
    GORG: nepochopim co za lidi muze delat na jatkach musi to byt magori....
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    DARJEEL: já bych to podle KAMAHL: trochu upravil : "Zkřížením opice a prasete vznikla inteligentní bytost tak pitomá, že hledá jiné inteligentní bytosti ve vesmíru, aniž by si uvědomovala, že po jedné obrovské zrovna šlape."
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    DARJEEL: já jsem kombinací hyeny a želvy :-)
    GORG
    GORG --- ---
    JULLIK: taky mi maso dlouhý léta nechutnalo. Svačinky s rohlíkem a kolečkama salámu byly taky utrpení. Samozřejmě maso každý den k obědu a večeři. Možná je to věc chuti a preferencí, ale přijde mi že děti to ani jíst nechtěj... než se to naučí.,. v jednom roce.. anebo v mém případě mi maso začalo chutnat možná až někdy v 20 letech :)
    A teď mám i někdy chuť na nějaký šťavnatý steak .. v restauraci, ale sám to nikdy nekupuju, ani salám. Asi jsem flexiterián. Při náštěvě maďarska jsem si naopak s chutí přivezl jejich klobásy.
    Na jedení zvířatek myslím není nic špatnýho, ale to jak s nima lidi zacházejí na jatkách a farmách je srovnatelný s Auschwitzem. Tiše se děje něco, co je defakto pekelná sféra.
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    JAZZZ: jojo, tudleva na workshopu mi asi před půl rokem někdo tvrdil, že člověk je výsledkem genetických experimentů mimozemšťanů, a že jsme kombinací opice a prasete :-)
    No když se kouknu k nám do hospody na růžek, tak tomu celkem věřím :-)
    LYDI
    LYDI --- ---
    jak sem si cetla zahlavi, tak nevim, jestli mam pkracovat v dizkusi, kdyz to nema byt o diskuzi :D
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    DARJEEL: volna asociace ..
    Human to Pig Genome Comparison Complete | [primary-term] content from National Hog Farmer
    http://nationalhogfarmer.com/news/human-to-pig
    “We took the human genome, cut it into 173 puzzle pieces and rearranged it to make a pig,” explains animal geneticist Lawrence Schook. “Everything matches up perfectly. The pig is genetically very close to humans.”
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    KUATO: to nic nemění na tom, jak je třeba v jednotlivých náboženstvích a systémech pojímána "energetická" zátěž jednotlivých druhů masa/zvířat... v křesťanství je součástí půstu jezení ryb, ptáci ani savci je jíst nesmí, v amazonii se zase hraje na bílé versus červené maso (a to i u ryb), kdy curanderos jedí třeba jen bílé ryby nebo občas kuře... vepřové je například kontraindikací k užití velkého množství rostliných medicín, případně i živočišných (žába kambo) atd. atd....
    Tím nerozporuji to co píšeš, jen třeba osobně mi v tomhle vnitřní logika hodně nasedá na prúsečík světových tradic a dává mi to smysl... jinak osobně mi nejvíc vyhovují pstruzi, ptáci a savci moc ne, úplně vegetariánsky taky ne... Chuangzi by ze mě měl radost :-P
    KUATO
    KUATO --- ---
    DARJEEL: no a vojaci, kdyz dostali kulku, tak kolikrat ani nevedeli, ze byli zraneni - az pozdeji zacali citit bolest - odvozuju z toho, ze kdyz krute useknes jednou ranou palici nebo prase dostane sekerou do palice, tak fik, vedomi je z tela, i kdyz se to jeste trepe na zemi, nebo lita po dvore bez palice.. tedy bych se rychle ciste smrti nebal. je to samozrejme neco jineho, kdyz asijska chamrad usekava zaziva zralokum ocasy a hazou je zpatky do vody a podobne..
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    _BENNY: jojo, jde o typ a složitost nervové soustavy, nakonec na biologii na základce si pamatuješ, no ne? strunatci a ty různý řád, paryby, ryby,... jako můžeš nad tím fabulovat, ale myslím, že to s tím systémem moc nepohne :-) Ryby prostě trpí míň a stačí jím káď a hotovo a ticho už a nemudruj nad tím :o)
    JULLIK
    JULLIK --- ---
    _BENNY: nerekla jsem ze jist ryby je v pohode jsou to taky zviratka a ja nejim maso vubec a ze si jednou za rok dam rybu to je ojedinele...rozhodne je to bytos jako kazda jina
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    JAZZZ: 1/ zni to racionalne, ale kolik vegetarianu se v tomto pripade orientuje skrz fakta? falzifikacni test: kdyz by se nahodou prokazalo, ze ryby maji ve skutecnosti sofistikovanejsi nervovou soustavu nez kravy, otocili by svuj pristup?

    2/ tohle imho lidi nezajima. kdyz uz zerou ryby, neresi puvod. ryba je proste safe, ne jako ty osklive veci z velkochovu. ryba je free, i kdyby mela cely zivot zit v male kadi.

    pozn.: sam mam ryby rad a preferuju je :-)
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    _BENNY: myslim, ze jde o slozitost nervove soustavy. zjednodusene - cim slozitejsii mozek, tim vic vedomi sem protece :)

    vidim to tak, ze clovek ma pravo maso jist, pokud si ho dokaze vlastnima rukama zabit a zpracovat. problemy vznikaji z outsourcingu zabijeni. on kdyby mel Hitler ty lidi skrtit vlastnima rukama, tak se na to brzo vykasle. papir s tabulkou vypravenych vlaku vypada podobne nevinne jako ruzovy balicek v regalu.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    to je docela zajimave, odkud se bere to presvedceni, ze ryby jsou nizsi typ zvirete, a proto je jejich pojidani mensi hrich nez pojidani kravicek...
    JULLIK
    JULLIK --- ---
    LYDI: ja jedla maso jako mala a pak se mi to zhnusilo proste mi to prijde nemoralni jak se se zviraty zachazi...ano obcas si dam rybu ale to je taky zvire...jinak maso mi od mala nutili nasi a pak uz to casem pochopili ze to tak nejde...at si kazdy dela co chce a mysli co chce pokud nenuti druhym to aby jedli maso ba naopak...ja to svym detem nutit nebudu..proste jim ani maso davat nebudu az budou moc premyslet o tom zda ho jist chteji tak prosim...ale do te doby opravdu ne...
    MONKEYFIGHTER
    MONKEYFIGHTER --- ---
    LYDI: ale prd harsh kritiku:] vetsina veganu ti rekne ze jde o to zpusobovat co nejmensi utrpeni a nezabijet zbytecne(ona ta predstava ze se budes stravovat oblikat etc vegansky a najednou kuli tobe zadny zviratko nemusi trpet ani umrit je blahova)...umrit je soucast prirozenyho cyklu jak rikas a v prirode to tak funguje jenomze tam je to nutny pokud ten lev proste nejaky zvire nezabije tak sam chcipne, u nas to tak uplne nutny neni a ten zvracenej prumysl kde zmutovany zvirata narvany srackama v desivejch podminkach celej zivot trpej aby mohly skoncit na taliri tlustyho prasete ktery by ze vseho nejvic potrebovalo spis chvili nezrat je to co vetsinu veg*nu sere nejvic a pro spousta lidi je zjisteni tohohle stavu prave ten impuls se tohohle cirkusu neucastnit...

    pokud ti tohle taky vadi tak jit 100% vegan cestou neni zdaleka jediny co s tim muzes udelat, nemusis kupovat maso mliko a spol z velkochovu, muzes obcas kouknout na etiketu jidla co kupujes(kdyz clovek po tomhle zacne koukat tak nekdy neveris do ceho vseho se narve uplne zbytecne smetana, mliko, syrovatka) muzes se zamyslet nad tim kolik zivocisnejch produktu opravdu v jidelnicku potrebujes etc...sama pises ze jis minimum masa a zivocisnejch produktu...tohle je taky cesta, pokud by vsichni svoji spotrebu jenom o kus omezili tak to bude mit mnohem vetsi dopad nez tech "par" 100% veganu co beha po svete.

    jako u vseho ostatniho je to spis o tom si najit vlastni hranici co tobe jeste prijde ok a co ne, nez o cerna/bila.
    LYDI
    LYDI --- ---
    k tomu casu: cetla sem neco jako "starnem protoze vidime ostatni starnout" a pak ze nekteri lidi "blazni" nestarnou protoze nemaji pocit casu. prislo mi to zajjmave. taky sem cetla knizku, na zacatku hodne fyziky - einstein, kvantova teorie atd a pak tam slo o tom ze cas je presne 4. dimenze, dalsi smer po kterym se da cestovat .. asi tak jako ten mravenec (: ted tu knizku tu bohuzel nemam tak nemuzu popsat presnejji...
    JULLIK: ty jo, ja nevim, ja tohle to moc nedavam. taky jim minimum masa a zvire. produktu, ale furt se zaroven asi nedokazu "spojit" s tim "hlavne at nezemrou". kazdy nekdy zemrem ... prijde mi, ze to proste neni vse. jde i o kvalite zivota atd. musim myslet na jednu vec z tolleho "moc pritomneho okamziku" - tolle tam popise jak pro nas je hrozny trauma kdyz umre treba domaci mazlicek ale hlavne je to trauma kdyz ma jmeno, ma "vyznam" ... sama se zeptam jestli tak moc nechcem smrt zvire protoze to zrcadli nas strach pred smrti.
    - a tim fakt nechci ospravedlnit zabijni cehokoli. ale zaroven je to cast prirozeneho cyklu .. nejak..ne? cekam na harsh kritiku vsech ultra vegetarianu a veganu! (;
    JULLIK
    JULLIK --- ---
    Nevim zda to sem patri ale tohle dite je uzasny a celkove dnesni deticky jsou proste duchovne vyspelejsi a treba zmeni svet :-) http://youtu.be/CYBpTpAMwc0
    RAVNOS
    RAVNOS --- ---
    INK_FLO: to thc posobenie si vystihol vyborne. vsimol som si to taktiez, mam na to kuzlo. mavnem nad tym rukou a zasmejem sa... ono to ide prec potom.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam