URZA:
Jj, banány z freshbedýnek jsou fajn, těm i docela věřím, protože chuť, vůně, konzistence, energie, je naprosto jiná. Standardní banány chutnají divně nakysle, docela se divím, že to víc lidem nepřijde divný.
Nedávno jsem byla na kafi s jednou mladou maminkou, dávala kojenci banán, a loupala jí ho, řííkala že se dočetla, že na povrchu banánů je tolik chemek, že pro dítě není dobrý na to sahat, a pak si ty prsty strkat do pusy :(
......dobře, aspoň tak, ale nějak jsem nenašla odvahu zeptat se, jestli opravdu věří, že když je vnějšek akutně nebezpečnej, je pro roční dítě OK jíst vnitřek.
-----------
Ano, obchody s "potravinama" jsou sice na každém rohu, ale ve většině z nich mají věcí k jídlu jen pár, zbytek jsou divný drogy, třeba taková vietnamská večerka, tam si vybrat jídlo je umění, v zásadě si můžu koupit brambory, nějakou tu zeleninu, jen v některých najdu mandle, který nejsou pražený-solený, v některých vločky.....a právě tam někdy podlehnu ohledně toho sýra, protože mají slovenskou parenici, představuju si, že snad na tom slovensku u Liptovskýho Mikuláše se občas krávy pasou venku :), ale jistá bych si tím nebyla....
Zbývajích 80% obchodu, cukrověci, solověci, chemkověci, konzervy, čínský polívky......IMHO je šílený, že se vůbec miliardy tun takových věcí smí vyrábět z jídla...když celkově na planetě je čím dál víc lidí a méně orné půdy..
Nic proti jejich existenci jako takové, ale měly by, coby doplňkové či nouzové poživatiny, tvořit 10% krámu, ne naopak....