• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISTRANSFORMACE - síť života: o všem, co pomáhá léčení a probuzení člověka,společnosti,Země
    KAMAHL
    KAMAHL --- ---
    DNF: Haha, dobře :D A co si myslíte třeba o tomhle odkazovaným videu? https://www.youtube.com/watch?v=mgH1n-YgDO0
    LEOZ
    LEOZ --- ---
    pro inspiraci
    The Sacred Power Of Your Yoni (Full Body Orgasm, Cervical- & Multiple Orgasm) | MyTinySecrets
    http://mytinysecrets.com/...red-power-of-your-yoni-full-body-orgasm-cervical-orgasm-multiple-orgasm/
    DNF
    DNF --- ---
    KAMAHL: Usmevne. Jako treba ze - kdybychom dali vsechny prachy, ktery utratime za festaky a drogy JAZZZovi, tak bychom s nimi dokazali udelat dokonalou komunitu! No jakoze pekne, v sestnacti bych to asi vic hltal, protoze bych podobnou uvahu cetl poprve. A pak bych sel utratit prachy za drogy :)
    KAMAHL
    KAMAHL --- ---
    LEOZ
    LEOZ --- ---
    tak to jó!
    Physicists, alchemists, and ayahuasca shamans: A study of grammar and the body | Cultural Admixtures
    http://culturaladmixtures.wordpress.com/...ts-and-ayahuasca-shamans-a-study-of-grammar-and-the-body/
    Alex is a PhD student studying ayahuasca communities in Australia ...
    LEOZ
    LEOZ --- ---
    Study looking at Ecstasy’s effect on autism - ContraCostaTimes.com
    http://www.contracostatimes.com/...2e6&utm_medium=social&utm_source=facebook.com&utm_campaign=buffer
    LEOZ
    LEOZ --- ---
    FRUTAA1: vyřiď, ať dondou do Brna!
    FRUTAA1
    FRUTAA1 --- ---
    asi trochu pozdě, ale přece - narazila jsem na knihu Walden a jak už to tak chodí, s ní přišla i pozvánka na představení v Crossu, takže kdybyste měli chuť: http://walden.crossclub.cz/
    LEOZ
    LEOZ --- ---
    Nechte děti jíst hlínu a pít z potoka, radí muž s tasemnicí | Publicistika
    http://www.rozhlas.cz/..._zprava/nechte-deti-jist-hlinu-a-pit-z-potoka-radi-muz-s-tasemnici--1387777

    „V mých střevech žijí asi tři tasemnice. Měl jsem i nějaké čínské parazity, kteří mne ale v posledních měsících opustili,“ komentuje Julius Lukeš bez okolků čilý ruch ve svých útrobách.
    =)
    LEOZ
    LEOZ --- ---
    academic retro ... a pořád cool
    Power Of Myth Part 1
    https://www.youtube.com/watch?v=JIKMoApXjts

    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    [ Spirálové snění 1.0 / workshopworkshop / 26.8.2014 / CR - Jihocesky kraj - Vila Flora, Vlašimská 13 ]
    Kdo jste v Praze a chtěli byste si příští úterý příjemně protáhnout člověka a vyčistit hlavu pomalými i rychlejšími tóny a beaty :)
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    DARJEEL: To je asi dobrá definice, že to není doslova "nemít strach", ale trochu něco jiného.

    Jestli jsem to správně pochopila (mj. z vyprávění Čechů, kteří tam pobývali), to, co je nežádoucí a nebezpečné, je zvyk, který je zrovna u nás velmi rozšířený: představovat si, co by se člověku všechno mohlo stát, a bát se toho.
    To člověku nijak nepomůže, naopak.
    Místo toho potřebuje vnámat, co se opravdu děje, a na to si dávat bacha.
    LEOZ
    LEOZ --- ---
    Soil Microbes And Human Health – Learn About The Natural Antidepressant In Soil
    http://www.gardeningknowhow.com/garden-how-to/soil-fertilizers/antidepressant-microbes-soil.htm
    vždycky sem se v ní rád rochnil!
    TILOPA
    TILOPA --- ---
    tRAN traN tra N sss S Sform FoRm ACE ace
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    CONTINUITY: to si trochu protiřečíš, protože jak popisuješ, nemít strach se museli učit, takže ten strach tam primordiálně je nastavenej a až sekundárně ho je potřeba zvládat... mít strach v situaci nebezpečí je přirozený a zdravý, je to varovný a aktivační signál. Imho se teda neučí nemít strach, ale použít z něj tu aktivační složku, ale nenechat se jím zahltit nebo ovlivnit.
    Jinak les je symbolem a vyjádřením nevědomí, podobně jako v jiných oblastech poušť nebo moře... tj. je spojen s nejistotou a obavami... samozřejmě nemusí jít nutně o posedlost :)

    S tím městem to tak více nebo méně obecně je, neplatí to absolutně, výjimky budou vždycky... ale holt velký město je spojený s aktivitama, který se na malým nedějou nebo nedějou tolik... jasně, je to jak s čím, chlastací vesnice apod. ale třeba organizovaný zločin, rasový segregace atd., to je záležitost velkoměst...
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    YMLADRIS: "prvky děsu" taky nebyly vždycky.
    Pro lovce a sběrače byl les jejich přirozeným prostředím, kde se nebáli.

    Strachy a pověry okolo lesa přišly spolu s usedlým způsobem života, kdy lidi najednou trávili všechen čas ve vesnici a preferovali kulturní krajinu, a určitě se tím pádem taky netýkaly všech etnik, ale jen těch nejusedlejších, takoví indiáni, co měli políčka a zároveň lovili, nejspíš les za cizí prostředí nepovažovali.

    DARJEEL: Lidské sídlo má celkem přirozeně aspekty bezpečí, pohodlí, pospolitosti, tedy spoustu pozitiv, je normální cítit se v něm dobře....a zároveň je normální cítit se dobře, když z něj člověk unikne někam, kde je klid, ticho a příroda...:)
    Přijde mi v pořádku obojí.....a naopak, přijde mi trošku divně strach z obojího....ať už je to strach na nádraží ...nebo strach z lesa.
    Souhlasím s tím, že od určité velikosti začne být město anonymní a z toho plynou nějaké problémy, na druhou stranu si myslím, že velikost není až tak rozhodující, spíš jde o jisté celkové nastavení toho místa. Zažila jsem dvoutisícové australské město, kde měli seriózní problém s opileckým násilím, vandalizmem a drobným zločinem, IMHO šance setkat se s tím byla daleko větší než v Praze.....a to tam na to měli doslova jednu ulici s bary a jednu pláž....
    Takže to není úplně funkce velikosti. Naopak, velká města mohou klidně být přátelská, zelená, plná pozitivních aktivit, bezpečná....

    Ohledně té bezpečnosti/nebezpečnosti přírody mi přijde nejzajímavější to, co vypráví Augustin (kdo nezná, šaman z Ekvádoru z rodiny žijící v džungli:) Že oni se tam odmala učí NEMÍT strach. I docela drsnýma metodama, jako že je dítě necháno samo v džungli. Protože jen ten, kdo NEMÁ strach, kdo je vědomej, pozornej, ale není posedlej obavama, přežije. Kdo má strach, přitáhne si k sobě právě tím strachem všecka ta nebezpečí, a to si právě v nebezpečné džungli člověk totálně nemůže dovolit, rozhodně ne, když tam žije trvale. Ve městě si můžeme namlouvat, že toto pravidlo neplatí, a že k nám věci přicházejí "náhodou". Ale v džungli, kde strach může přivolat jaguára nebo jedovatého hada, není na popírání principu přitažlivosti žádný místo.
    Takže si myslím, že lidi, co žili ve všech možných historických dobách v lesích, nežili ve strachu, jak nás to učili v 80. letech v dějepise. Protože si to jednoduše nemohli dovolit.
    Na druhou stranu, určitě byli rádi, když se večer vrátili do vesnice nebo tábořiště, a tam byli lidi, klid a bezpečí :)
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    LEOZ: já to chápu i tak, že lidský sídlo jako produkt kultury má svoje opodstatnění v roli řízení rizik jen do určité velikosti. Od určité velikosti, která s sebou přináší anonymitu, nepřehlednost atd. se naopak lidský sídlo stává rizikovějším. Takže bych to taky neviděl absolutně ve smyslu každé cihly zvyšující stres, ale naopak jakoby osu redukce - redukce - zvyšování - zvyšování - ...

    Naopak po týdnu putování džunglí může být příchod do lidského sídla velmi velmi osvěžující a uvolňující :)

    Btw. on je taky rozdíl evropská příroda, která je okleštěná o velké dravce a savce, nemáme tu moc jedovatých hadů a pavouků. Oproti třeba rovníkové džungli na ostatních kontinentech, kde je nebezpečí v lese až až...
    LEOZ
    LEOZ --- ---
    YMLADRIS: jj, přeformulace je asi přesnější...

    add převrácená logika (ne)bezpečí a příroda: kultura jako nástroj řízení rizik má určitě své funkční opodstatnění. Jen je problém, pokud se člověk/kultura začne k rizikům chovat až obsesivně a neuroticky. V takovém rigidním stavu mysli je téměř nemožné růst, protože růst je vždy z určité perspektivy riziko.

    add "Přírodní prostředí (s určitými charakteristikami) u většiny lidi vyvolává v určité míře pozitivní neuro-imunologickou odezvu".
    Jen pro upřesnění: neznamená to, že každý přírodní prvek facilituje snižování stresu a každá cihla stres zvyšuje. Parametry takového přírodního prostředí se zkoumají, Ulrich třeba udává: přízemní povrch, prostorová otevřenost, přítomnost vzorce nebo struktury, oblé line a přítomnost vody (tzn. třeba kaplička v remízku na kopci u přehrady =)
    KUATO
    KUATO --- ---
    YMLADRIS: ja se obavam, ze lide se vetsinou zacali zavirat do opevnenych sidlist kvuli jinym lidem. priroda je imho mnohem predvidatelnejsi nez lide samotni a s vyjimkou vyjmecnych okolnosti si na cloveka zadne zvire nedovoli.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    LEOZ: rozumim, dava to smysl.

    beru to, pokud to preformulujem jako "nekterym lidem se v mene strukturovanem prostredi..."

    je to totiz takova ta prevracena logika, ze tisice let se lidi citili bezpecne v chramu a bali se v lese, zatimco my se citime bezpecne v lese, ale bojime se na nadrazi. Ta dnesni priroda nema uz ty prvky desu, kvuli kterym lidsky civilizace proti ni vlastne ty struktury (palisady, katedraly, hromosvody) budovaly

    ritual - neco co ma stale se detailne opakujici strukturu - no kvuli tomu se chramy atd. prave budovaly. knez prijde vzdy zleva a vstavame kdyz se dojde k versi XY. nakonec si podame ruce.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam