• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISTRANSFORMACE - síť života: o všem, co pomáhá léčení a probuzení člověka,společnosti,Země
    LEOZ
    LEOZ --- ---
    KAREN: to je povinná akce
    KAREN
    KAREN --- ---
    CONTINUITY: snad mi to vyjde s praci, ale taky bych sla.)
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    LEOZ: wow, super :)), jdu, pojďte taky :o), Takiwasi mě zajímá fakt hodně

    jdu to linknout do Závislostí (tam mě ale vypruděj ;-D)
    LEOZ
    LEOZ --- ---
    Integrace šamanských technik v klinické praxi

    25. listopad
    v 16:30–18:30
    Music Lab
    Opletalova - Hudební Fakulta JAMU, 60200 Brno, Czech Republic

    Psychobraní uvadí další PsyCafé! Tentokrát máme všichni jedinečnou příležitost si vyslechnout přednášku o tomto v poslední době se vynořujícím tématu z úst Susana Bustos, Ph.D, která se k naší velké radosti podělí o své vědomosti těsně před jejím návratem do USA. Celá přednáška a následná diskuse bude v angličtině.

    Dr. Bustos will explain the therapeutic work done by Takiwasi, a drug abuse rehabilitation center in the Peruvian Amazon that combines shamanic healing practices with Western psychotherapy and medicine. From there, we will explore possibilities and challenges for the incorporation of these techniques into Western psychotherapeutic contexts.

    Dr. Bustos holds degrees in Clinical Psychology (1992) and in Music Therapy (2002) from Chilean universities, as well as a doctorate in East-West Psychology from CIIS, USA (2007), where she presently teaches courses in Entheogenic Shamanism and Research Design. She is certified in Holotropic Breathwork and the Expressive Arts. She currently works as a therapist and clinical trainer at Takiwasi (a Peruvian center for the treatment of drug addiction which integrates indigenous and Western medicine), and also has a private practice in Oakland, California. For further details please visit http://www.roamingthemind.com/about

    We will be looking forrward to see you again! Please come on time, though

    https://www.facebook.com/events/407792232702159/?ref_dashboard_filter=upcoming.
    LEOZ
    LEOZ --- ---
    V New Yorku se objevila iglú. Uvnitř pracuje online terapeut | Zdravotnický deník
    http://www.zdravotnickydenik.cz/...4/11/v-new-yorku-se-objevila-iglu-uvnitr-pracuje-online-terapeut/
    FRUTAA1
    FRUTAA1 --- ---
    KAREN: musím říct, že jsem nelitovala peněz, ani když byl v té Betlémské kapli a že energie pana Grofa za to stojí! :-)
    KAREN
    KAREN --- ---
    FRUTAA1: jen skoda ty ceny, ale zrejme je tenhle filtr treba;)
    FRUTAA1
    FRUTAA1 --- ---
    Por zájemce: Dvoudenní přednáška Stanislava Grofa - Prosinec 2014
    https://www.stanislavgrof.cz/cs/prednaska-prosinec
    Přednášená tématika:
    • Psychospirituální krize - pochopení a léčba transpersonálních krizí
    • Architektura emočních a psychosomatických poruch: poznatky z výzkumu holotropních stavů vědomí
    LEOZ
    LEOZ --- ---
    Wilhelm Reich Documentary Film Project by Kevin Hinchey — Kickstarter
    https://www.kickstarter.com/projects/25874147/wilhelm-reich-documentary-film-project
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    How to quit your life (and reboot): Priya Parker at TEDxUHasselt
    https://www.youtube.com/watch?v=pWxMDdLey0E
    LEOZ
    LEOZ --- ---
    Emotional health in childhood ‘is the key to future happiness’ | Society | The Observer
    http://www.theguardian.com/society/2014/nov/08/happiness-childhood-emotional-health-richard-layard
    KUATO
    KUATO --- ---
    zaujalo me. pripominka toho, ze mnozi z predku nasich opravdu ze znameniteho testa stvoreni byli :o)

    HISTORIE: Čech, který inspiroval Kryštofa Kolumba - Neviditelný pes
    http://neviditelnypes.lidovky.cz/...al-krystofa-kolumba-fbp-/p_veda.aspx?c=A141111_213121_p_veda_wag
    KUATO
    KUATO --- ---
    CONTINUITY: ja se obavam, ze hned tak brzo konec nebude. je plno praci, ktere jsou relativne jednoduche a stale se opakujici a proste vyzaduji lidskou obsluhu, protoze clovek prece jen ma presah, ktery stroje nejspis nikdy mit nebudou (nebo aspon ne v nejblizsich generacich). ja treba delam v polygrafii, tak to vidim. ona ta prace, i kdyz se zda jednoducha, tak vyzaduje urcite znalosti a zkusenosti, ktere maji svoji cenu. navic sam jsem par let tiskl na velkokapacitnich laserovych tiskarnach a svym zpusobem je to mnohem klidnejsi a pohodovejsi prace s mnohem vetsim mnozstvim prirozeneho pohybu, nez sedet u pocitace a pripravovat data nebo delat nejakou grafiku. v podstate se u toho da byt vetsinu casu v meditaci :o).
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    GORG: přesně tak
    Dělat většinu repetitivních prací je na palici. Člověk na to jednoduše není dělanej. Statisíce let se adaptoval na život lovce a sběrače, kterej musí pořád reagovat na nekonečně se měnící a mnohotvárný přírodní prostředí. Oproti tomu je umělej svět několika úkonů strašně omezenej a IMHO vede k degeneraci mozku i ducha. Je dobře, že se to odbylo za pár generací a už je konec.
    GORG
    GORG --- ---
    Nektere prace by urcite mel nahradit stroj - hlavne ty za pasem. Delat cely den repetetivne tentyz pohyb je na palici.
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    FRONEMA: Neslo mi vubec o ty stroje a otazku, co nahradi a co ne. Spis o to, ze dnesni doba svou celou povahou eliminuje vic a vic pazdnych a mechanickych "zamestnani", ktera byla typicka pro 20. stoleti. Zbyva prave to, kde je lidsky prvek nenahraditelny,presne jak rikas. A skutecne nenahraditelni jsou lidi,kteri danou praci delaji radi,protoze se k ni opravdu hodi,a tim davaji ten prvek lidske interakce,ktery stroj nemuze nahradit. A prave proto je tak dulezite hledat,co skutecne chceme, k cemu se skutecne hodime. Nejen ze nam to dava stesti :) (coz by mel byt zaklad cele uvahy),ale take prave v tom je v tehle dobe nase nenahraditelna "trzni hodnota'. Otraveni a zpruzeli mizerne placen otroci budou opravdu nahrazeni stroji, a myslim ze je to dobre,takova zamestnani neprospivaji nikomu,ze vseho nejmene tem,kdo je delaji. A bude na kazdem najit takovou praci,ve ktere muze byt clovekem a proto v ni bude zadany.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    SHEALA: ja se obavam, ze detska mysl je tak manipulovatelna, ze ji vykurvis velice snadno. nemusi to byt jen detsti vojaci, staci fetujici deti tohodle veku. kdyz nepoznas nic jinyho, jak muzes vedet, ze existuje i alternativa, ze?
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    VYHULENY_UFO: Jasný, poněkud technicky zaostávám, souhlas, AK je opravdu konstručne jednoduché. Ale tohle vidím jako velkou výzvu, četla jsem o bývalých dětských vojácich co je jim 10, měli by chodit do školy, ale mají ve škole problémy, protože byly zvyklý velet. A to je imho špička ledovce :)

    A ať jen neplácám negativní důvodu co je průser a co nejde: Nějaký odpojení ze systému pak kupodivu nevidím ani ve výrobě zbraní, ale v malé továrně na nehomologované zdravotní pomůcky, spíš než dětský vojáci z afriky je aktuální stárnutí populace a deistititucionalizace, a technologie existujou, ale sou drahý protože je to malosérie. Mým aktuálním cílem je sbalit nějakýho konstruktéra :D
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    SHEALA: krome toho to akacko pomalu i na sicim stroji vyrobis, ten telefon ne, takze s mus african vystacit se satelitni antenou na strese chatrce a akackem za polstarem :)

    ale jinak souhlas, predstava o soucasnym technorozvoji a vyvoji technologii, kdy uz rozmlsani evropane a americane, na ktere pracuje zahranicni namezdna sila, nevedi co s roupama a tak vymejsleji socialni teorie typu nepodmineny zakladni prijem a pricemz mi nikdo neni schopen vysvetlit, jak se to naroubuje na tech 6.5mld lidi ze 7.3mld lidi, kteri zijou pod hranici chudoby za 3dolary na den :0)))
    GORG
    GORG --- ---
    KUKIDE: Příkladem byl asi Leary. Si na tom pak ulítl "Počítače jsou LSD 90. let" :)
    Je to opravdu velmi odlišné - kyberprostor + vstupní zařízení (myš, klávesnice, ikonky) to je skutečně velmi odlišné od předchozích generací, která zažila odklon od koňské dopravy k automobilismu, tramvajím, žárovkám.... teď se na ně chrlí mp4 přehrávače s 32 GB EEPROM zabudované s možností si tam zasunout SDXC, pokud to ten přehrávač podporuje :))
    Je to spíš věc nerezignace na účení i později
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam