BBAN4N: hlavně zachránit svoji prdel a budovat dál hodnoty :))))
Jsem teď ve čtvrtek shodou okolností dal v jedné kavárně nejednu číšku vína a pan provozní si k nám přisedl, neb rád hovoří... nakonec se z něj vyklubal hrabě Mittrovský a říkal, že má sbaleno a jak to Vladimír Vladimírovič pořádně roztočí, tak jede na Nový Zéland...
Já jsem mu říkal, že vím a chápu, že prchne, a že já jsem z těch, kteří tu zůstávají, nemám co ztratit a tedy ani co chránit :)
Pro mě osobně je i v případě kolapsu čr naprosto super... je tu dostatek vody (to je naprostej základ), i ta užitková se dá kolikrát dlouhodobě pít... a když není voda, tak budeš den dva kopat krumpáčem do země a hele ho!!!
Taková austrálie - vody nula, Amazonie, ok, ale tam se většiny vody taky nenapiješ, zase spousta plodin a vše roste samo. Za mě osobně, mírný pás ideální, v tropech bych z těch komárů dostal brzo infarkt :)))
Nehledě na ten společný jazyk tady...a celková atmosféra kocourkova, kde se právě dá dost věcí schovat, zašmelit, pořešit (bokem)... další věc je tradice českého zahrádkářství jako samozásobitelství a takový jakž takž funkční selský rozum, který zejména mimo velkoměsta stále přetrvává... Navíc na rozdíl od jiných zemí, v čr je jen jedno město, zbytek je ekologicky mnohem uvědomělejší, i když třeba ještě spousta lidí neumí třídit odpad.
Jako pokud se připravuješ na kolaps, tak klidně hledej po celým světě, ale podle mě sedíš na zlatý hroudě dost dobrýho kusu země...