• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TUSILFacebook Pages / rady a zkusenosti / facebook marketing / facebook apps
    Klub pro vsechny, co na facebooku provozuji stranky - Facebook Pages. Rady a zkusenosti z provozu, co a jak funguje dobre a co ne. Jak spravne vytvorit a udrzovat stranku, jak na vyvoj aplikaci a jak nenastvat lidi :)
    rozbalit záhlaví
    JOSE
    JOSE --- ---
    JOSE: Tak sem slepej, pac dole na strance je skutecne utopenej link na Facebook Offers, coz uz je to co chci ;)
    JOSE
    JOSE --- ---
    LUBANCZ: Nasel, ale nic k tomu co bych potreboval ja tam nepisou (nebo sem slepej)
    JOSE
    JOSE --- ---
    Zdravim vespolek.. Nemate nekdo prgaci zkusenosti s Facebook Credits? Konkretne bych rad stvoril FB Appku, ktera po vyplneni nejakeho dotazniku posle respondentovi nejaky mensi obnos FB kreditu. Hledal jsem kde se dalo, example vsak nenasel.. Nejak to jit musi, vsechny ty *villy to umi. Dik!
    HURDA
    HURDA --- ---
    NEMRTVY: to mě taky hned napadlo :-) Tak kdo mu to tam pastne
    NEMRTVY
    NEMRTVY --- ---
    KOUTEK_REKLAMY: mozes sa tam rovno zaradit
    KOUTEK_REKLAMY
    KOUTEK_REKLAMY --- ---
    Na FB byla založena skupina Koutek reklamní tuposti, kam se dají postovat fotky nepovedených reklam kolem vás.

    wwww.facebook.com/koutektuposti

    omluva těm, pro které je to off topics
    VASHA
    VASHA --- ---
    TUSIL: rozumim, no jeste o tom budu muset popremyslet, jestli to ma vubec smysl
    TUSIL
    TUSIL --- ---
    VASHA: pokud to zalozis jako page, tak v tom nevidim problem (ale page nemuze automaticky pozvat vsechny svoje fanousky, takze to musis promovat na zdi)
    VASHA
    VASHA --- ---
    TUSIL: presne tak, jedna se mi o zaslani eventu jako promoakci pro jednu prodejnu, bez zadny podminek, jenom upozorneni ze v tomto obdobi bude sleva xy ...
    TUSIL
    TUSIL --- ---
    pokud myslis jako u eventu, tak to proti pravidlum nebude, pokud nedas podminku typu (slevu dostane jen ten, kdo je attending v eventu)
    TUSIL
    TUSIL --- ---
    VASHA: jaky pozvanky myslis? od koho a komu (page/app/user)?
    VASHA
    VASHA --- ---
    prosim vas snazim se to nekde dohledat, jak je to resene se zasilanim udalosti, je povoleno rozesilat pozvanky ve forme nejake promoakce? tj. je akce na duben atd., je to povoleno? myslim tim jestli to neni proti pravidlum poradani souteze.
    TUSIL
    TUSIL --- ---
    APOKAKODEX: ne, muzes slucovat jen stranky se stejnym nazvem
    APOKAKODEX
    APOKAKODEX --- ---
    kdysi tady byl odkaz na presun fanousku z neoficialni stranky na oficialni... myslite ze by tak slo prehodit svoje fanousky z jedne stranky do mojí druhé stránky s jiným názvem?
    PAJA07
    PAJA07 --- ---
    TUSIL: super, funguje to!! :)

    Diky moc!
    PAJA07
    PAJA07 --- ---
    Ahoj.. uz asi hodinu se snazim prijit na to, jak nove vytvorenou facebook aplikaci pridat do zalozek na firemni strance..

    Drive to bylo tak, ze jsem vytvoril aplikaci, kliknul v paticce na jeji nazev.. preskocil do profilove stranky aplikace a pres odkaz "pridat na stranku" jsem jednoduse aplikaci pridal..

    Ale ted to nejde.. a ani kdyz vytvorim pro tu aplikaci App Page, tak ani kdyz se dostanu tam, tak ten odkaz neni.. chjo :(

    Netusite nekdo?
    TUSIL
    TUSIL --- ---
    takovej povzdech na patecni vecer ...

    pravidlo cislo 1: kdyz si vas nekdo najme na spravu facebooku, tak by nemel postovat sam zadny veci

    prani cislo 1: pokud spravujete nekomu facebook, doufejte ze tam nebudete mit 70 letyho pruderniho duchodce, kterej bude mit negativni pripominky (nebo pozitivni, ale tak stekavym tonem psany, az vyznej negativne) prakticky ke kazdymu postu, kterej se tam objevi (at vas, nebo od lidi) a bude po vas pozadovat "ihned dodat jmena spravcu a jejich postaveni ve firme!" :)
    LENDULIK
    LENDULIK --- ---
    ADAMM: no jen rikam, ze svet akademicky a svet realny je neco jineho. A nikdy neni na skodu vedet co pise kterek vyucujuci. Minimalne proto, ze oni se bud milujou nebo nenavidi mezi sebou ale rozhodne o sobe vi. Precist si vsechno od budoucich potencionalnich vyucujicich beru jako zaklad :) nic vic...
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    WERT: asi jsme docela offtopic, takže to klidně může TUSIL promazat.

    ale StuNoMe na FF a social media marketing mají společného docela dost. lidi ze StuNoMe (absolventi) = @eliskah a @luccah (social media tým v H1.cz), Eda Piňos (my.cz), Ondra Jireš (social media v Dobryweb.cz), Veronika Trachtová (eMerite), Martin Jindra (diplomka o social media pro operátory, co jsem tu nedávno linkoval). id BARD jako vedoucí StuNoMe a s Karlem Minaříkem (oba doktorandi) autoři Ataxo Social Insider. mezi studenty jsou třeba Jenda Perla ("social media maniac" v Ogilvy), Honza Páv (eikasia.cz) a další. takže by se dalo říct, že StuNoMe - na počet studentů, co má - má s FB marketingem společného docela dost :)


    LENDULIK: vůbec netuším, co jsi tím chtěla říct? :) já to myslel jako rýpnutí do FSV na základě (zprostředkovaných) zkušeností - mám spoustu známých, kteří žurnalistikou na FSV prošli a nemám z toho dojem, že by to bylo něco extra (pokud jde o nová média). a o sociálních médiích / webu 2.0 se tam člověk podle mě fakt moc nedozví. jestli se pletu, budu rád za opravu, ale nějakou postavenou na faktech, dík :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam