• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WIRUZIKInternetový marketing (PPC, display, affiliate, mobilní reklama atd..)
    Povídání o internetovém marketingu obecně. Zkušenosti s PPC systémy (Google Adwords, Seznam Sklik, Etarget), display reklamou, affiliate sítích, vzrůstající mobilní reklamě, ale také o trendech, budoucnosti či nástrojích používaných v internetovém marketingu, testování (a optimalizace) webů a podobně..
    rozbalit záhlaví
    KORDA
    KORDA --- ---
    TUSIL: Díky.
    TUSIL
    TUSIL --- ---
    KORDA: musis to rozdelit na dve kampane a posilat to na segment zakazniku dle jazyka
    KORDA
    KORDA --- ---
    Řeším teď MailChimp kampaň a od posledního email jsme začali nabírat i mezinárodní (anglicky hovořící) zákazníky. Dá se kampaň poslat ve dvou jazycích? Nebo si musím udělat dvě skupiny zákazníků a poslat to každý zvlášť v jejich překladu?
    SANTUS
    SANTUS --- ---
    My to valime na Sendy: https://sendy.co/
    Pominu-li trochu imbecilni statistiky resp. jejich absenci a zmatečnost, takže staty mi spíš dělají vlastní makra v excelu, tak jinak to dělá to co má. Týdně 3x po 8000 mailech s limitem 50 000 za 24hod
    DONDI
    DONDI --- ---
    KLAIR: Muzu doporucit Mailgun. Prvnich 10000 mailu v mesici je zdarma. Ale chce to sikovneho programatora.
    JOHNY115
    JOHNY115 --- ---
    JEREMIUS
    JEREMIUS --- ---
    KLAIR: Pokud ti to vydělá víc než těch 6 stovek za měsíc, tak se to vyplatí.
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    FARFELOO: jo, já to logicky vím... jenže najednou je to docela skok.... díky moc
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    KLAIR: Holt musíš změnit chápání toho mailingu. Na začátku to sice je "webová služba zdarma", ale ve skutečnosti to je "náklad marketingu"... když se to naučíš opravdu používat, tak se z toho stane dokonce "investice", protože budeš moc dobře vědět, že více peněz za více rozeslaných mailů = větší příjmy s většími zisky:-)
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    VFISA: no, zdaleka ne všichni přijdou a tak.... ale ano, asi se mi ve finále vyplatí těch 30USD za měsíc, protože mailingy posílat potřebuju. A možná to bude mít i ten efekt, že toho přes mailchimp budu řešit mnohem víc. a když to bude placené, tak se s tím i naučím pořádně
    VFISA
    VFISA --- ---
    KLAIR: To je ani ne dve koruny na odberatele. Nebo taky pri 5% konverzi (110) te to bude stat 5.50 Kc na konverzi. Alespon doufam, ze dobre pocitam :) Jakou marzi mas na vyrobku/sluzbe?
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    JEREMIUS: koukala... a přijde mi to jako strašně moc, nechtěla jsem tomu věřit :-O
    JEREMIUS
    JEREMIUS --- ---
    KLAIR: Koukala ses na ten odkaz, co jsem posílal? :-) Když tam zadáš 2200 odběratelů, tak $30.00.
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    JOHNY115: Podle mě to funguje u většiny internetových služeb. Jsou většinou dost abstraktní nebo mají nový/složitý ovládání, takže chtějí lidem vysvětlit jak to funguje i jinou cestou než textem. Takových startupů vzniká denně několik i v česku. Zároveň jsou to firmy, který nemají na začátku žádný peníze, takže by na tvoji nabídku mohli kývnout. Video nemusí být jejich priorita. Hledej začínající projekty a když nebudou mít video, tak se jim ozvi...

    PS: nechceš sem dát nějaký link na svoji práci?
    JOHNY115
    JOHNY115 --- ---
    Zdravim,
    chtel bych pozadat o vas nazor, snazim se postavit na nohy sluzbu k vyrobe urciteho typu video reklamy - motion grafiky. Video se nejcasteji pouziva pro zvyseni konverzi (dle ruznych case studies +10-60%) u produktu nebo sluzby. V podstate jde tedy o B2B2C. Mam v planu nabizet vyrobu videa zdarma dokud si nevybuduji slusne reference a kontakty.

    Muj idealni zakaznik je nekdo, kdo uz ma slusnou navstevnost webu, a kdyz se mu diky memu videu zvysi konverze treba o 15%, tak to bude znamenat dostatecne velky vydelek na to, aby se to video i zaplatilo a jeste vydelalo vice ... pro me je hlavni, ze si tenhle cely uspech budu moct dat do referenci.

    Nejcastejsi uziti je dnes u software a internetovych aplikaci - treba Dropbox svym explainerem zvysil konverze o 10% a vydelal tak 50mil. USD, Crazy Egg zvysil konverze dokonce o 64%, jeden US eshop na produkty pro domacnost zvysil videem u produktu konverze o 144% atd.

    Co me by zajimalo je - jake typy byznysu a produktu si myslite ze by mohli dobre zvysit sve prodeje z videa tady v CR? Chci zacit nabizet video zdarma ale pochopitelne nechci plytvat usilim a casem na zakazce ktery me neprinese ten klientuv uspech ktery chci do referenci. Napada me spousta veci ale chtel bych slyset nazor dalsich lidi. Je treba vzit v potas ze nejde o video natacene kamerou, ale o animovanou grafiku, text a fotky, takze ne kazdy typ produktu se da dobre prezentovat timto typem videem. Pro me idealni by taky byli zakaznici kde se to s videem da nejak skalovat, treba pro kazdy produkt, sezonu zvlast atd. a kde bych dalsi mohl delat uz placeny.

    explainer vypada takhle - https://www.youtube.com/watch?v=v3f-2WG7ONc
    promo motion grafika vypada treba takhle - https://vimeo.com/53374817
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    JEREMIUS: a teď fakt řeším, kolik to stojí. A prostě na to nemůžu přijít. A nikde tam nemůžu najít odkaz na to, jak jim napsat :-/ Jsem z toho fakt taková rozhozená.
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    JEREMIUS: díky moc, ale prosím, kolik to stojí? Mně přijde, že nad dva tisíce to leze na 30 euro za měsíc a to je prostě hrozně moc :(
    JEREMIUS
    JEREMIUS --- ---
    KLAIR: 100 % ti nedojde z ničeho.

    Growing Business | MailChimp
    http://mailchimp.com/pricing/growing-business/
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    TUSIL: z mailchimpu zřejmě ne všechno dojde na seznamové domény
    a kromě toho nemůžu najít, koilk by to stálo, když chci mít 2200 kontaktů a 3 maily měsíčně.
    TUSIL
    TUSIL --- ---
    KLAIR: treba placena verze Mailchimpu?
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    Ahoj, máte doporučení na emailový marketingový program? v tuhle chvíli pracuju s bezplatnou verzí Mailchimpu, ale mám cca 2200 mailových adres a bezplatný mailchimp je jen do 2000 :( Nenapadá vás něco? Díky moc
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam