• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREATDRAKENáboženské vtipy aneb i Bohové mají smysl pro humor
    Klub s vtipů s náboženskou tématikou.
    • U humoru v jazyce jiném nežli českém, slovenském či anglickém vkládejte prosím překlad, pokud máte pocit, že k přeložení textu nestačí online slovníky.
    • Pokud znáte autora vtipu, rozhodně jej napište.
    • Ne každý sleduje všechny humorem se zaobírající kluby na nyxu, pamatujte na to.
    • Filtrujte! než vložíte.
    • Vládne zde ošklivá diktatura.
    rozbalit záhlaví
    HARALD
    HARALD --- ---
    ADAMM: Dělá to Tigre. Jinak též majitel tohoto klubu: [ Citáty z Bible ]
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    Mimochodem, @kardinalvlk - http://twitter.com/kardinalvlk - nominovaný v kategorii One (wo)man show na Křišťálovou lupu...

    "Včera Monopoly, jen jsme místo nemovitostí skupovali duše. Kdo stoupl na kříž, musel sloužit mši, dokud nehodil šestku. To vám byla legrace!" - nedělá to někdo z vás, přiznejte se :)
    AUSSIE
    AUSSIE --- ---
    NJAL
    NJAL --- ---
    Porno, ale k veci ;-)
    HARALD
    HARALD --- ---
    THOMASMORTA: Pozadovat u vtipu uvedeni zdroje chce jen science naci. V zdrojovem klubu to bylo zrejme taky odnekud okopirovano.
    AIM_FREEMAN
    AIM_FREEMAN --- ---
    "Čakra práce," rozčílil se jógin..
    LOVE_DALI
    LOVE_DALI --- ---
    GREATDRAKE: Love the Tentacle :D
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    ZURG
    ZURG --- ---
    Galové jsou blázni.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Nesmím se bát. Strach zabíjí myšlení. Strach je malá smrt, přinášející naprosté vyhlazení. Budu svému strachu čelit. Dovolím mu, aby prošel kolem mne a skrze mne. A až projde a zmizí, otočím se a podívám se, kudy šel. Tam, kam strach odešel, nic nezůstane. Zůstanu pouze já.
    ROUMEN
    ROUMEN --- ---
    ZUZKAOU: Takže podle francouzů by byl Ježíš masochista, který na na kříži nezemřel, ale prožil tam nádherný, 3 dny trvající božský orgasmus :-)
    Takže se ve skutečnosti neobětoval, ale náramně si to užil :-)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    TIGRE: ánop, ale jaksi to není ztotožněno tak, aby tyto dva fenomény nešlo rozlištit a tudíž by nefungovalo vyprávění o zmrtvýchvstání.

    Jo a francouzi říkají orgasmu malá smrt...
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    ZUZKAOU: jestli je ta Thomasova historka pravdivá si netroufám říct, ale spánek a smrt je spojovaný i v bibli viz třeba http://www.christiancourier.com/articles/753-the-biblical-concept-of-sleep

    6. Sleep is commonly used as a designation for death, both in the Old Testament and in the New Testament. David petitioned the Creator: “Consider and answer me, O Jehovah my God: Lighten my eyes, lest I sleep the sleep of death” (Psa. 13:3).

    When Lazarus of Bethany died, Jesus informed the disciples: “Our friend Lazarus has fallen asleep ….” The Master’s men did not comprehend the nature of his language. They initially thought that Christ spoke of natural sleep; he therefore had to tell them plainly: “Lazarus is dead” (Jn. 11:14).

    Why is death figuratively depicted as sleep? First, there is a common appearance between a sleeping body and a corpse. The analogy is thus quite natural.

    Second, just as the soul of the sleeper still exists, though oblivious to its material surroundings, even so, in death the soul of man is not extinct; rather, it is only unaware of earth’s environment. Solomon asserted that the dead have neither knowledge of, nor reward for, anything transpiring “under the sun,” i.e., on earth (Eccl. 9:5-6).

    Third, as the sleeping person awakes and rises from his bed, just so, the dead will rise from their graves at the time of the Lord’s return. We must briefly pause and comment further about these final two points.

    It is not the case, as alleged by some, that the dead are unconscious, i.e., they are in a state of mindless sleep, awaiting the day of judgment. There is ample evidence that the dead are entirely conscious in their own realm of existence. Both the rich man and Lazarus were cognizant (Lk. 16:23-25), and so were the martyred souls in John’s heavenly vision (Rev. 6:9-11). (For a more detailed discussion of this theme, see “Are the Dead Conscious?”)

    Whenever the Bible describes death as a “sleep,” it is only the body that is under consideration. For example, Daniel referred to those who “sleep in the dust of the earth” (12:2). Note that the part of man which sleeps is that part which is planted in the dust. A common Greek word for the “sleep” of death is koimaomai (cf. Mt. 27:52), a kindred term to koimeterion, from which derives our word “cemetery,” the abode of dead bodies (see “Asleep,” W.E. Vine, Expository Dictionary).

    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    THOMASMORTA: no to už je hodně stupidní historka. Nevěřím, že existuje libovolné lidské společenství, které by mělo ztotožněný spánek a smrt...
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    BALAENA: Když jsme u těch historek, tak jiný misionář narazil, když jednomu kmeni vysvětloval, že Ježíš vstal z mrtvých - jenže kmen věřil, že člověk umírá pokaždé, když usne, takže zmrtvýchvstání pro ně bylo naprosto běžná záležitost a nechápali, proč kvůli tomu někoho uctívat:-)
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    THOMASMORTA: kdysi jsem zaslechla od jednoho misionáře, že u jednoho kmene poněkud narazili s obratem "i kdyby vaše hříchy byly červené jako šarlat, jako sníh zbělejí" - ukázalo se, že neznají sníh a že pro červenou a bílou mají stejný výraz...
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    KID_MCHUTT: Ale jenom při hostii, nezapomeň:-)
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    HAROLD: suši a saké? :) hm! začíná se mi to křesťanství líbit :)
    HAROLD
    HAROLD --- ---
    THOMASMORTA: Tímhle se svýho času celkem podrobně zabýval GOBERS. Nejlepší bylo saké, nebo někde tuším i Coca Cola. :)
    HAROLD
    HAROLD --- ---
    AIM_FREEMAN: Je fakt, že já jsem poznamenanej vzděláním, Tuleňátko Boží byl klasickej mem už od prváku na teologii, když nám to prozradil tuším prof. C. V. Pospíšil. :)))
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    AIM_FREEMAN: U nějakého domorodého kmene měli problém s tím, že neznal ani chleba ani víno. Takže v místní liturgii bylo třeba najít komodity jim známé. Takže nakonec za hostii sloužil plátek ananasu a za symbol krve tuším mangová šťáva.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam