• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LWEEKAndroid development
    GORG
    GORG --- ---
    tak jsme zjistili, že ten JPEG nesmí být progressive, kdyby někdo taky řešil... potřeba přeuložit jinak
    GORG
    GORG --- ---
    ZACK: pri loadovani. posilam do posty tedy. zbezne jsem na ne koukal v Gimpu, nic zvlastniho jsem tam nevidel, ale prd tem formatum rozumim. dik.
    ZACK
    ZACK --- ---
    GORG: Nebo mi hod jeden ten obrazek do posty, to zkusim naloadovat do neceho svyho.
    ZACK
    ZACK --- ---
    GORG: A na cem to pada? Na loadovani nebo zobrazeni?
    GORG
    GORG --- ---
    Setkali jste se s problémem u některých JPEG obrázků? Běžně jich používám celou řadu, ale teď jsou tam dva, které padají při načtení (používám libgdx, tak přímo nevidím žádnou konkrétní chybovou hlášku než "Couldnt load dependencies of asset.. nazev souboru", spíš by mě zajímalo, co na takovém JPEG by mohlo být špatně. Oproti těm, co fungují, mají tyhle dva shodné rozměry (128x128), bar. hloubku 24bit stejně jako obrázky, které fungují. Grafik, co mi je dodal, je pravděpodobně vytvořil i stejným způsobem, tak by se ani hlavička neměla zvlášť lišit co do standartu?
    THE_SON_OF_MAN
    THE_SON_OF_MAN --- ---
    no vsechno fungovalo super az prave do update s jellybean. Tudiz ten update tam neco zkazil. Drivery jsem si stahnul nejnovejsi.
    GORG
    GORG --- ---
    THE_SON_OF_MAN: Jestli jim tvuj telefon v obchode funguje,tak mas asi neco s driverama v PC nebo neco takoveho? Nejake odinstalovani,nainstalovani apod. asi muze pomoct
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    ARCAO: Hmmmm... to by davalo smysl, az na to, ze obrazky ktery nahradej ten placeholder obrazek mi takhle neleakujou. Znamena to, ze kdyz je ImageView soucasti Activity, tak v ramci jeji likvidace se nekde v nejakem "systemovem" onDestroy() standardne vola to .recycle() (cili to udela Android za me), zatimco kdyz ten ImageView neni soucast aktivity, tak se pochopitelne nezavola a musim to udelat sam?
    ARCAO
    ARCAO --- ---
    VIRTUALVOID: Tady jde o to, že mu zůstává alokovaná paměť, kterou nemá pod palce Javový GC, takže WeakReference nepomůže.
    MORIARTY
    MORIARTY --- ---
    REDGUY: Udělej si heap dumpy a zanalyzuj si to v memory analyzeru, určitě nakonec zjistíš, že se ten ďábel skrývá v nějakým detailu, kvůli kterýmu se ta activity neodstraní z paměti.
    Memory Analysis for Android Applications | Android Developers Blog
    http://android-developers.blogspot.cz/2011/03/memory-analysis-for-android.html
    VIRTUALVOID
    VIRTUALVOID --- ---
    pozeram, ze weakreference by mu asi nepomohol... ci ?
    ARCAO
    ARCAO --- ---
    REDGUY:

Once bitmap had been loaded in memory , in fact it was made by two part data. First part include some information about bitmap , another part include information about pixels of bitmap( it is maked up by byte array). First part exisits in Java used memory, second part exisits in C++ used memory. It can use each other's memory directly. Bitmap.recycle() is used to free the memory of C++. If you only do that,the GC will collection the part of java and the memory of C is always used.

Takže, až ten obrázek nebudeš potřebovat, zavolej nad ním metodu recycle:

((BitmapDrawable)imageView.getDrawable()).getBitmap().recycle();
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    Hmmmm... jsem blbej ja nebo Android?

Mam jednoduchou aplikaci s Master aktivitou, ktera skrz ListFragment ukazuje seznam veci a Detail aktivitou, ktera ukazuje detaily od veci. Detail je blbej formular, s velkym (640x960) obrazkem na pozadi, jednim mensim obrazkem na popredi (300x300) a dvema textama.

Kdyz jsem si delal xml layout pro ten Detail, tak jsem do <RelativeLayout background=...> a <ImageView src=...> dal jmena existujicich resourcu, abych v editoru videl jak to vypada. Pri behu aplikace jsou tam zcela zbytecny, protoze v OnCreate se okamzite pomoci setImageResource prepisou na resourcy odpovidajici veci co se prave zobrazuje.

No... a kdyz jsem to spustil v emulatoru (kterej mam zhruba bajvoko nastavenej na Nexus S), tak to po trech, ctyrech cyklech Master -> Detail a zpet spadlo na out of memory.

Chvili jsem na to koukal jak puk ("Mam GC, bitch, jaktoze out of memory!" 8) ) a pak jsem vyhodil ty placeholder obrazky z xml layoutu. A padat to prestalo. Kdyz jsem koukal na "nastroje" kterejma se v Androidu hledaji memory leaky, dostal jsem vyrazku, takze jsem to moc dal neresil, ale jsem krapet nervozni.

Cili, otazka: je opravdu mozny, ze obrazek, kterej je (jako resource) referencovanej z ImageView v xml layoutu a kterej okamzite nahradim pres setImageResource jinym resourcem, zustane nekde viset referencovanej a GC ho neuklidi? A je to moje chyba, protoze je to nekde zdokumentovany a mel jsem to vedet, nebo buga?

Podotykam ze ty Detail activity v kazdym cyklu hezky sporadane dosly az do onDestroy, takze by po nich nic zustat teoreticky nemelo.
    WAKI
    WAKI --- ---
    Ahoj mam dotaz, aktualizoval jsem na JB na xperii p. Obcas se mi stane, ze pri hovoru uplne vypadne reproduktor, coz je dost neprijemne, kdyz zrovna volate se sefem... Nevi nekdo co s tim?
    VIRTUALVOID
    VIRTUALVOID --- ---
    kluci, keby ste si nestihli vsimnut, vysiel nyxdroid v2 !
    THE_SON_OF_MAN
    THE_SON_OF_MAN --- ---
    projel jsem pocitac antivirakem i malware bytes a nic.
    KEITHHSTER
    KEITHHSTER --- ---
    THE_SON_OF_MAN: žeby trojánek ? dělal mi podobný věci
    THE_SON_OF_MAN
    THE_SON_OF_MAN --- ---
    Potrebuji pomoc. Mam HTC One S a po update na jellybean uz mi pocitac nerozpoznava mobil. Potrebuju dostat data z telefonu do pocitace a dokonce jsem si stahnul ten jejich debilni SyncManager, ale ani ten mi nerozpozna telefon. Jo a z nejakyho duvodu se mi vzdycky vytvori dalsi CD-Drive misto SD karty. Na ten CD drive se samozrejme nemuzu dostat. Uz jsem byl i v HTC obchode (tam jim to funguje), volal na HTC technickou, ale bohuzel problem je stale nevyresen. HELP!
    GORG
    GORG --- ---
    tak to vyřešilo nahráním stable verze staršího androidu 2.3 v cyanogenmod 7. hned se to chytlo a USB se nabízí. hurá :)
    GORG
    GORG --- ---
    ARCAO: Z nějakého důvodu se telefon v adb devices ukazuje jako Offline. U adb přes wifi.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam