• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DESPERADO123Děkujeme, odcházíme - podporujete lékaře v boji za jejich požadavky?
    LICINDA
    LICINDA --- ---
    MEDICAL TRIBUNE CZ > Nikdo umírat nebude
    http://www.tribune.cz/clanek/20981-nikdo-umirat-nebude

    zajímavé.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    DESPERADO123: takze souhlasis s omezenim prava zamestnavatelu na rozhodnuti s dotycnym vypoved nezrusit, jo? Fuj.

    Sorry, kdyz da nekdo vypoved, tak jaksi musi pocitat s tim, ze v dany praci skonci.
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    DESPERADO123:je jedno, ze se to deje v cizine.

    co spatne je, ze se lekari stavi do vylucne pozice tech jedinecnych. ja ti tu na prikladu ukazuju, ze tomu tak neni. Bylo by fajn aby lide v CR meli platy na urovni nemecke.

    jenze co se stalo behem tohoto protestu, je, ze LOK provadel systematicke kroky vedouci k zastaveni zdravotni pece v cr (a to nebyly jen vypovedi).
    Dokazes si predstavit, ze by jine skupiny v CR zacali podobnym zpusobem vymahat sve pozadavky destrukci tim ceho se zabyvaji? A to jsou lide, kteri muzou napachat daleko vetsi skody nez doktori!
    navic jsem opravdu dostal dojem, ze nejde o nejake reorganizovani za ucelem evektivnejsi distribuce prostredku - jde jen o navyseni platu.

    ja jsem se pridal do tehle diskuze po precteni clanku na internetu. Chtel jsem se dozvedet, jak je to s tou prepracovanosti doktoru. Ok pro zacinajici doktory to asi neni lehke - ale to pro zadny specializovany obor....
    vyjma tech studentu/zacinajicich - ta cisla ktera se tu hazela(a jdou videt na internetu) z nich mam spise pocit, ze se jedna o bullshit a ikdyby se prelily penize doktorum, tak se nic nezmeni - tudiz jsou to jen zastupne argumenty a jde jen o to ukazat - hey tamhle jsou prachy, chceme je - a nikomu nejde o to mit efektivnejsi reseni.
    timto za sebe koncim. bylo to poucne. diky :))


    btw - ja v mem oboru taky bral nekolikanasobne mene, nez bych mel mit - tak jsem se zbalil a neziju v CR. doporucuji udelat totez v pripade nespokojenosti ;)
    LICINDA
    LICINDA --- ---
    mě zase spíš přijde, že nálepku "užiteční idioti" získávají obratně napsanými články a reportážemi.

    Stejně tak jako dostali nálepku "uřvaní blbečci, kteří si stěžují na moc práce a nechtěj makat" - ale po tom, co vyjde najevo jak vlastně celý jejich pracovní proces vypadá, se názor některých lidí na ně podle mě změnil...
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    DESPERADO123: V tom případě je LOK první odborová organizace na světě, co bojuje za rušení pracovních míst vlastních členů.. I když po tom, co je vyzívá k podání výpovědí to vlastně není ani nic tak divnýho..
    Pro tebe jsou to možná vítězové, ale pro většinu ostatních lidí, co mají minimální zkušenosti se zaměstnaneckým poměrem jsou to obyčejný šašci, co do slova splňujou definici pojmu "užiteční idioti"
    DESPERADO123
    DESPERADO123 --- ---
    LOPIK: a tomu přece LOK právě chce zabránit tím, že trvá na tom, aby se vrátili všichni lékaři...
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    DESPERADO123: O vítězích povídej, až specifikujou, jaký že akutní lůžka to budou rušit... To vůbec není vítězství odborů, naopak si sami řežou větev..
    V současný chvíli vypadá pravděpodobný výsledek tak, že ministerstvo našlo konečně páku na to jak zavřít zařízení, co jsou dlouhodobě v mínusu, což by dřív nikdy kvůli veřejnosti neprošlo - takhle se vymluví na LOK a ty se můžou tak drbat na hlavě, až se budou muset stěhovat za prací za horších podmínek (jelikož bude větší konkurence na trhu práce, pokud ubyde služeb/závazků) a v práci budou dvakrát tolik makat.. To je opravdu vítězství odborů jak má být.
    O tom jak na tom vydělaj pojišťovny - už jen to, že se začíná mluvit o nějakých malusech a bonusech je pro ně dar z nebes a "vydělaj" pacienti se pak už snad nemá cenu rozepisovat..
    BTW. ty malusy - to je věc o který veřejně jen uvažovat před desíti lety znamenalo asi okamžitej konec v jakýkoliv veřejný funkci.
    DESPERADO123
    DESPERADO123 --- ---
    MRAKY: Děje se běžně v cizině a? To je přeci jedno ne? To jako, že si mají říct lékaři: "Ale támhle ve Francii dělník taky skončil na dlažbě, tak proč ne my". Proč se to děje v cizině je proto, že dostatečně lidé nebojují za své požadavky. Tady si prostě řekli lékaři, že dotáhnou tu výzvu do konce (konečného vítězství). Co je na tom špatného?

    Jestli se to za rok bude opakovat myslím hodně záleží na ministerstvu zdravotnictví. Ministr krom zvýšení platů slibuje i reformy ve zdravotnictví, které by měli zacelit většinu z těch ostatních 12 bodů proti kterým lékaři také bojovali. Takže je to hodně na tom, jak se povede reforma.
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    DESPERADO123:
    a) deje se bezne. i v cizine. Pokud provede neco vefirme spatneho, a poda jeste k tomu vypoved...
    c) a za rok zase. ted se tam naliji penize a nezmeni se vubec nic. nasla se efektivni cesta jak vydirat.
    DESPERADO123
    DESPERADO123 --- ---
    LOPIK: To není o nějaký sebestřednosti. Za:
    a) ty výpovědi byla protestní akce. To je stejné, jako kdyby stávkující dělníky někdo vyhodil za to, že nenastoupil do práce.
    b) chápu, že se obávají, že ty nejbojovnější lékaři skončí na dlažbě a tudíž LOK bude příště slabší ve vyjednávání
    c) myslím, že i "ministr" Chalupa povídal v takové hezkém povídání o ideologii ODS, že "není možné dělat s poražených vítěze a z vítězů poražený". Ministerstvo jednoznačně ustoupilo lékařů, vyčlením jim další 2 mld. na platy, tudíž uznali svoji porážku. Je jasné tedy, že LOK si bude klást podmínky. To vítězové dělají. ;-)
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    LOPIK: hlavne uz vidim jak kvuli jednomu lekari kteryho nebudou chtit vzit zpet dobrovolne praci nevezme dalsi 9 lekaru. uz to vidim :)
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    DESPERADO123: Směju se tomu, že si to představujou jak hurvínek válku.. Výpověď je podle nich asi něco jako petice.. I z toho co postuješ - oni hrozí, že v podstatě zničí nemocnici (třeba když odejde celý ARO, to pak můžou rovnou předělat na LDN s ambulancí, jaký jsou po malých městech) a pak, ne že by rádi, ale oni dokonce vyžadujou, aby všichni dělali že se vlastně nic nedělo, že to je jen taková normálka.. Tohle je chování sebestředných náfuků - přesně těch pánu tvorstva, kterým jim lidi dost často omlacujou o hlavu.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    U vedení liberecké nemocnice jsou zase v nemilosti gynekologové. „Výpovědi budeme posuzovat individuálně. Ale gynekologům přeji šťastnou cestu na Západ," řekl lékařský ředitel liberecké nemocnice Martin Zítek.

    „Jeho gynekologové prý mají nadstandardní platy a nikde jinde nedostanou víc. Jejich účast v protestech proto považuje za nesmyslnou a neloajální. Nahradit je mohou noví, mladí lékaři," upozornil deník.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    Ředitelé lékařům: Až se budete vracet, možná nebudete mít kam | Zprávy | ParlamentniListy.cz – politika ze všech stran
    http://www.parlamentnilisty.cz/zpravy/187461.aspx
    DESPERADO123
    DESPERADO123 --- ---
    LOPIK: Co je na tom směšné? Že lékaři navzájem solidarizujou? Ty je to tam jasně napsané:

    Tuto podmínku prý odcházející lékaři podepsali spolu s výpovědí a má zabránit tomu, aby si vedení nemocnic vyřizovalo účty například s těmi lékaři, kteří byli během kampaně nejaktivnější. "Je naprosto nepřijatelné, aby se účty vyřizovaly na místní úrovni. Pokud by na dohodu došlo, musí se pracovní vztahy vrátit do stavu k poslednímu prosinci," řekl jeden z šéfů LOK.

    Co je na tom nepochopitelné?
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    DOCKINEZ: Já věřím tomu, že to ČSSD nemá zapotřebí, ty můžou do voleb zavřít krám a stejně vyhrajou. To je spíš v LOK napadlo, že je na tohle dobrá doba, když je ministr zrovna z jiný party..
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    LOPIK: Ano, je to smesne. Ale jeste smesnejsi je "nezavisly" Svaz pacientu CR:

    Svaz pacientů České republiky
    http://www.pacienti.cz/clanek.php?id=organy

    Gajduskova, Emmerova... fakt jeste nekdo veri tomu, ze si jenom skrz lekarsky odbory a SP nevyrizujou socani ucty s vladou? :-)
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    Předseda lékařských odborů: Pokud neumožníte návrat všem, pak se nevrátí nikdo | Domaci.iHNed.cz -
    http://domaci.ihned.cz/c1-49613290-predseda-lekarskych-odboru-pokud-neumoznite-navrat-vsem-pak-se-nevrati-nikdo

    Tak tu máme další kolo - asi tu zase nepochodím, ale tohle už mi přijde vyloženě k smíchu..
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    PTACOPYSK: a ti doktori na sluzbach snad nedostavaji zaplaceno ? Ja nerikam, ze tento konkretni priklad je stejny. proste jen se da uvest spousta prikladu, jak se pri vyplaceni mezd obchazi zakon, jen aby to vyslo nejlevneji - zdravotnictvi neni nic specialniho z tohodle pohledu...
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    MRAKY: jenže pokud dává zaměstnavatel čát peněz načerno, nebo číšníci dostávají navíc dýška, tak sice zaměstnanec tratí na nižší nemocenské a nižším důchodu, ale ty peníze pořád dostane ....
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam