• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DESPERADO123Děkujeme, odcházíme - podporujete lékaře v boji za jejich požadavky?
    LICINDA
    LICINDA --- ---
    _BENNY: nejdřív si to zkus, pak něco říkej.
    _BENNY: a není...?
    LOPIK: ty to nechceš zkusit pochopit?
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    ECLECTICA: je, proto jsem pro placene skolstvi.
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    _BENNY: a není to náhodou mrhání penězi daňových poplatníků, kteří živí studenta medicíny (a že je to sakra drahé studium), aby se dotyčný potom věnoval truhlařině?
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    a jeste na zaver jeden takovej - "prece jsem nestudoval tolik let kvuli tomu abych nakonec delal neco jineho!" :D
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    _BENNY: pop. "no chces rict ze moje profese je zbytna? to je nelidske!" :)
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    ECLECTICA:
    LICINDA:
    To platilo na to proč dělaj víc úvazků a sužby, ne v oboru. To že si někdo bere služby aby měl víc peněz totiž není to samý, jako kdyby to musel dělat (třeba příkazem) - to jsou dvě rozdílný věci.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    ECLECTICA: "kdyz se jim to nelibi, at jdou delat neco jineho" je univerzalni rada pro vsechny co frflaji ze se jim jejich soucasna prace nelibi, nikoliv jen pro lekare.

    spis se mi libi argumenty typu "ale ja nechci delat nic jineho, ja chci lidem pomahat a chci abych se za to mel dobre!" :D
    LICINDA
    LICINDA --- ---
    ECLECTICA: joo, ten je taky dobrej :)
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    LICINDA: já mám nejradši "když se jim to nelíbí, tak ať jdou dělat něco jiného". Případně "je to jejich poslání".
    Jistěže pokud jde někdo studovat medicínu, musí pro to mít nějaké ušlechtilejší důvody. To ale neznamená, že kvůli tomu musí živořit, případně zahodit i desetileté vzdělání a jít se živit jako instalatér, aby měl prostředky na slušný život.
    LICINDA
    LICINDA --- ---
    LOPIK: nojo, proč se vlastně neodstěhujou na branžež do stanu pro tři lidi (to by mohli, ve dvou, ať maj trošku komfort) a pak jim bude jejich plat nakrásně stačit a můžou lítat třeba každej rok na floridu! trošku změnit podnebí.
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    LOPIK: úvazek = 40 hodin týdně, případně jejich ekvivalent (zkušený hematolog zvládně zkontrolovat víc stěrů, než nezkušený, například).
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    RUDOLF: Znovu se dostáváme k tomu proč to teda dělaj - nikdo je k tomu nenutí.. Pozor - to že někdo musí platit velkou hypotéku apod. neznamená, že za to může jeho zaměstnavatel.
    Btw. asi se teda budu muset smířit s tím, že to jsou supermani, co dva úvazky doteď nějak zvládali podle toho co tu píšete.. V jiných oborech (kromě školství, kde musej mít ty ubožáci uvázky třeba i čtyři) to totiž prostě není v lidských silách.
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    LOPIK: můj otec je workoholik (pořád lepší, než kdyby místo toho pil ;)
    Na druhou stranu, jen díky dvojímu úvazku se dostává platově na úroveň srovnatelnou (v poměru k jiným profesím, nikoli absolutně) s platy lékařů v západních zemích. A to je na tom to smutné.
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    LOPIK: cywe, myslím že tohle se přesně snaží lékaři ríct.
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    ECLECTICA: Ono totiž v jakýmkoliv normálním zaměstnání dva úvazky dlouhodobě mít nejde, protože to nikdo nevydrží..
    LICINDA
    LICINDA --- ---
    achjo.
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    ROTIK: Jinými slovy ty přesčasy dělají dobrovolně, protože si chtějí víc vydělat. Tím se dostáváme ale zase k tomu, že jediný o co jde jsou platy.. To je celkem pochopitelný, ale pak mi přijde celkem nebezpečný tlačit kvůli tomu na zásadní reformy, který u nás prostě smrdí průserem - zdravotnictví v současný chvíli funguje a je dobře dostupný pro každýho. Přijde mi důležitější neriskovat a neničit to co máme, než aby měli zrovna lékaři, jako menšina zdravotníků, o něco větší platy..
    LICINDA
    LICINDA --- ---
    ECLECTICA: protože je to těžko uvěřitelný :) (mně se tomu taky věřit nechtělo..)
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    LICINDA: lidi tomu nevěří. Když jsem v jakési diskusi popisovala, jaký má můj táta zápřaj (2 úvazky apod.), tak mi kdosi odpověděl "to je asi pěkná flákárna, ta doktořina, když někdo může mít dva úvazky" - tož tak.
    ROTIK
    ROTIK --- ---
    LOPIK: O tomhle jsem nepřemýšlel a nevím jaký by to mělo úspěch. Problém je v tom, že ty přesčasy jsou nutné, aby měl člověk alespoň nějaký plat. V tom se situace ve zdravotnictví liší. Když v práci děláš přesčas, tak to máš jako bonus k tvému základnímu platu. Žel bohu, základní plat zdravotního personálu je tak mrzký, že aby člověk něco měl tak musí dělat Xkrát tolik. To jasi ten důvod proč to nikdo jěště neudělal. Další věc je pak nedostatek personálu..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam