• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DESPERADO123Děkujeme, odcházíme - podporujete lékaře v boji za jejich požadavky?
    LICINDA
    LICINDA --- ---
    WANAH: a taky maj povinné přestávky, které jsou jim KONTROLOVÁNY.
    WANAH
    WANAH --- ---
    STHENO: A víš za kolik lidí zodpovídají např autobusáci?
    STHENO
    STHENO --- ---
    _BENNY: ale notak. nejde len o 16 hodin vo vacsine pripadov. A mas pritom povacsine zodpovednost za ludske zivoty. ked nieco naprogramujes naprd, tak ti to obvykle tester vrati a nemas z toho taky pruser, ako lekar, ked nieco zdrbe. potom ma pacient prinajlepsom nasledky do konca zivota.
    WANAH
    WANAH --- ---
    _BENNY: Obávám se že tady diskuzi pšenka nepokvete :P
    STHENO
    STHENO --- ---
    _BENNY: Pozri, ja v IT pracujem. Lenze IT sa neda porovnavat velmi s pracou lekarov. valna vacsina nemocnic je statna.
    ak sa ti v IT nepaci, zmenis firmu. nie je to zas take tazke. ked sa ti nepaci v nemocnici, najdes si dalsiu, kde budes mat rovnake podmienky....
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    STHENO: Organizujou to z velký většiny samotný lékaři - kdo šéfuje nemocím? To jsou lidi, co mají na starosti organizace práce, ne ministr..
    A kdo má zkušenosti z praxe ví, že jsou zázračný nemocnice, kde to jde, nejsou dluhy a málokdo odtud třeba i děkuje a odchází..
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    STHENO: silene prescasy? jak se to vezme. behat od niceho k nicemu a mit za ukol hlavne neusnout, to bych dva uvazky mozna taky zvladl. ale stoprocentne se soustredit 16 hodin v kuse? ehm.
    STHENO
    STHENO --- ---
    _BENNY: Tak ano, stale tam ale nemuseli tahat sialene cezcasy...
    STHENO
    STHENO --- ---
    LOPIK: nejde LEN o platy, ide hlavne o to, aby neboli nuteni pracovat ib v kuse. ide o celkovu reorganizaciu...
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    Lékaři souhlasí s nabídkou dvou miliard, chtějí ale podržet svá místa - iDNES.cz
    http://zpravy.idnes.cz/lekari-souhlasi-s-nabidkou-dvou-miliard-chteji-ale-podrzet-sva-mista-1gx-/domaci.asp?c=A110128_083642_domaci_js

    Heger odborům řekl, že garance za každý individuální případ výpovědi nejsou možné. "Někde již přijali za lékaře ve výpovědi náhradu, jinde chtějí redukovat počty lékařů," popsal situaci.
    Například vedení liberecké nemocnice nechce zpět gynekology. Olomoucká fakultní nemocnice si chce vybírat a v Kladně si už na neurologickém oddělení našli nového primáře za toho, který dal výpověď.
    "Nemůžeme vyhodit člověka, který nám přišel pomoci, zařídil si rodinnou situaci a přestěhoval se. Pokud bývalý primář stáhne výpověď, bude dál pracovat na oddělení, případně se může stát zástupcem současného primáře," uvedla ředitelka kladenské nemonice Kateřina Pancová.
    LICINDA
    LICINDA --- ---
    DOCKINEZ: to jsem zkoušela celou dobu. Zjevně bez výsledku.
    DOCKINEZ: za B je správně. (a hele, o čem jsme to tu mluvili?)
    STHENO
    STHENO --- ---
    DOCKINEZ: ja hovorim o praci ako takej. A nasi lekari su ceneni vsade na zapade, maju vacsie nasadenie, viac vedomosti a podobne. Co je fakt.

    Organizacia prace je nap..., na tom sme sa, dufam, vsetci zhodli. ale nie su to samotni lekari, ktori to takto organizuju.
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    STHENO: Tohle nikdo neříká, kdo je nemorální tak je LOK, která argumentuje a hazarduje se vším možným, ale přitom jde "jen" o platy lékařů.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    LICINDA: zkus nejaky argument
    STHENO
    STHENO --- ---
    STHENO: btw. v IT mas moznost sa vzdelavat dalej vo vacsine firiem, byt v kontakte s najnovsimi novinkami, a plat ti neustale rastie - pokial nepracujes pre nejaku korporaciu, ktorej jedinym cielom je zamestnancov zdierat, tak za osem, devathodinovu smenu.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    STHENO: A je ta prace skutecne odvadena dobre, kdyz sice mame vice lekaru na obyvatele nez na Zapade, ale presto se tu bouchaji prescasy nikoli vyjimecne, ale pravidelne? Nebo je prace odvadena OK, ale organizace je mizerna, socikovska?
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    STHENO: nekteri dokonce stravili 20 let na skole jen kvuli tomu aby zjistili ze je zamestnaji opet jen ve skole (a vime jake jsou tam platy).
    LICINDA
    LICINDA --- ---
    _BENNY: říkám, nejdřív si to zkus.
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    ECLECTICA: Tady už se asi začínáme blížit k tomu, proč se nechápeme s úvazkama - v zaměstnání není vůbec běžný, že si svoje oddělám a pak můžu jít domů. Proto si každej ťuká na čelo, při líčení útrap vícenásobných zaměstnanců.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    STHENO: to skutecne ne kazdy
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam