LICINDA: Na ruku jsem si stěžoval u primáře. Tehdy jsem nevěděl, jak mohu postupovat dál.
Co se týče potomka, tam je to čerstvé. Potomek neměl tenhle problém poprvé a pomáhají mu na to inhalace, které mají jen v dané nemocnici. Sestra zkoušela řadu byrokratických obezliček, jako třeba mě poslal na pohotovost v jiném ústavu, kde tyto inhalace nemají. Taky dobrá ukázka přístupu.
protestují proti organizaci, proti celému systému. Toho (jak už bylo řečeno), si ale díky médiím málokdo všimne.
Jestli proti tomu protestují, tak rozhodně ne natolik, aby se k tomu někdy vyjádřili,. Proto jsem jejich web prolezl. Nevěřím, že komora tak intenzivně řeší problémy systému lékařské péče, že svůj postoj, nebo i jen námitky nepublikuje na svém webu.
LICINDA: Sorry, ale Svaz pacientů nemá o pacienty vůbec zájem. To je zástěrka hlavounů ČSSD, kteří se touto cestou snaží dělat politiku. Jestli máš odkaz na organizaci, která se zabývá právy pacientů, budu rád, ale Svaz pacientů to není. Ve svých stanoviscích řeší hlavně jak je stát povinen do zdravotnictví sypat další a další prachy a ne tím, co by doktoři měli poskytovat pacientům. S výjimkou zcela obecného desatera, které zřejmě ze studu nad absencí zájmu o pacienty publikovali na silvestra 2010.