_BENNY: nezajímají mě emocionálně založení lidí, nezajímá mě, jak velká skupina to je, a vůbec nic s nimi nechci dělat. ať si žijí jak chtějí. oni sami jsou a budou obětmi své iracionality.
je hloupé domnívat se, že dosáhnout 50 % racionálních egoistů ve společnosti je nereálné. je to podobné, jako bys chtěl před půl stoletím myslet, že feudalismus zde bude navždy, a že nadvláda katolické církve zde bude navždy, a že lidé budou vždy a stále slepě věřit v boha, atd.
Jak chci přesvědčit ty, kteří se řídí především emocemi? Úplně stejně, jako jsem byl přesvědčen já - tedy silou argumentů, kterou prostě , pokud v člověku je aspon trochu racionality a ochoty se zamyslet, nelze pominout nebo přehlédnout. Stejně jako jsem se s touto filozofií seznámil já, a poznal jsem její pravdivost, se s ní může seznámit kdokoliv jiný. Já jsem se samozřejmě jako objektivista, pravičák nebo zastánce neregulovaného kapitalismu nenarodil :-)
Ono existuje poměrně dost velké spektrum různých názorů, které by nakonec mohly a měly k objektivismu vést. Ohromná spousta lidí vidí, že současná společnost a současná politika a současná ekonomika je naprosto špatná, jsou nespokojení, ale nevědí proč - mnoho z takových lidí instinktivně vidí, že věci nefungují, ale nikdy se nesetkali s vysvětlením. Mnoho z nich je připraveno přemýšlet. Stejně tak lidé, kteří se postupně setkali dejme tomu s rakouskou ekonomickou školou, znají Bastiata nebo Hayeka, obdivují dílo von Misese, atd, jsou krůček od objektivistické filozofie (takto jsem se k filozofii objektivismu dostal já).