• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    OVERDRIVEDIY Nabytek : navody, materialy, design [papirovy nabydek, recyklace, z minima maximum...]
    Chci si postavit vlastni nabytek z papiru, tak vymyslim jak na to. Hledam napady a navody.
    Papir neni jediny material z nehoz se da podomacku vyrobit nabytek.
    Net kupodivu neni moc stedry na podobne DIY navody, nebo neumim hledat. Takze pokud nekdo ma stejny zajem, sem s navody, designy a vubec vsim, co pomuze vyrobit zarizeni domacnosti s minimem prostredku...

    Living - Furnishing - How to Make Instructables : $ http://ana-white.com

    Veci z palet: http://www.woodcoregang.cz/ [ID Tloudev]

    [ Malá bydlení ☼ žijme nezávisle ♫♪☺◄◄ neobvyklá obydlí ►► Jak žít ve zdravém prostředí a hlavně, co s hovnama? ☼☺☺ ]
    rozbalit záhlaví
    HORKY_KAFE
    HORKY_KAFE --- ---
    DOKKTOR: nebylo by jednodušší zajet do té IKEA, zajít tam do té bazarové části, vybrat si ty dvojité vruty a zaplatit 5 korun?
    ELODY_MELODY
    ELODY_MELODY --- ---
    DOKKTOR: co je spoj na čep? je to to samé jako na kolíček? Jinak díky! už se to začíná rýsovat a až to bude, tak nahodim fotku :)
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    DOKKTOR: Takový kombo bude asi nejlepší :D. To už se pak vo stolek bát nemusíš ani když je noc fakt divoká.
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    ELODY_MELODY: čepama se spojuje nábytek uplně běžně. když to slepíš nejakým disperzním lepidlem na dřevo, tak na tom stolku možeš aj spat :) joa teda abych to dovršil, tak co se šroubování týče, tak asi nejjednoduší bude uřezat hlavičku od vrutu a zabrousit do špičky, ale lepidlo bude držet víc. anebo to vykombit, místo čepu to sešroubovat vrutem a eště to slepit lepidlem a už to nikdy nikdo nerozdělá :D
    ELODY_MELODY
    ELODY_MELODY --- ---
    SALVATOR: mám tu i lepidlo na dřevo, ale ještě jsem s ním nikdy nepracovala. Myslíš, že to v pohodě slepí a udrží? Ty nohy jsou celkem úzký, ale ten stolek bude jen u postele na knížku, skleničku, a další menší krámy. Taky bych tam chtěla šuplík. Jinak jsem to vygooglila jako dwel screws, ale v Čechách asi bohužel...
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    DOKKTOR: Já bych se toho nebál. Když si předvrtáš díry a těma kleštěma to zašroubuješ jenom trošku, přičemž kleštěma to budeš držet za ty svařený hlavičky, tak to pak došroubuješ jenom kroucením za nohu toho stolu. Prostě fakt IKEA style. Ale je pravda, že slepit to bude asi jednodušší :D.
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    SALVATOR: samořez klešťama tak, aby závit zostal ok, asi nedáš. to už bych to spíš viděl na klasický postup, vyvrtat díry a slepit přes čep.
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    DOKKTOR: Jenže pak místo uříznutý hlavičky musíš udělat špičku, já bych čekal, že bude potřebovat samořezný. To bych si to radši nechal svařit.
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    SALVATOR: anebo třeba vzít delší a uřezat mu hlavičku, eh? každopádně bacha při tom šroubování klešťama ať si nesjedeš závit.
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    ELODY_MELODY: Leda by sis koupila něco z IKEI a použila jen tyhle šrouby :D. Ale třeba je IKEA prodává zvlášť... Nebo ti někdo může k sobě svařit dva normální...
    ELODY_MELODY
    ELODY_MELODY --- ---
    SALVATOR: to mě taky napadlo, že starý duše by šlo použít :)
    Máte zkušenost s takovejma šroubama, co maj závity na obou stranách? Našla jsem to na netu a prý se nejdřív udělá vrtačkou díra a pak se to tam zašroubuje kleštěma. Budu si dělat noční stolek a vršek noh je zakončený koulí, takže nemůžu použít klasický vinglíky. Mě překvapilo, že mi v železářství řekli, že to neexistuje...
    PARTRILIAW
    PARTRILIAW --- ---
    SALVATOR: To se mi taky líbí, díky.
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    PARTRILIAW: Něco podobnýho co popisuješ používal známej (už nevim k čemu) na svý Jawě. Tyhle pevný pružný proužky si řezal z motocyklovejch duší.
    PARTRILIAW
    PARTRILIAW --- ---
    ELODY_MELODY: Potřebuji právě tak 20 až 25 cm, jinak by to asi šlo. Díky.
    ELODY_MELODY
    ELODY_MELODY --- ---
    PARTRILIAW: Kolik toho potřebuješ, nebo jak dlouhé? Málo pružné jsou takové ty gumičky u zavařovacích sklenic a průměr si upravíš řezákem, pokud to bude někde víc.
    PARTRILIAW
    PARTRILIAW --- ---
    Ahoj, potřeboval bych poradit materiál. Mám dost přísná kritéria, snad někoho něco napadne. Mělo by to být něco jako gumička, akorát že pevnější. Abych z 20 cm udělal tak 23-24 cm a ne půl metru. Velmi malý průměr oko 2-3 mm, tvar nezáleží. Ohebný ve všech směrech a hlavně je nutná výdrž při námaze. Nějaké nápady? Děkuji.
    JANNE
    JANNE --- ---
    MAARISTAAN: nádhera!
    MAARISTAAN
    MAARISTAAN --- ---
    Bývalé dveře?




    IOT_JH
    IOT_JH --- ---
    ELODY_MELODY: Kup mu basu piva a treba udelas radost jemu i sobe.
    Nohy asi nekde v supermarketu pro kutily.
    ELODY_MELODY
    ELODY_MELODY --- ---
    kde by se v Praze daly sehnat podobné podstavce/nohy ? Můj kluk pořád dává nohy na stůl a mě to štve, takže bych mu udělala podnožku :)
    KELLEC
    KELLEC --- ---
    SWEETSKIN: Hele protoze sme chteli ty mini kosticky,ale bohuzel nikdo neni schopnej slozit nam ty barvy co chceme....a kdyz jo tak by to trvalo 4 mesice a to je asi na nas moc
    MEDOULKA
    MEDOULKA --- ---
    KELLEC: cokoliv pod sklo? udrzba snadná..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam