• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    OVERDRIVEDIY Nabytek : navody, materialy, design [papirovy nabydek, recyklace, z minima maximum...]
    Chci si postavit vlastni nabytek z papiru, tak vymyslim jak na to. Hledam napady a navody.
    Papir neni jediny material z nehoz se da podomacku vyrobit nabytek.
    Net kupodivu neni moc stedry na podobne DIY navody, nebo neumim hledat. Takze pokud nekdo ma stejny zajem, sem s navody, designy a vubec vsim, co pomuze vyrobit zarizeni domacnosti s minimem prostredku...

    Living - Furnishing - How to Make Instructables : $ http://ana-white.com

    Veci z palet: http://www.woodcoregang.cz/ [ID Tloudev]

    [ Malá bydlení ☼ žijme nezávisle ♫♪☺◄◄ neobvyklá obydlí ►► Jak žít ve zdravém prostředí a hlavně, co s hovnama? ☼☺☺ ]
    rozbalit záhlaví
    IRUX25
    IRUX25 --- ---
    JUDAS_PRIEST: zas tolik bych se toho nebal, jak tu nekteri pisou. nicmene respekt bych k tomu mel. drevo samo o sobe neni problem (pokud teda enni radioaktivni). takze ty lepidla a laky, migrace materialu (odloupavani, osoupavani - deti rady kousou do cehokoli). pak taky ze treba vsechny pristupne hrany a rohy musi mit minimalne R2mm. ostre hrany a rohy nejsou pripustne.
    GECKO
    GECKO --- ---
    JUDAS_PRIEST: Nechci ti do toho kecat, ale IMHo jak se na to ma dite jen podivat, tak ses administrativne zcela v prdeli... nedej boze, aby to bylo urceny pro mimina do tri let (skoro vsechny hracky na trhu jsou oznaceny jako nevhodny do trilet a to i kdyz to je jen gumovej kruh... ).
    JUDAS_PRIEST
    JUDAS_PRIEST --- ---
    Material dřevo.. díky, prozkoumám.
    IRUX25
    IRUX25 --- ---
    JUDAS_PRIEST: Jestli chces prodavat serie detskeho nabytku/hracek v EU tak je treba se ridit mimo jine take nekolika EN ktere se zabyvaji chemikaliemi. Ale zalezi z jakeho materialu budes delat. Textil, kovy, drevo, papir atd, vsechny materialy maji jine EN co se tyce detskych vyrobku.
    Par prikladu EN, DIN a ISO ktere vyzaduje EU trh:
    EN 71-3
    EN 71-9
    EN-71-10
    EN 71-11
    EN 1811
    EN 12472
    EN 12868
    DIN 53160
    ISO 16000-9
    ISO 16000-6

    Informaci ber s rezervou, nejsem v tom 100% odbornik :)
    JUDAS_PRIEST
    JUDAS_PRIEST --- ---
    Trochu jsem googlil. Co jsem pochopil, to iso 9001 je výhodou, ale není to nutná záležitost ne? Jde mi o to, že kdybych se řekněme ze začátku rozhodl zaměřit na výrobek, u kterého (dle mého) je tedy asi nutný nějaký bezp. test, co pro to je nutné udělat.... a jestli když budu dodržovat nějakej stanovenej postup výroby, tzn budu se držet přesně stejného postupu jako u testovaného produktu, jestli nemusím s každým na test.. a hlavně mě fakt zajímá nějaká sazba pro to.. jako googlim jak můžu, našel jsem i jakejsi institut zkušební, ale vubec prostě nevim co hledat.
    JUDAS_PRIEST
    JUDAS_PRIEST --- ---
    Dobře:-) Díky mnohokrát za bleskovou reakci.
    DOBROZEMAK
    DOBROZEMAK --- ---
    JUDAS_PRIEST: Taky přesně nevim, dělal sem tam jen truhláře a jezdil na montáže... Ale rozhodně pro začátek zařídit ISO 9001.. Pokusim se Ti zjistit víc info.. pak kdyžtak pošta..
    JUDAS_PRIEST
    JUDAS_PRIEST --- ---
    Popř. jestli o tom někde existuje víc informací, přečtu si to, ale nevim prostě vubec pod jakým heslem to hledat... kdo to provádí, jak to funguje, co to stojí atp.
    JUDAS_PRIEST
    JUDAS_PRIEST --- ---
    A jak to tedy probíhá? Předmět někam, nebo někdo přijede? Co to stojí?
    DOBROZEMAK
    DOBROZEMAK --- ---
    JUDAS_PRIEST: Pokud to budeš prodávat tak ano.. Když sem pracoval ve firmě která vyráběla nábytek pro MŠ tak musel být atest na vše, nehledě že hned po montáži nebo dodání nábytku naběhne bezpečák kterej to zkontroluje. Týkalo se to jak nábytku tak i venkovních prolejzaček atd..
    JUDAS_PRIEST
    JUDAS_PRIEST --- ---
    Ahoj, pouze dotaz. V příslibu budoucího podnikání. Když člověk vyrobí postel, pro dítě například.. Je nutné aby výrobek prošel nějakým bezpečnostním atestem? nebo houpačku nebo něco. ? Díky předem
    DOBROZEMAK
    DOBROZEMAK --- ---
    DEIKSAC: Konkrétně štuk je na tohle parchant..:) Tak předpokládám že týpek neni uplně mimo.. Mimochodem hned v prvnim příspěvku sem psal že to chce na tvrdo do zdi, jen sem se snažil přizpůsobit požadavkům...
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    DOBROZEMAK: mamut jde, ale taky musíš mít únosnej podklad, klidně se ti může stát, že se urve malba/štuk od omítky
    PANDAMON
    PANDAMON --- ---
    IM_MORTAL: je tam za tim jeste protihlukova pricka prave ze sadrace takze.....
    IM_MORTAL
    IM_MORTAL --- ---
    PANDAMON: pěkný! podle mě to pude dolů, jestli je to zděná zeď, tak určitě s kusama omítky, možná i víc než to, ale dolů to pude. ze sádrokartonu ani náhodou - z toho nejde ani lepidlo na dlaždice...
    PANDAMON
    PANDAMON --- ---
    tadyto celo postele jsem taky jenom lepil a buhvi jak to z toho dostanu dolu kdyz to nahodou nekdy bude potreba http://pandamon.rajce.idnes.cz/Upcycling/#DSC_1189_1_.jpg
    CASTROL
    CASTROL --- ---
    SHM8: já teda mám za to, že montážní lepidla už dneska drží líp než šroubky. taky mám dojem, že to lepidlem chce slepovat dohromady, do zdi můžou jít hmoždinky. ale možná se pletu
    PANDAMON
    PANDAMON --- ---
    DOBROZEMAK:
    SHM8:
    Kazdej suplik je vlastne podeprenej tim pod nim a ty uplne spodni budou na komode, lepidlo by snad stacit mohlo, dotech malejch nahore se toho stejne moc nevejde, bude to spis na takovy ty blbinky co neni kam dat:)
    DOBROZEMAK
    DOBROZEMAK --- ---
    SHM8: Jo to je jasný, už sem psal to samý.. ale u zrcadla to asi tolik naložený nebude.) Pokud tam budou šminky atd.. Hlavně podle fota by to musel sešroubovat na nějaké tři díly a ty pak každej zvlášt věšet na hmoždiny.. A to prý nechce. No, snad se dílo povede..:)
    SHM8
    SHM8 --- ---
    DOBROZEMAK: lepidlo bych doporučil pouze pokud by to mělo sloužit jako dekorace..pokud v tom mají být věci a má to něco vážit, rozhodně bych se na lepidlo nespoléhal.. celý bych to zvrutil vrtuama se zapuštěnou hlavou a pověsil to na dva háčky, dal hluboký hmoždinky... když to bude těžký, potáhne to ven.. bratr takhle jednou dal na police truhlíky s kytkama, pak je pořádně zalil a během chvíle měl plnej pokoj hlíny .) ..a to to bylo na hmoždinkách, akorát ty police byly dost široký a o to větší tah to mělo..
    DOBROZEMAK
    DOBROZEMAK --- ---
    PANDAMON: Jo ahaaa:) pěkně to máš vymyšlené.. Tak to asi fakt lepidlo.. najdi si mamut glue, to udrží všechno všude:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam