• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    OVERDRIVEDIY Nabytek : navody, materialy, design [papirovy nabydek, recyklace, z minima maximum...]
    Chci si postavit vlastni nabytek z papiru, tak vymyslim jak na to. Hledam napady a navody.
    Papir neni jediny material z nehoz se da podomacku vyrobit nabytek.
    Net kupodivu neni moc stedry na podobne DIY navody, nebo neumim hledat. Takze pokud nekdo ma stejny zajem, sem s navody, designy a vubec vsim, co pomuze vyrobit zarizeni domacnosti s minimem prostredku...

    Living - Furnishing - How to Make Instructables : $ http://ana-white.com

    Veci z palet: http://www.woodcoregang.cz/ [ID Tloudev]

    [ Malá bydlení ☼ žijme nezávisle ♫♪☺◄◄ neobvyklá obydlí ►► Jak žít ve zdravém prostředí a hlavně, co s hovnama? ☼☺☺ ]
    rozbalit záhlaví
    JIKOO
    JIKOO --- ---
    KUURA: Jak rika Camela. A nemusis ani do michacich center staci ti obycejny bauhausmax HornyBach a tam ti to namisi podle pozadavku navic ti tam i stopro poradi co vzit do te kuchyne. Par let zpet jsem potreboval trochu sytejsi barvy co budou drzet v interieru ... o tri roky pozdeji se to kamos snazil dostat dolu a proklinal me asi tyden :)
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    KUURA: jj, ted jsem na to taky koukala, ale imho v těch míchacích centrech jsou schopni udělat i jiné...kdyžtak dej vědět, jestli to jde, taky by se mi hodila jiná barva než ty v nabídce :)
    KUURA
    KUURA --- ---
    CAMELLA: ja sem na dulux koukala no, oni maji na netu jenom pastelovy odstiny, mozna na dotaz... tak to asi zkusim, dik:)
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    KUURA: imho dulux třeba dělá...
    KUURA
    KUURA --- ---
    DOBROZEMAK: no to sem zrovna nemyslela právě:( to by asi nedopadlo dobre... ale i tak diky :))
    DOBROZEMAK
    DOBROZEMAK --- ---
    Moc se v tom nevyznám, ale hned mě napad latex. Zrovna nedávno si známej stěžoval jak to nejde ze zdi dolu, tak to asi i drží:)
    KUURA
    KUURA --- ---
    Ahoj vsem, nevim, jestli se to sem hodi, ale potrebuju černou otiratelnou barvu na zed do kuchyne....doporucite mi pls neco? ja to nemuzu nikde najit:/ diky
    BENAC
    BENAC --- ---
    IM_MORTAL:
    IM_MORTAL:
    diky za info a link
    GECKO
    GECKO --- ---
    ZUSKA: Obavam se, ze pokud klades otazku takto, mozna by bylo lepsi na to nekoho najmout nebo najit nejakyho kamose, co uz neco podobnyho delal....
    ZELENY_CAJ
    ZELENY_CAJ --- ---
    ZUSKA: Mas na mysli postel v byte s vysokymi stropy? Je hrozne dulezite z ceho jsou ty zdi. Doporucuju nebat se navrtat par der, klidne 8 v ruznych nmistech, zkusit co to je a cim to vrtat aby se to nerozpadlo, pripadne aby to vubec slo navrtat. Pak zajdi do obchodu, napriklad do ferony, a poptej se a oni ti doporuci. vse ma sve pro a proti - chemicka kotva je super, ale je to mozna trosku kladivo na komara, navic rychle tuhne a jak jednou otevres tubu, nejlepsi je zalepit najednou treba 20 kotev, coz klade urcite naroky na rychlost sestaveni konstrukce. Ale je to uz na furt, drzi nejlip:) Na druhou stranu, pravdepodobne budes vsechno namahat "na strih", nebudes asi kotvit do stropu a budes asi pracovat pomalu, takze bych doporucil spise mechanicke expanzni kotvy, se kteryma se dela v klidu po jedne (jsou pomerne drahe, treba 25-50kc jedna)- pripadne natloukaci kotvy (funguji dost podobne, ale kupujes jen tu "hlavicku" a zbytek tvori kus zavitovky, taky se hodi spise do betonu), ktere jsou levne (asi 4,5kc jedna, pouzijes li ty od firmy mungo) ... no moznosti je spousta a pokud zvolis vhodne kotvici technologie, dost si zprijemnis praci.
    Pokud by se ukazalo, ze steny jsou jak maslo, da se to resit tim, ze konstrukce je vicemene samonosna - podle toho jak moc velky sranec jsou ty zdi (taky se da kotvit zavitovkou skrz, ale to je extrem). Ceny co sem psal jsou orientacni
    IM_MORTAL
    IM_MORTAL --- ---
    BENAC: anebo prostě http://pinterest.com/search/pins/?q=terrarium%20diy&rs=ac&len=6 (nějakej psanej návod tam určitě najdeš)
    IM_MORTAL
    IM_MORTAL --- ---
    BENAC: vůbec žádná literatura, ani web, jenom podle obrázku ve stylu pokus omyl:)
    do spod velký kameny, pak menší, tak aby nepropadla hlína (v tý zavařovací sklenici mám i písek), na to kousky uhlí - vstřebává přebytečnou vlhkost, a na to hlína. dala sem tam prosátej kompost, těžo říct, jak to bude fungovat...dneska se msi všimla že někdo dává úplně dospod nebo mezi kameny a hlínu, suchej mech nebo něco takovýho, asi může nahradit to uhlí. a kytky pouze takový, který se nemusej moc zalejvat.
    BENAC
    BENAC --- ---
    IM_MORTAL: ahoj, nejake tipy na postupy, materialy (hlina, pisek apod.), kde hledat nejakou literaturu nebo web?
    IM_MORTAL
    IM_MORTAL --- ---
    tak druhá vlna, ještě na mě čeká stará 2l zavařovačka, ale tou asi podaruju někoho z rodiny, aby toho už zase nebylo moc:D
    DARAIT
    DARAIT --- ---
    ZUSKA: chemicky kotvy sou dobra vec, jen si pak musis flexou narezat zavitovy tyce a tmel v chem kotve rychle tuhne, zato to drzi jako cert (kdyz patro zrusis, tak pak tyce musis uriznout zase flexou u zdi, nebo zbourat zed :) ).
    Do cihly ti bude stacit obyc vrtacka s priklepem, do betonu je lepsi poradny kladivo (vrtacka - bouraci kladivo).
    JIKOO
    JIKOO --- ---
    ZUSKA: MUzes nam priblizit co myslis "Stavbou Patra" ?
    ZUSKA
    ZUSKA --- ---
    Aloha, chystám se na stavbu patra, ale nemám s tím žádně zkušenosti. Poradíte mi, co mám nakoupit a na co si dávat pozor? Dům je starší, předpokládám že cihla. Mám použít nějaké chemické kotvy, hmoždinky? jak velké? Jakou vrtačku? Díky za rady a tipy
    EAT_ME
    EAT_ME --- ---
    ENDRUE: U nás v hospodě maj teda lampy na zdi, ale vyřešili to tak, že vzali pletivo (takový to ke králikům, měkký) z toho udělali tvar. Pak to omotali obvazem a namočili to jakýsi řidký sádry. Nakonec přebarvit... a vypadá to hezky.
    ENDRUE
    ENDRUE --- ---
    nemate nekdo prosim originalni tip na vyrobu stinidla (hlavne konstrukce) ke stojaci lampe? dik
    DOBROZEMAK
    DOBROZEMAK --- ---
    Díky, díky. Teď sem pro ní byl v obi. Ale první okno jsem nakonec vyřešil čajovou lžičkou a taky to šlo:)
    BIOH
    BIOH --- ---
    DOBROZEMAK: pořiď stěrku za pár korun, ohromně to ulehčí práci
    DOBROZEMAK
    DOBROZEMAK --- ---
    Nemá někdo nějaké rady ohledně zasklívání oken? Hrozně se stim tmelem peru:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam