• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRTVY_KENNYColours of Ostrava
    CUNESK8
    CUNESK8 --- ---
    za mne:
    pátek:

    BJORK: (2. hlavní tahák pro mne) Jedním slovem: VÝBORNÉ - asi jsem jeden z mála, který si to dal od začátku až dokonce a ještě jsem odcházel spokojený :) Jen ze startu mi to přišlo lehce potichu a to jsem byl ve předu. Jen nechápu taky ten západ slunce a zklamání od lidí, že čekali ultra brutal šou. :D

    ZRNÍ: průměr. ale dalo se to poslouchat

    CLARK: kurevské nasrání, že jsem musel domů a neviděl :D

    pátek: dojebán z práce a šup na:

    BLACK STROBE: neznál jsem, ale bavil jsem se. Kapele to šlapalo, frontman taky dobrý bavič. za mne +

    KASABIAN: líbilo se. milé překvapní.

    SWANS: (Tahák festivalu) pecka. výborně zahráno. supr zvuk. Já jsem spokojen. Nejlepší kapela na COLOURS.

    sobota: po příchodu hned na

    THE DUMPLINGS: na rozjezd sobotního dne super poslech

    GAGARIN: známí. nikdy mne jejich koncerty moc nebraly, ale tady se mi to líbilo hodně. takže +

    DUB INC: (3. tahák) částečné zklamání. Borci asi stárnou a zpomalují. Ze sterých alb zahráli jen 2 songy a to ještě docela pomalu a můj oblíbený RUDEBOY byl hrozný. Ale celkově výborně zahráno a líbil se mi kontakt s publikem. Viděl jsem, ale znovu už na ně nepůjdu.

    RUDIMENTAL: nuda, neznál jsem, po pár pískinčkách jsem utekl. Jinak před jejich koncertem jsem procházel kolem hlavní stage a padlá dobrá hláška: Co teď hraje? RUDA z Ostravy, se prej přejmenoval :D

    SCHWAZPRIOR: pohoda na večer.

    ELECTRONIC STAGE: nuda techno.

    něděle:

    Sly & Robbie meet Nils Petter Molvær : perfektní. Největší překvapení.

    Monikino kino : lidí všude jak sraček. utekl jsem, ale mohlo to být fajn.

    Tatabojs: nuda.

    The Soft Moon: parádní zakončení fesťáku.


    Pár mých poznatků:

    - Ostrava nad ránem je stejný shit jako obvykle.
    - říkal jste šedesát? ne! ok. vrátím Vám to v korunách. To mne vždy vytočí. Furt mne někdo chtěl někde natáhnout.
    - reklamy a lidi všude, ale co už. to se dá na takovém fesťáku čekat. Třeba si vytvořit svůj svůj tunel a pochodovat.
    - velké + dostatečný výběr vege žrádla.







    CMLKA
    CMLKA --- ---
    FRDK: he no nebyt takove vedro, mozna to i vystojime, ale preci jen na langose nejak nebyla chut, kazdopadne diky za vysvetleni :)
    FRDK
    FRDK --- ---
    CMLKA:Hehe, Pálavské langoše, to je Téma. Každý, kdo jde kolem se nad tou frontou pozastaví, někdo se i zastaví a postaví na konec řady. Bývají na Colours co vím téměř od začátku, nejdřív byli jen dva, postupně jich přibylo. Leckdo se diví i tomu ručnímu strouhání sýra, ale myslím, že společně s úsměvem, milým potlacháním a zasrandováním během objednávky to patří k jejich brandu. Sila značky prostě. A jsou zkrátka dobré, no. Pokaždé, když jsem na Colours, si tu frontu aspoň jednou vystojím, patří to pro mě k tomu koloritu.
    Stánek s mořskýmia potvorama tam měl kamarádův kamarád Ivan. Čas od času se urval a jen tak v umašténém bílém kuchařském oděvu s náma obrazil nějaké vystoupení.
    Na HVOB jsem doběhl po Sons of Magdalene, stihl jsem asi 15 minut, příjemná melodická pohoda, pro holky ideální myslím ;) Jedna z věcí, které jsem neznal a budu si dohledávat.
    Reklamním zónám se vyhýbám, nicméně do té modré jse v sobotu večer vlezl, jelikož jsem uviděl, že tam do několika barbín valí svou výbušnou směs cigánskobalkánské latiny Slováci Malalata. Bohužel jsem se zdržel jen chvíli, bo jsem byl zrovna na spěšném přesunu odkudsi kamsi. Takového Sedloně nebo Kubátka na pískovišti bych si taky rád poslechl, nehrát tam v tak exponovaných časech. Btw Sedloně ještě se dvěma typama jsem často vídal motat se kolem elektrostejdže, jsem si tak ňák vydedukoval, že se tam o to asi stará (?).
    Ještě když píšu, že Jamajské rytmy moc nemusím, to neplatí obecně, takový Sly a Robbie v jejich instrumentální poloze, jo, to mi šmakuje a Molvaer je kabrňák, o tom žádná.
    QWITI
    QWITI --- ---
    CMLKA: ty palavske langose nechapu taky, ale proste je je tady něco jako legenda..
    Design zona ani nemluvim : moje utrata je 4500 :) se zabiju :)
    Ad lidi na koncertech : mam kazdy rok stejny dojem, ale ja tohle absolutne neresim, byla jsem u zakladny c. 10 jedina kdo na Bjork paril a je mi to uplne sumak :)
    Záchody: letos jsem nepouzila jedinou toiku jsem na sebe pysna .)
    QWITI
    QWITI --- ---
    MRTVY_KENNY: Parádní bordel nakonec. Líp by to neřekl ani Kaponec. Jestli mě něco dostalo tak tenhle závěr festivalu. A jsem úplně happy, že to bylo komorni, protože dole to zavíral Mika. Sice mě všichni považují za neutahatelnou a na gumičce, ale tahle parta na závěr dostala zbytek mojí energie. Protancovala jsem na nich žabku ale stali za tu cestu domů boso !!!
    FLU
    FLU --- ---
    za mne:

    ct
    Forma (jsou porad vyhranejsi a lepsi:)
    Clark (dle ocekavani)

    pa
    Kasai Allstars (za tmy by to bylo lepsi)

    So
    Dub Inc. (neni to uplne muj salek caje, ale byli perfektne sehrani a slapalo to)
    Damian Lazarus & The Ancient Moons (pro mne takovy maly objev letosnich colours)
    Faiz Ali Faiz (spiritualni prozitek)

    Ne
    Dzambo Agusevi Orchestra (Guča; zaslouzili by si nejaky vecerni cas)
    Rodrigo y Gabriela (instrumentalni mistrovstvi)
    Fumaca Preta (tropicalismocumbiametalpunk; nazivo je to pecka)

    jinak musim souhlasit s CMLKA, co se vsudypritomne reklamy a product placamentu z produkce Babisova imperia tyce. chapu, ze ty prachy potrebujou, ale tohle uz je opravdu pres (moji) miru.

    pak by tady slo leccos napsat o prapodivne dramaturgii, ale beru, ze to je asi spise muj osobni problem.

    suma sumarum nic moc. a pristi rok tedy nejspis dam prednost konkurenci z okolnich zemi. krome obligatni Pohody pak prichazi v uvahu katovicky Off (takovy alternativnejsi a zanrove pestrejsi polsky bratranek Colours:)
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    FRDK: a jo, Alec Baldvin, ja furt nevedela, jestli vic David Gahan nebo Nick Cave, Alec je presnej

    btw co maj vsichni s tema Palavskejma langosema - non stop fronta minimalne 30 lidi...wtf??

    Jinak moje shrnuti. Upozornuju, ze jsem na komercnim (byt v ramci zanru asi alternativnim) ceskem festivalu uz nebyla hodne dlouho, takze mozna je to cpt. obvious a jen jsem na to zapomnela- CoO poprve v zivote.

    Take tolik reklamy? Vazne? Vsude? Vsude stany Cpt. Morgan, Amundsen, stage Jack Daniels, Ceska Sporitelna, atd. clovek se nemohl vrtnout nikam, aby nenanarazil na reklamu, to me teda dost prekvapilo, samozrejme vrcholem byla Agrofert stage, kde cestou k ni visel jeste plakat se vsema znackama co Babis ma a co tam poskytuje - hot dogy, zmrzku, stanek MF Dnes, no hnus velebnosti!! Presto palec nahoru na Kingswood koutek, kde jsme travili pomerne hodne casu, byl tam klidek, stin, jidlo bez front

    Strasne debilnich stanku jak od kolotocu prodavajich totalni nesmysly typu batikovana tricka a snad i WS krajece, presto palec nahoru za Design zonu, kde jsem nechala snad vetsinu svoji utraty na festaku :)

    Spousta stanku s nudnym festakovym jidlem typu halusky a cinsky nudle. Presto jsme nasli skvelej seafood, tak dobry kalamary jsem dlouho nemela, uzasny. Bahn mi jsem bohuzel nestihla, ale jejich zavitky byly taky skvele. Palec nahoru za vege cast.

    No a samozrejme navstevnici festivalu, podivna smeska lidi, dana zrejme tim, ze je to festak ve velkem meste, kam lidi asi nejdou cilene za hudbou, ale proste tam jdou, dost casto mi prislo, ze stoji na koncerte neceho, o cem fakt nemaj vubec paru, jelikoz jsme vymetali dost elektronicke veci, tak to bylo videt o to vic, treba Clark dobrej, ale prislo mi to tam naprosto bez atmosfery. Presto teda HVOB (ktere podle reportu asi nikdo z vas nevidel, coz je mega skoda, neb kvuli tem jsem tam jela) koncert na Agrofertstagi, ze kterho sem mela strasnej strach, ze to bude blby byl naprosto skvelej, publikum reagovalo bezvadne, myslim, ze i kapela byla dost prekvapena pozitivni reakci, takze za me spokojenost.
    Electronic stage nicmene fajn, tam se clovek citil jak doma a nejak zapomnel na to vsechno okolo :)

    Taky mi prisly stage tak nejak bez konceptu, koncerty tam rozhazeny hala bala, ze se nedalo ridit treba tim, ze na nejaky stagi hrajou to, co ma clovek vetsinou rad a tam to vetsinu casu smerovat (samozrejme krome Czech a Electronic). Dost veci mi taky prislo na neumernejch stagich - velikosti, vhodnosti, prsote neco moc velike by sneslo komornejsi atmosferu, atd.

    Jinak festival ve meste ma urcite neco do sebe, bydlet mimo areal, dat si sprchu, vyspat se v posteli je fakt fajn
    Prostredi Vitkovic je proste mrda, tomu se asi nic nevyrovna, fakt nadhera. Lidi ve meste v hospodach vsichni mili prijemni, bez jedine vyhrady.

    Potesil dostatek zachodu, byt kamoska byla nastvana, ze to bylo peklo, stacilo si najit toiky mimo ty hlavni tahy a byly ciste az do noci, bez vesich front, naprstoa pohoda, vrcholem pak zdene zachody na Reflexu, ktere jsem nasla bohuzel az ke konci :)

    Nicmene suma sumarum za me, kdyz se budu pristi rok rozhodovat, zda CoO nebo Pohoda, nebot maji lineup vetsinou dost podobny, tak rozhodne volim Pohodu, byt jsem tam uz taky par let nebyla, tak nejak si ji porad pamatuju jako pro me prijemnejsi alternativu a vlaste o to vic se tam chci zase podivat, jeslti je to jenom nostalgie nebo to je fakt tak, jak si to pamatuju...
    FRDK
    FRDK --- ---
    MRTVY_KENNY:...si děláš prdel :) To s tou hlasitostí vokálů u Sons of Magdalene a The Soft Moon jsou přesně moje slova, jak jsem to včera komentoval. U SoM to bylo o dost horší, skoro ho nebylo slyšet a některé songy tak dost přišly o efekt. Škoda.
    Jinak Clark, Soft Moon, Lazarus a spol. a Danger moje nejlepčí zážitky. Dangera jsem neznal a tyhle osmdesátkové synth diska ap. jsou takové moje gilty plešr, chvilkama to znělo jako soundtrack k Phantasm nebo něčemu od Argenta a občas to zas byla docela rychta. Fajne, budu se dovzdělávat.
    Viděl jsem toho celkem hodně, ale za cenu toho, že jsem letos fest pendloval mezi pódiema, hlavně v pátek a sobotu, u některých koncertů jsem viděl třeba jen půlku nebo ještě míň a něco jsem nestihl vůbec. Hodně jsem pobýval na elektronické (sralo mě to umístění dovnitř a s tím spojené problémy s nedostatkem místa, hlavně v noci, kdy už nikde jinde nic nejelo, a vedrem). Asi nejvíc mě tam rozmašíroval v pátek Toxic Avenger, jako nic hudebně převratného, ale velká zábava, v jednu chvíli tam namíchal Crispy Bacon od Garniera s asi o čtvrtinu pomalejším dubstepem nebo čím a do toho pustil tříminutové solíčko na bendžo, sem chcípal :)
    Co mě nevzalo - Dub Inc, reggae já nerad, ale nechal jsem se obalamutit, že to bude svižný dubík, nebyl, nebavilo, ale to je můj boj. Aspoň jsem tam tedy pojedl u Mr. Banh Mi, měli stánek poblíž Pálavských langošů a prodávali moc dobré bagetky s vepřovým a závitky s hovězím na česneku a mangem a sójovkou, kombinují vitnamskou kuchyni s francouzskou a chutnalo to nezvykle.
    Další sporná záležitost - Swans. Všichni kamarádi natěšení a posléze nadšení, mě to nechytlo. Dokonce jsem zaslechl historku, že Maniac (graffiti legenda) suverénně prošel bez pásky VIP vstupem s malým foťáčkem, že jde jako fotit, jen aby viděl Swans a po koncertě zase hned opustil areál :D. Jakříkám, mě to neoslovilo, ale když je tak všichni adorujou, budu si je muset poslechnout doma, bo je neznám a přijít tomu na kloub.
    Docela vtipný mi přišel koncert Black Strobe. Frontman celý Alec Baldwin s dekadentní manýrou jako Nick Cave, všichni nacpaní v sáčkách s rozhalenkama alá Fun Lovin Criminals, v půlce zpěvák vytáhl flašku Whisky a začli si ji posílat (btw láhev si tam vytáhl i Vasquez ze Soft Moon :), vařili taky celkem obstojně, dobré to bylo.
    Na poetry stejdži me výborně pobavili Vítrholc.
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    tak co jsem videl:
    Forma - kamaradi, skoda prekryvu s bjork, jinak urcite nezklamali
    Björk - k tomu nemam nic, vulnicura neni zadna popina, hmyzi projekce mi prisla srandovni. co bjork sledovala tim casem pri zapadu slunce, jsem nepochopil, v noci by se mi to urco libilo vice. odzpivano na jedna
    Bokka - mohlo by byt jeste krapitek vic tanecni, ale dalo se urcite
    Zrní a Janáčkova filharmonie Ostrava - nejak si neurvali mou pozornost, bylo to dost potichu(?) prokecal jsem
    Clark - pro me asi nejvetsi zazitek
    Caribou - nejvetsi zklamani, hlavne nazvuceni jsem nezvladal, uprostred uprostred total prebasovano, vyhnalo me to za projekci/zvukare.

    Sons of Magdalene - v pohode, jen ho neslo vubec slyset a nazvucene nejak prilis, vzduchotechnika hrala taky
    The Cinematic Orchestra - bez vyhrad.
    Swans - kdyz byli na colours naposled, tak jsem je cilene vynechal, tedka jsem to bral jako hozenou rukavici i s nejakyma doporucenima a dobry zazitek
    Klangkarussell - strasna blbost nakonec, ty tracky gradujou bez vysledku

    Owen Pallett - moc sympaticky koncert, pry se mu pokazil gear, tak musel castecne improvizovat s vypujcenyma efektama.
    Mark Eliyahu feat. Alaev Family and Rita - tohle jsem trosku netrefil, cekal jsem komornejsi zalezitost, ne takovy cirkus, ale muj problem
    Kieslowski - pohoda na blbem zvuku
    Vessels - bez vytek, bavil jsem se
    Fallgrapp - na skok, je to pekne, ale nejak mi doslo, ze po par pisnickach vim, jake to bude do konce (mozna mylne)
    Danger - masakr, prurez stylama elektronicke hudby, ktere mam rad, na tom zvuku a s tou atmoskou vyborne, nic hlasitejsiho jsem uz neslysel, to zvuceni bylo zas sem tam trosku presvihle, ale vyhnalo me to jen z te 4 rady treba do dvacate, ne jak caribou.
    Schwarzprior - do daneho rozpolozeni sedli jak prdel na hrnec
    Nathan Fake se nekonal, misto toho bavici techno v totalne vydychane saune, tak nejak nostalgicky jsem zavzpominal na akce, kde byvalo podobne klima.. docela mi to sedlo.
    nutno rict, ze nic pro lidi, co maji problem s vetsim poctem lidi, vevitr se dalo i hybat, ale clovek byl v saune, venku byl vzduch, ale troufnu si rict, ze s tim hybanim to bylo skoro horsi. v pokrocilych hodinach uz to bylo docela slusne panoptikum. zajimavy zazitek

    William Fitzsimmons - takovy dost usinaci, takovy septohlas, prvni koncert v gongu, ktery jsem zazil, ze nemel standing ovations (i za minula leta). ale nemuzu rict, ze by to bylo spatne
    Sly & Robbie meet Nils Petter Molvær - fajn, mozna jen ta zpivacka na konci byla trosku divna vata..
    Vök - v klidu, ale poslouchat to nebudu
    Tatabojs - klasika
    The Soft Moon - paradni bordel na konec, destova prehanka do toho moc pekne sedla. mel jsem trosku problem s hlasitosti zpevaka (malo).

    sobota nejlepsi. k organizaci nemam nejak nic. psat v patek rano, kam maji dodat chcaci kvetinace pro chlapy, me uz omrzelo. kazdy rok to same. na jednom miste maji vylozene bazenek. zadny opruz jsem nezazil, jen jednou mi nechteli vzit kelimek s rozmazanym potiskem, u nekterych moc nedrzel.
    PTT
    PTT --- ---
    FLU: jj vcera Lazarus nejlepsi vystoupeni...mam od neho par tracku tak jsem byl taky mile prekvapen ze hraje na CoO
    FLU
    FLU --- ---
    nevim, jakym rizenim osudu se tenhle pan z LA ocitl na colours, ale diky za nej. suverenne nejlepsi diskoska, co tam letos byla.
    https://soundcloud.com/damianlazarus
    TARMAQ
    TARMAQ --- ---
    MRTVY_KENNY: v Ostravance v Milicove ulici uz mapky nemeli, sehnal jsem v Minikinu, ale uz jich tam taky moc nebylo..
    VLKOUNEK
    VLKOUNEK --- ---
    Me vcera, vlastne dneska pobavilo posileni tram. Doma jsem se potom docetl, ze od 1 do 3 z patku na sobotu, k me smule jsme se rozhodli odjizdet v 0 ... diky DPO... na vysokych pecich jsme se do 2. kupodivu nevlezli.Zato jedna drsna babca do jedinych dveri, ktere se jeste otevrely, nacpala dedouska a pak se asi 3 min snazila nacpat sama za bourliveho povzbuzovani zvonkem tramvajaka )) Kdyz teda posileny spoj nejel, tak jsme si chytli 7.u cez areny a hura domu ....
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    program camel stanu/plaze
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    TARMAQ: bohuzel tam letos nejsou. muzes se zkusit zeptat v cineportu (z hlubiny smer vychod po leve strane je kavarna, v noci jim tam bezi mapping na budovu) anebo v gongu doleva uplne dozadu, tam je galerie

    anebo ruzne po centru, co tak z hlavy tusim, tak nejmin
    https://www.facebook.com/cooltourova
    https://www.facebook.com/ostravanka
    https://www.facebook.com/ClubDockOstrava
    https://www.facebook.com/pages/Minikino-Ostrava/115940535105703
    TARMAQ
    TARMAQ --- ---
    MRTVY_KENNY: a nasel jsi nejakej ten stanek v arealu kde by to meli vytisteny? to pdf/jpg se na mobilu prohlizi dost spatne
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    TARMAQ: pred nosem (v zahlavi)
    CMAN
    CMAN --- ---
    KAIAFOX: prisli holt na "cumendu" :)))
    DIZZYDENT
    DIZZYDENT --- ---
    TARMAQ: USE-IT Ostrava
    TARMAQ
    TARMAQ --- ---
    nekdo (MRTVY_KENNY?) tu nedavno daval planek podniku v Ostrave vytvoreny nejakou komunitou.. ted to ale vubec nemuzu dohledat. Popostrcite me prosim nekdo?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam