FRDK: a jo, Alec Baldvin, ja furt nevedela, jestli vic David Gahan nebo Nick Cave, Alec je presnej
btw co maj vsichni s tema Palavskejma langosema - non stop fronta minimalne 30 lidi...wtf??
Jinak moje shrnuti. Upozornuju, ze jsem na komercnim (byt v ramci zanru asi alternativnim) ceskem festivalu uz nebyla hodne dlouho, takze mozna je to cpt. obvious a jen jsem na to zapomnela- CoO poprve v zivote.
Take tolik reklamy? Vazne? Vsude? Vsude stany Cpt. Morgan, Amundsen, stage Jack Daniels, Ceska Sporitelna, atd. clovek se nemohl vrtnout nikam, aby nenanarazil na reklamu, to me teda dost prekvapilo, samozrejme vrcholem byla Agrofert stage, kde cestou k ni visel jeste plakat se vsema znackama co Babis ma a co tam poskytuje - hot dogy, zmrzku, stanek MF Dnes, no hnus velebnosti!! Presto palec nahoru na Kingswood koutek, kde jsme travili pomerne hodne casu, byl tam klidek, stin, jidlo bez front
Strasne debilnich stanku jak od kolotocu prodavajich totalni nesmysly typu batikovana tricka a snad i WS krajece, presto palec nahoru za Design zonu, kde jsem nechala snad vetsinu svoji utraty na festaku :)
Spousta stanku s nudnym festakovym jidlem typu halusky a cinsky nudle. Presto jsme nasli skvelej seafood, tak dobry kalamary jsem dlouho nemela, uzasny. Bahn mi jsem bohuzel nestihla, ale jejich zavitky byly taky skvele. Palec nahoru za vege cast.
No a samozrejme navstevnici festivalu, podivna smeska lidi, dana zrejme tim, ze je to festak ve velkem meste, kam lidi asi nejdou cilene za hudbou, ale proste tam jdou, dost casto mi prislo, ze stoji na koncerte neceho, o cem fakt nemaj vubec paru, jelikoz jsme vymetali dost elektronicke veci, tak to bylo videt o to vic, treba Clark dobrej, ale prislo mi to tam naprosto bez atmosfery. Presto teda HVOB (ktere podle reportu asi nikdo z vas nevidel, coz je mega skoda, neb kvuli tem jsem tam jela) koncert na Agrofertstagi, ze kterho sem mela strasnej strach, ze to bude blby byl naprosto skvelej, publikum reagovalo bezvadne, myslim, ze i kapela byla dost prekvapena pozitivni reakci, takze za me spokojenost.
Electronic stage nicmene fajn, tam se clovek citil jak doma a nejak zapomnel na to vsechno okolo :)
Taky mi prisly stage tak nejak bez konceptu, koncerty tam rozhazeny hala bala, ze se nedalo ridit treba tim, ze na nejaky stagi hrajou to, co ma clovek vetsinou rad a tam to vetsinu casu smerovat (samozrejme krome Czech a Electronic). Dost veci mi taky prislo na neumernejch stagich - velikosti, vhodnosti, prsote neco moc velike by sneslo komornejsi atmosferu, atd.
Jinak festival ve meste ma urcite neco do sebe, bydlet mimo areal, dat si sprchu, vyspat se v posteli je fakt fajn
Prostredi Vitkovic je proste mrda, tomu se asi nic nevyrovna, fakt nadhera. Lidi ve meste v hospodach vsichni mili prijemni, bez jedine vyhrady.
Potesil dostatek zachodu, byt kamoska byla nastvana, ze to bylo peklo, stacilo si najit toiky mimo ty hlavni tahy a byly ciste az do noci, bez vesich front, naprstoa pohoda, vrcholem pak zdene zachody na Reflexu, ktere jsem nasla bohuzel az ke konci :)
Nicmene suma sumarum za me, kdyz se budu pristi rok rozhodovat, zda CoO nebo Pohoda, nebot maji lineup vetsinou dost podobny, tak rozhodne volim Pohodu, byt jsem tam uz taky par let nebyla, tak nejak si ji porad pamatuju jako pro me prijemnejsi alternativu a vlaste o to vic se tam chci zase podivat, jeslti je to jenom nostalgie nebo to je fakt tak, jak si to pamatuju...