• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRTVY_KENNYColours of Ostrava
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    jo a perlicka.. az budete tekhle opravdu vepredu na underworld, tak si uvedomte, ze iphone ma kos, kde jsou zrejme vsechny vama smazane fotky za posledni rok a zaroven ten pristroj presne vi, kdy vam napsat, ze nemuzete nic fotit, pac nemate volny prostor (a dalsim "mazanim" si nepomuzete, ze.. :))
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    sakra, zas to mam dlouhe nejake..

    ct
    *** THE ILLS (kousek, libilo)
    TAME IMPALA (nic, odchod)
    ** ADAM BEN EZRA FEAT. MICHAL ŽÁČEK (nejaka hudba do toho bouchani :D
    **** SLOWDIVE (muzu)
    UNKLE (jsem si toho vedom, ale nejak nic, odchod. ale prokoucoval jsem to casove)
    * M84 (na finale, nove album nemuzu, v podstate jsem prisel zkusit poslechnout ob;livion, ktery nehrali, takze meh... zajimavy hlas ale)
    ***** RONE jsem tu nedavno daval koncert a nakonec me to teda bavilo dost vic, nez jsem cekal

    pa
    **** AURORA (akuratni casu a mistu, publikum tomu dalo svoje, dobre to fungovalo)
    *** SUZANNE SOUNDFOR (po te aurore zajimavy kontrast.. urco poslouchatelne. ale jeji dekovani mi rvalo usi :)
    ??? tady mi nekdo ukrad hodinu zivota, netusim jak se to stalo..
    ***** KIASMOS (naposlouchano, pekne vysolarkovany tema stroboskopama.. v poradku :o) teda az na to hajpovani publika, to mi dost lezlo na nervy teda.. ale preziju leccos)
    *** OHM SQUARE (tohle teda hvezdickuju ze sentimentu, videl jsem dve pisne, zvuk prekvapive dobry, projekce super)
    ?????? OMM (nejak se mi to nechce ani hodnotit. prisel jsem si do zadni casti poslechnout, hobluju v aute docela dost. vicmin ocenuju fakt, ze se mi colours trefily, podobne veci moc neposloucham.)
    ***** EROL ALKAN mazec nejvetsi, nepamatuju se, kdy by me tak bavil dj. mozna tak nekdy v (post)puberte..

    so
    MARTIN KRATOCHVÍL & JAZZ Q (z nouze na cumendu, vtipny komentar, blby zvuk)
    *** SUBJECT LOST (se neda nestranne hodnotit, jako velky respekt za ukocirovani kytary a jeste u toho ovladani zbytku. pokud si muzu dovolit, mozna to mohlo byt krapitek tanecnejsi, clovek se nacekal. ale jinak dobry samo ;)
    **** ARTUR ROJEK (zajimave veci, moc me bavi, jak to ma zkomponovane, pritom je to popina.. jen teda svyma divne dlouhyma prodlevama mezi skladbama se vyoutoval zjevne o skladbu driv, nez cekal..)

    no a tady teda dilema festivalu, bud boys noize anebo throwing snow. aneb mi bylo jasne, ze BN bude velka show a basy budou ofukovat sakra daleko, ale stejne hudebne me vic bere TS. tze jsem se rozhod pro TS, jenze vesmir mi do cesty jednak podle predhodil bandu kamaradu a druhak prakticky prazdny rozsviceny stan na dalsich 30 minut, takze "jsem se sel mrknout". a vicmin podobne co rika FRDK, teda ja neodesel, zas tak blbe mi to neprislo. ale treba loni v podobnem stylu Danger me vzal mnohem vice, prijde mi, ze i lidi, pritom BN je vetsi "kulomet". ale holt nekdo rad tleska a nekdo se rad mraci, ja myslim, ze to bylo slusne. s projekci a tak, majacky, i "undergroundovou" vsuvku jsem zaslech, jako spravny turista jsem si dal pivko, sel se na to mrknout i z blizka, zakolebal se, zatleskal. v poradku. plno znamych bylo vyslovene nadseno. (***)

    THIEVERY CORPORATION (kdyz nekdo pusti ve svem aute, tak se nebudu vrtet a ksichtit, ale potvrzeno, ze to jde jinyma kanalama.. odchod.)
    ***** finale PLEASE THE TREES (k tomu neni co dodat, dobre to cisti)
    ***** ACTRESS (vubec nevim, co to bylo, ale jako celek moc dobry. vizualy z lunchmetovskeho stolu perfektni na tu divnohudbu, chytani se radoby pravidelneho tempa, chvili dost i sypani brambor bylo, abstrakce ve vsem. verim, ze pro dost lidi vylozene nelehke sousto.)
    NATAN FAKE a CHRISTIAN LÖFFLER mi lehce splyvaji. bez koukani na hodinky = zcela v poradku :)

    ne
    *** ZOHAR FRESCO (trosku uz za hranici toho, co by me vylozene bavilo, ale teda respekt, ze se neco takoveho nekdo dokaze naucit zahrat.)
    *** LUNO (fajn)
    **** palavsky langos (fajn)
    *** DE STAAT (noc, co bych si doma pustil, ale ten televizni zaznam bude libovy)
    **** AID KID & KEWU (dobre, nebyt underworld, tak odchod nehrozi)
    **** UNDERWORLD (vsechno dobre. predem jsem si slibil, ze budu zas po delsi dobe ve predu, coz jsem splnil. show adekvatni, pokud si muzu na neco stezovat, tak ze jsem uplne nepochopil start born slippy, ktery se nejak rozjel jeste do dekovacky uplne potichoucku, nevim, jestli honili cas, nebo co to bylo)

    coloursy dobry, za rok koupim, tech zajimacich veci bylo zas stejne.. trosku z jine skatule nez predchozi rocniky, ale fajn.

    a jinak ja teda radsi paraky, nez tohle pocasi...
    LEGI
    LEGI --- ---
    mě jen mrzí, že hvězdy elektronic stage typu Alkan, Fake jsou vždycky pozdě.. chápu, že nejspíš hrajou ten den ještě jinde, tudíž jsou o to levnější.. ale já už sem prostě starej :) .. .. a i když je to moje krevní skupina, bez nelegálních substancí bych nevydržel, tudíž je pravidelně míjím..

    jinak nejel jsem tam s konkrétníma plánama, ale Anohni fér, nejlepší zahřátí v deštivý sobotě byli Monkey business.. a nejvíc sme si zaskákali stejně opět jako loni na Malalata djs (loni sme na ně narazili náhodou, pač Modrá zóna ten program moc neanoncuje, letos to samý.. o to to bylo zábavnější..) .. ale chápu, že se nad nima můžete ofrňovat :)

    za Melting Pot dávám všechny 4 palce vzhůru, i když jsou tam různý pseudo/ezoterický postavičky typu Dušek, tak je samozřejmě možný je ignorovat a vybrat si to svý..

    potěšila ta ČT kampań s iReportérem, aby lidi točili a uploadovali svý videa.. a ta se pak dostala na velkoplošnou obrazovku..

    prostě Colours se kulturně-mediálně rozkročily a to je to, co je odlišuje od minimálně tuzemský konkurence..
    REFALLENONE
    REFALLENONE --- ---
    FRDK: Tučela byly fakt dost trapný. Myslím, že kluci byli dost talentovaní, aby mohli hrát bez bubeníka a loopstation (kterou tam stejně měli jen aby se mohli s těma cellama předvádět).
    Za mě to vyhrála na plné čáře Anohni. Dost lidí její koncert asi nepochopilo, ale to mě vůbec nemrzelo.
    Underworld byli jízda tunelem. Hodně bavil Rone, Thievery Corp mě zas vyvedli z blbé nálady způsobené promoknutím stanu a oblečení. Z příjemných překvapení zmíním ještě De Staat a dost jsem si užil i M83, i když z nahrávek mě vůbec nebaví. Ale bylo tam toho fakt dost, co jsem prošvihl.
    FRDK
    FRDK --- ---
    A tak co se teda komu libilo? Nějaké dojmy, zážitky?
    Já to ještě teda zpracovávám, bylo toho hrozně moc, později možná stručně shrnu a podělím se. Zatím jen, co se mi (hudebně) nelíbilo. Abych netrhal partu (předesílal jsem, co si o tom myslím, kámoši si nedali říct a že ho chcou vidět a posléze mi dali za pravdu a odcházeli se mnou) a taky trochu ze zvědavosti jsem nakonec zašel na toho Boys Noize a dostal přesně opakuji přesně to, co jsem čekal. Taková koláž motivů ze starších skladeb naroubovaných na nové podklady, jako oukej, ale původní verze bych si asi poslechl raději, bo to celé ve výsledku spláchly do hajzlu ty blbě vystavěné a debilně natahované přechody a pitomé zpívánky, proti vhodnému vokálu obecně nic nemám, ale toto...? No dal jsem mu asi dvacet minut a stačilo. Škoda, fakt jsem ho dříve žral :/
    No a v nedělu ti 2Cellos - to bylo co jako? Dobrý trapas. No ale lidi se celkem bavili jsem viděl a byla jich tam kupa kupoucí, takže je to asi v pořádku ;)
    No a co se mi nejvíc nelíbilo, že když začínali Underworld, už jsem makal jak mourovatý. To jsem nevychytal :( O půl jedenácté jsem si aspoň pustil do ouška jejich poslední desku a myslel na to, co asi hrajou. Prý kromě tří nových věcí samé staré fláky a údajně velká paráda. No nic, někdy příště...
    K počasí: osobně mi vůbec nevadilo, že občas zachcalo, posledních několik ročníků bylo víc než krásně, muselo to zas jednou přijít (jako tenkrát ještě na hradě). Prostě jsem si v sobotu natáhl pláštěnu a cajk. Stejně moje oblíbená elektronická byla pod stanem a i jinde bylo dost míst, kam si zalézt. Akorát mě teda trochu namíchlo, když jsem chtěl při odchodu z Boys Noize obejít tu louži u Europe šapitóa (jak se to kurňa skloňuje? :) , bo to tam bylo ucpané lidma a nabral si do sandálů poctivou nálož blátíčka. To pak chvilku pěkně čvachtalo ;)
    No a na závěr přece jen něco, co se mi líbilo: Tame Impala. Naživo překvapilo a hodně bavilo. Výborný koncert.
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    DAVE_PAGE: electronic stage byla jinde, ale ve smeru zvuku byla hned budova. a drive stage byla otevrena. na centrum je natocena klasicky jen stage u pece 1, ale ta pec to opet blokuje.

    na radvanice jde asi ta arcelorska stage, je fakt, ze tam je to dost sila.
    PECH
    PECH --- ---
    DAVE_PAGE: Za to opačným směrem to řádně okuřili, v Michalkovicach aj v Radvanicach čtyři dny party..:)))
    DAVE_PAGE
    DAVE_PAGE --- ---
    Ten pocet lidi by me take zajimal. Pac mi prislo, ze v centru pres vikend bylo mnohem mene lidi nez predchazejici roky. Kazdopadne kolem jindricha jsem absolutne nic neslysel. Byly jinak rozmistene stage, nizsi hlasitost,...?
    PTT
    PTT --- ---
    Zlatka vcera tvrdila ze ji navstevnos nezajima (loni to vypadalo trochu jinak). Takze i lidi mene nez loni?
    QWITI
    QWITI --- ---
    Je po festivalu a já teda hlasuju pro vedra. Zimní bunda mi jako příjemné festivalové počasí fakt neevokuje...
    NTR23
    NTR23 --- ---
    Získal jsem dnes kupon na cd, na který mi stŕazkyně cd vydal rovnou 5 ks.
    BENAC
    BENAC --- ---
    PTT: anebo vstřícný krok všem makačenkam, aby nebyli v pondělí jak mátohy v robotě?
    VLKOUNEK
    VLKOUNEK --- ---
    PTT: pry je problem dotahnout zajimave kapely na nedeli, sem zaslechl,ale netusim
    PTT
    PTT --- ---
    pristi rok "zajimavy" termin o tyden pozdeji a hlavne od st do so...asi chcou dotahnout kapely za levnejsi ceny
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    LUCKY_MAN: a v hogo fogo vcera na haluz, ale taky rikal, ze ma rezervace
    EARL
    EARL --- ---
    LUCKY_MAN: V Si taky narvano
    PECH
    PECH --- ---
    Dík, dali jsme Ostravanku, jak v Milíčovce tak ve Fukušimě a nebylo plno, jídlo i kafe spoko.
    LUCKY_MAN
    LUCKY_MAN --- ---
    PECH: live report z le petite conversation: plno,jede se na rezervace,i kafe to go tak na 10minut. vypada to velmi fajn,ale ted je fakt plno a jedou na rezervace.



    PTT
    PTT --- ---
    NTR23: me se taky zatim nic nestahlo a v ove jsem byl 2.7.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam