ADAMFC: Hele, na místech, kde se parkuje dobře se určitě neparkuje na úkor míst, kde se parkuje blbě. Tam, kde se parkuje blbě je důvodem hodně aut rezidentů a atraktivita místa pro dojíždějící (zaměstnavatel, veřejná služba, MHD). Jednou tvrdíš, že jsou problém ti, co do Prahy jezdí za prací, pak vlastně všichni, Jsi ochotný dotovat Eltodo a magistrátní firmičky, měšťáky a odtahovky, ale jednorázovou investici v podobě parkovacího domu odmítáš. Já z tebe prostě cítím nenávist vůči všem. Zóny mají spoustu nevýhod pro místní (už jsem je tu popisoval v auditku Praha 6 na jaře), zmíním jen problematické návštěvy a vůbec pohyb autem po městě. Svým zavedením, kde vůbec není jisté, že nějak pomůže, přesunou problém o kus dál na ostatní občany Prahy, kteří doteď byli v pohodě a to dokonce ve dvou rozměrech:
1) ti, co jsou uvnitř zón na hraně začnou platit za něco, co měli doteď zadarmo a bez přidané hodnoty, navíc se všemy komplikacemi zón (návštěvy)
2) ti co jsou na okraji vně budou zatíženi těmi dojíždějícími, kterým se vyplatí parkovat vně zónu i za cenu větší vzdálenosti a zároveň těmi, kteří bydlí uvnitř zóny a nechtějí platit.
Přesto všechno říkám, ať se zóny klidně zřídí, jen ať se před jejich zavedením uděla maximum pro optimalizaci parkování bez nich a když to nepomůže, šup sem s nimi. O jakémkoliv dotování bych v případě Prahy nemluvil. Ani sám nevíš, co všechno dotuješ...
A už toho asi fakt necháme. Sice to tu nikomu nevadí a diskuze, ale mě nepřesvědčíš, já tebe taky ne, tak to bude lepší.