• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARZAModré zóny v Praze - tipy a triky jak na ne
    DRIZDIK
    DRIZDIK --- ---
    MVEK: Jak píše SPECZ: .. ještě lepší na tom je, že ti to pošlou třeba s odstupem tří měsíců, takže často není jednoduše prokazatelné, že tam člověk nakládal nebo že ten den tam bylo placený stání přeškrtnutý (což se mi stalo párkrát) ..
    SPECZ
    SPECZ --- ---
    MVEK:
    Zákon k tomu říká:

361/2000 verze 49:
    Díl 3
    Pravidla provozu na pozemních komunikacích
    Oddíl 1
    Zastavení a stání
    § 27
    (1) Řidič nesmí zastavit a stát

o) na vyhrazeném parkovišti, nejde-li o vozidlo, pro které je parkoviště vyhrazeno; to neplatí, jde-li o zastavení a stání, které nepřekročí dobu tří minut a které neohrozí ani neomezí ostatní účastníky provozu na pozemních komunikacích, popřípadě neomezí řidiče vozidel, pro něž je parkoviště vyhrazeno,

Prakticky to dost záleží na tom jak okolo projedou auta od eltoda s kamerama, kolegovi už se stalo že ho vyfotili dvakrát v průběhu asi jeden a půl minuty (protože se tam někde otáčeli), a zákon nezákon, zkoušeli po něm chtít prachy. Samozřejmě je s tim, s odkazem na výše citované poslal k šípku, úspěšně.
    Ale moc bych na nějakých "tiše tolerovaných" 15 minut nespoléhal
    MVEK
    MVEK --- ---
    Jak je to se zastavením na fialových zónách? Obvykle se stále toleruje do 15 min.?
    FIFI
    FIFI --- ---
    SARAJ: díky
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    FIFI: 11/5.
    FIFI
    FIFI --- ---
    Nevíte, kdy budou obnoveny modré zóny ? konkrétně praha 7 ?
    HROCHOPANDA
    HROCHOPANDA --- ---
    PYKIX19: Sloučení do jednoho a pokuta 2000 Kč. O ničem jinym se moc bavit nechtěla. A já nějak neměl sílu to dál řešit. Trvalo to skoro půl roku, než na mě došlo.
    PYKIX19
    PYKIX19 --- ---
    HROCHOPANDA: máme teď stejnej problém, jak to dopadlo?
    HROCHOPANDA
    HROCHOPANDA --- ---
    SPECZ: Jako chystám se tam stavit s techničákem a potvrzením o zaplacenym stání, tak uvidíme, jakou bude mít paní Jarmila Ptáková z přestupkovýho v pondělí náladu.
    SPECZ
    SPECZ --- ---
    HROCHOPANDA: Jde o to jak moc casu a energie se ti chce investovat do toho abys spravni organ presvedcil ze prestupek se nestal ...
    SPECZ
    SPECZ --- ---
    HROCHOPANDA: Imho prestupek se nestal, jedna se o stale stejne vozidlo, a parkovani bylo zaplaceny. Jen policajtum se to hrube libit nebude. Resil bych to s technicakem v ruce, ale pokud na to neuslysej asi bych si zazadal o slouceni prestupku ...
    HANZO
    HANZO --- ---
    HROCHOPANDA: můžeš požádat o sloučení všech přestupků do jednoho. Pak je to myslím max 2k czk
    HROCHOPANDA
    HROCHOPANDA --- ---
    Nemá někdo zkušenosti s tím, jak nejlíp postupovat, když se mi povedlo po ztrátě a výměně SPZ zapomenout na nahlášení trvalé změny Resp. Online jde nahlásit změna jen dočasná, ale když pak do 2 týdnů zapomenete dojít k okýnku, tak vám po dvou měsících začnou chodit pokuty, který vám to tak nějak připomenou, ehm. Moje otázka je: Jak nejlíp argumentovat na policajtech? Dokážou třeba po zaplacení jedný pokuty odpustit zbytek, když jsem fakticky parkování uhrazený měl, jen teda neseděla SPZ? Máte někdo podobnou zkušenost? Děkuju!
    HANZO
    HANZO --- ---
    KOUDI: máš požádat o sloučení všech do jednoho přestupku
    KOUDI
    KOUDI --- ---
    ZRIZENEC: aby jsi nedopadl jako já po půlroce začaly chodit pokuty skoro každý den. Před odvoláním je nutné vše zaplatit a i při odvolání si na Vás udělají čas tak za půl roku....
    MVEK
    MVEK --- ---
    A to druhé místo mě právě dneska dostalo, kdy jsem měl problém vyjet směrem na Olbrachtovu, protože tam vždy někdo z ní suverénně najel.
    MVEK
    MVEK --- ---
    Je humorné, jak na některých místech s vyznačením modrých zón ubrali místa na parkování (třeba tady ve vilkách: https://en.mapy.cz/...4629440&y=50.0477380&z=17&pano=1&pid=56097329&yaw=1.070&fov=1.257&pitch=0.266), zatímco jinde přidali, ačkoliv to odporuje zákonu, protože v dvousměrné ulici zůstává volný jen jeden pruh: https://en.mapy.cz/...4420301&y=50.0418773&z=18&pano=1&pid=56084149&yaw=2.854&fov=0.507&pitch=-0.042

Ano, fotky na Mapách jsou ještě staré před rozšířením. Na prvním odkazu je dneska žlutou čárou zakázáno parkování na jedné straně (a samozřejmě před vjezdy) a jinak tam už zóny nejsou, ale s jejich rozšířením v sousedství to takto vykreslili, na druhém odkazu je fialová zóna na obou stranách ulice, jak ukazuje samotná mapa.
    KACIR
    KACIR --- ---
    CUKI: Za dvacku na P+R u Nádraží Holešovice a dvě stanice tramvají...
    FERRENC
    FERRENC --- ---
    ADAMFC: Aha. Tak to beru jako "neproveditelne". :)
    ADAMFC
    ADAMFC --- ---
    FERRENC: musis zaplatit v jiny casti plnou cenu :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam