• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LANNADOGPOINT - soukromé depozitum pro opuštěné psy
    HYBNERKA
    HYBNERKA --- ---
    a samozrejme pelech v loznici,aby byl jakoby s nama nebo v komore,kde mam takovej domaci kotec,pokud preferuje klid,.-)
    HYBNERKA
    HYBNERKA --- ---
    HYSTERIA: my si ho klidne na chvili pujcime,kdyz nam ho dovezete na letnou,protoze cesta mhd by byla pro nej zrejme narocna..
    bydlime v prizemi,ven z bytu a zpet zadny schody..pokud to nemusi byt nutne bezbarierova zahradka..tak s tema nasema dvouma cuzama,by byl kral,.-)
    HYSTERIA
    HYSTERIA --- ---
    Ještě se vrátím k dnešnímu ožehavému tématu Falco.

    Po pár zprávách v poště s id Gubka bych ráda osvětlila, že tady nejde o to někomu Falca udat a zbavit se ho a ukázat ho tudíž v nejlepším světle. Tady jde o to, že už prostě nemůže být na místě kde byl doteď, a to nejen Falco ale i ostatní naše stálice. Takže se pro něj hledá opravdu jen dočasná péče.

    Nejenže jsme museli ze dne na den někam umístit většinu psů (v té době kolem 16) a veškeré věci, museli jsme strhat měsíce práce, a teď, opět z minuty na minutu, už není možné aby na místě s ošetřovatelem setrvávali poslední 4, těžko umístitelní psi. Nikdo nám neřekne, že na to máme měsíc, týden - všechno ej to nečekané a rychlé. Všechno je to teď dost těžké, ale vyjma Kelly jsou to všechno psi, kteří OPRAVDU DOBŘE fungují mezi ostatníma psama.

    Pro ostantí již umístění máme, ale zbyl nám prostě chudák Falco, který nemůže do paneláku a snažíme se mu najít místo, kde by mohl být a být tam minimálně tak šťastný jako v místě našeho bývalého depozita, co si budeme povídat, moc života mu už nezbývá, tak proč mu ho zkazit. Protože jestli se nenajde dočaska, tak ten pes nemá kam jít. A Gubko prosímtě, ano, opravdu je důležité abys soudila povahu psa, až ho poznáš, ne rovnou nás, ač nikoho z nás neznáš a neznáš ani psy v naší péči, přijď je nejdřív poznat, pak kritizuj.
    TOY_BOX
    TOY_BOX --- ---
    sry ten link je tady...
    Pes přežíval na zadní sedačce zamčeného auta, neměl jídlo ani vodu - iDNES.cz
    http://zpravy.idnes.cz/pes-prezival-na-zadni-sedacce-zamceneho-auta-nemel-jidlo-ani-vodu-pxn-/krimi.aspx?c=A120202_112901_usti-zpravy_oks
    TOY_BOX
    TOY_BOX --- ---
    ahoj,
    ja jsem vam jen chtela rict, ze prestoze se limonada jeste nenasla, a prestoze stale hledame a plakatujem (novinky jsou takovy, ze se tu stavil pan, co rozvazi pivo do hospod a vzal si ode me 100 letacku a nejaka slecna to siri prostrednictvim spolku na ochranu zvirat), mozna se vam moje rozhodnuti bude zdat tim padem jako nespravny, protoze jsme limonadu neuhlidali :( rozhodla jsem pomoct psu z utulku v teplicich.
    kdyby se teda limoska nasla (nikomu to nerikejte:) tu uz taky z ruky nedam, tim padem to vypada na strasnou smecku, ale proste takovej je zivot .)

    zatim ji teda mam na zkousku na 14 dni, ale doufam, ze se vsichni szijem (zatim vypada s netvorem i bankrotem bezproblemove, akorat teda bankrota se porad snazi kojit, asi si chudak mysli, ze to je stenak, slouzila pry cely zivot jako tovarna na stenata a ten na ni vrci :( podle veterinare ma pred sebou maximalne par let a ja bych ji rada -pokud toho budu schopna - poskytla hezky stari.
    je to desetileta krizenka bandoga, o jejimz pribehu jsem se dozvedela tady...

    http://zpravy.idnes.cz/pes-prezival-na-zadni-sedacce-zamceneho-auta-nemel-jidlo-ani-vodu-pxn-/krimi.aspx?c=A120202_112901_usti-zprav

    je hlucha a ja jsem si proste hrozne potrebovala bejt jista, ze uz tenhle pes bude jednou provzdy v klidu a u nekoho, kdo se o nej postara, a kdo bude mit dost penez na veterinu i kdyz bude treba nemocnej a tak.
    takze se u nas zabydluje. (doufam, ze je dost velka a chodi pomalu, takze uz tentokrat nikomu neutece)
    HYSTERIA
    HYSTERIA --- ---
    Takže novinky z dneška:

    Ppejsek Prášek z Limuz se paní zájemkyni líbil - v pátek odjíždí do dočasné péče k ní s tím,že je na 99% rozhodnutá si ho nechat.

    Falco dostal od Desenskýho masáž a pobavili jsme se o možnostech nasazení přídavné bylinné léčby.

    Kelly měla trochu nerva ze smečky od p. Desenskýho, ale zvládla jejich přítomnost nakonec velmi dobře.
    HUHEEJ
    HUHEEJ --- ---
    pravda je,ze jsme si ze zacatku falca nechali pobihat mezi lidma a psama aniz bychom presne vedeli,jak se bude chovat.pravdou je take,ze i jedno kousnuti bylo vice nez modrina,ale tykalo se to "jen" kuze. urcite jsme mohli byt ostrazitejsi a tim padem se tomu vyvarovat.nicmene falco si cpe do pusy temer kazdeho psa,ale nutne to neznamena ,ze ho chce kousnout.spise naopak...ukazuje pouze svoji nadrazenost.jak rikal id HNDZCK,falco je nejspis dementni starec,ktery muze udelat kravinu,ale jak jiz bylo zmineno...je naprosto v pohode v ramci sveho veku a zivotnim prozitkum.
    urcite ale stoji za to se omluvit poskozenym a litovat toho,ze jsme to neudelali drive
    ZRK
    ZRK --- ---
    No jéje, co se to zas děje... Jak jsou lidé milí. Dogpoint má takových úspěchů. ale to se do aleluja nerozebírá, nuda. Jen ale přijde nějaké škobrtnutí, užuž je z toho senzace. Tak to bejvá no, někteří nestojí ani za to, abych je nějak rozebírala. Hleďte si svých pejsků a necpěte se do věcí, do kterých vám je prd. Nebo snad máte pocit, že vaše narážky jsou někomu přínosem? LOL

    Co se Endžínky týče, tak tam bych to s tou čistotností GUBKO neviděla tak jednostranně. Ona se čistotná snažila být a jak! Jenže jí to kolikrát ty její ledviny nedovolily. Hlavním problémem (moje zničený parkety mě tak netankujou - podotýkám zničila je než jsem ji dala dohromady ještě jako prďolu) byl výtah, který občas počurala, jelikož nevydržela sjet těch 5 pater. Sousedi se bouřili, že kdo v tom má jezdit než to uklidim. A to chápu. Ale i tak jsem si myslela něco o zadku a chtěla si Endžínku uhájit. Za další mi trošku ruply nervy, když jsem v šestinedělí nestíhala vstávat tak rychle, jak ona vyžadovala a tak mi tu trošku naschvál označkovala byt. Komplet. A tak jsem uznala, že než se obě stressovat tím, že čurání zase nestihnem (a že by to byla přechodně dlouhodobá záležitost), raději udělám, co jsem měla udělat dřív. Umístím ji někam do baráčku, kde bude mít pomínky k životu se svým handicapem lepší. A je to tak. Tam ji od venku dělí jedny dveře. Krásně si říká o vypuštění a i tak kolikrát nestihne uplně vystrčit zadek ze dveří. Tam to ale nikomu nevadí. Těch pár kapek, co utrousí ještě vevnitř utřou a klid. Nikdo jim nehrozí vystěhováváním apod. Endžínka se má skvěle, byla jsem za ní a chystám se znovu. Stále mi chybí, ale toho kroku nelituju. Spíš toho, že jsem k tomu závěru nedošla už dřív, než se to muselo řešit takhle "narychlo".
    A ještě bych k tomu všemu chtěla na svou obhajobu připomenout, že jsem jela na své náklady Endžínku zachránit před utracením až k hranicím s Polskem a že mě stála hodně peněz, času a nervů. Rozhodně to není tak, že bych si pořídila pejska, onemocněl mi a já se ho nelidsky zbavila. Snažila jsem se dlouho. Dala jsem ji hezky dohromady, naučila hygienickým návykům co bylo v mých i jejích silách a vycvičená byla taky hezky. V podstatě u mě byla jen o fous déle než bylo třeba, aby vůbec byla umistitelná. Předala jsem ji s jasnou diagnózou, v podstatě s "návodem k použití". To domácí depozita dělají. Já před ní měla v depozitu několik jiných pejsků, ti se u mě tak dlouho neohřáli, Endžínkou jsem depozitování chtěla skončit a nechat si ji. Šlápla jsem vedle a trošku nás obě přecenila. V žádnym případě to ale neberu jako bůhvíjaký osobní selhání. Tomu psovi je tak skvěle, jako by mu beze mě rozhodně nebylo.
    SIEGR
    SIEGR --- ---
    Me fascinuje ze tenhle klub sleduje nekdo, kdo na nej haze uplne zbytecnou spinu...Co si zive pamatuju ohledne endzi, slecna si ji vzala i kdyz vedela ze je nemocna a pak ji davala pryc, protoze nedokazala uspokojit naroky hodne nemocneho psa...

    A rozhodne si myslim ze dogpointaci jsou lide kteri to delaj jen kvuli zviratum a ne kvuli sobe..Proto by byli sami proti sobe delat takovehle boty... Takze radsi nalozte sve zadky a jedte se osobne presvedcit nez hazete spinu...
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    Co jsem videla Falca ja (2 mesice zpet??), tak byl naprosto v pohode a to jsem ho tam svoji pozornosti "tejrala" skoro celou tu hodinu, co sem tam byla, pac mi ten starik neskutecne prirostl k srdci.
    Btw ze si starej a nemocnej pes haji svuj klid mi fakt neprijde nic proti nicemu, pokud to neni z jeho strany zbytecny pruzeni a pokud si dobre vzpominam, tak kdyz do Dogpointu prisel, tak mel fakt nemaly bolesti. Ale to ja jen tak, jako dalsi nestranik, kterej s Dogpointem nema co docineni.
    HYSTERIA
    HYSTERIA --- ---
    A když jsme u toho zlýho a agresivního ovčáka, tak chci ještě říct, že dnes po 17:00 se na něj přijede podívat Desenský a chce mu zkusit udělat nějaký masáže.
    HYSTERIA
    HYSTERIA --- ---
    GUBKA: dnes 16:45 sraz na roztylech nebo po 17:00 přímo v areálu. ulice u michelského lesa.
    GUBKA
    GUBKA --- ---
    HYSTERIA: ok, rada. a kam?
    HYSTERIA
    HYSTERIA --- ---
    GUBKA: napsala jsem ji, at se tady k tomu sama vyjadri - pockame si na ni, ok?
    GUBKA
    GUBKA --- ---
    HYSTERIA: to kecas.. ona to sama priznala, ze to preto nezvlada. takze toto voci nej vobec nie je fer. prikraslujete veci - that's all.
    HNDZCK
    HNDZCK --- ---
    ...ale bacha, žerem maso
    HYSTERIA
    HYSTERIA --- ---
    a Gubko, tebe bych ráda pozvala k nám, aby ses na Falca přijela podívat :)
    HYSTERIA
    HYSTERIA --- ---
    HNDZCK: a ještě upozorňuju že kousnutí od Falca měli za následek spíše modřinu, než nějaké krvavé hluboké poranění. U psů také nikdy nedošlo k poranění.
    Abychom to měli komplet.
    HYSTERIA
    HYSTERIA --- ---
    prosim, nez zacnete soudit, najdete si opravdu vsechny duvody (u Falca berte v potaz, ze holky tam byly naposledy před více jak půl rokem a přeci jen Falco byl v dost bídném stavu, takže můžeme být rádi, že je vůbec takový dobrák).

    U endží poznamenávám, že jsme jí inzerovali, endží nikdy neprošla fyzicky nikomu z nás rukama, takžezveřejněné informace byly opravdu jen ty, které jsme dostali.
    HYSTERIA
    HYSTERIA --- ---
    GUBKA: Hele tohle co jsme tam psali jsme psali na základě informací od majitelky. Proc se pro ni shanel novy domov se zeptej primo byvale majitelky, urcite ti rada osvetli, ze to nebylo z duvodu, ze by byla necistotna v byte. Stejne tak se muzes optat i novych majitelu jak je na tom.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam