• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LANNADOGPOINT - soukromé depozitum pro opuštěné psy
    WAMI
    WAMI --- ---
    HYBNERKA: ke smrti psa došlo tak, že ho kůň v sebeobraně nakopl a trefil se do hlavy...

    je to smutný, ale je to košer... ten kůň taky bojoval o život...


    ZMYJKA: tak přiznávám, že naštěstí (3x ťuk ťuk) jsem ještě nezažila, že by nepomohlo zklidnění... jsem docela ráda.
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    WAMI: Tak klínovat se bez zklidnění psů ani nedá, klínuje se právě až v případě, kdy pes ani nehybného soupeře nepustí - a že sem to už dvakrát viděla. V jednom případě teda u středoasiata, abych nekřivdila pitům, v jednom u pita, zakouslýho do druhýho pita - oba psi byli zalehnutí svejma majitelema, oba bez pohybu, ale ten zakouslej držel druhýho za krk a ten se začínal dusit, takže po pěti minutách došlo na dřevenej klín mezi zadní zuby.
    HYBNERKA
    HYBNERKA --- ---
    WAMI: ja si o nich tedy taky myslim,ze jsou nevypocitavy z lehynka,.-)..a taky k nim tak pristupuju..ale,to,ze to dojde az ke smrti psa vypovida o necem jinem..
    HYBNERKA
    HYBNERKA --- ---
    SIMCIIQ: AMEN!

    ZMYJKA: tohle nesu fakt tezce a napsala jsem se presne takhle jako ty uz hodnekrat..obhajoba plemen vyslechtenych k honu nebo jako spolecenske plemeno,kterym lide diky poteseni jinych lidi a zneuziti predispozis fyzicke sily rasy rikaji "bojova"..kolikrat se venku neudrzela a vycinila fetky nebo stary duchodce s bulem ke vsemu na tom namotavajicim plastovym uplne debilnim dle me voditku..

    bohuzel sem si musela priznat,ze to nema cenu..
    a rikam si,ze se ma pes snad dobre..

    diskuzi na tema korigovany chov a drzeni techto ras je spoutu avsak nikdo nema jasnou paku,kterou aplikovat a kterou zajistit i dopady cernych chovu a narust tajnych mnozirem,ktere by zpusobily atestacni vycvikove a chovatelske zkousky pro drzeni tohoto plemene..je to beh na dlouhou trat,ke vsemu s debilnim fenomenem.
    HYSTERIA
    HYSTERIA --- ---
    Děkujeme Kristýně Kodetové za granulky a balónky, a Lucce Valdhansové za veterinární přípravky!:)

    WAMI
    WAMI --- ---
    nemám nic proti pitbuloidům (ať je to cokoliv z tohohle typu psů), ale roky tvrdím, že je potřeba počítat s tím, že vůči psům můžou být (nemusí, můžou) časovaná puma...

    3x jsem od sebe odtrhávala pitbuloida a jinýho psa, v prvním případě byl napadený můj pes, s košem... pitbuloid bez koše, 9 let, nikdy tohle neudělal - a najednou bůhvíproč... naštěstí já řeším většinu situací klidem, takže žádný silový páčení, ale uklidnit svýho psa, až zklidněl bez pohybu, v ten moment pitbuloid povolil a jeho páníček ho odtáhnul...

    podruhý jiný můj pes, napadl ho pitbuloid, v rámci předjíždění na běžkách (do té doby se ignorovali), pitbuloida jsem sundala odepnutím obojku, do kterýho se zakousnul, můj pes mu ale stihnul lehce upravit ucho a hlavu... (aspoň někdy k něčemu mu ten kožich a 3centimetrový vlčí tesáky byly)... s majitelkou OK, bylo to nečekané, ale vyřešili jsme to v klidu.

    třetí případ byl toulavej pitbuloid, který před obchodem napadl retrívra, lidi stáli kolem a nevěděli co, použila jsem stejnou metodu jako poprvé - dokonalé zklidnění situace, bohužel po odtržení pitbuloida pustili, takže jsme si dali druhý kolo, poprvý držel retrívra za čelist, po druhý za krk, v obou případech kdyby překousl, byl by z toho průser, naštěstí nebyl... bohužel majitel retrívra strkal ruce kam neměl, přišel o prst, dost jsem tehdy zpracovávala policajty, že pitbuloid není na utracení, že to bylo ve rvačce a těžko říct, který ze psů ten prst utrhl (opravdu tam ty ruce strkal, i když jsem na něj řvala, že má psa chytat ze zadu a ne zepředu)... pitbuloid naštěstí skončil jen v útulku...

    ---
    z těhle vlastních zkušeností vycházím, kdy dva z těch psů byli stopro perfektně vychovaní, že prostě u nich člověk nikdy neví... a že řešení není páčení (dokud se bojuje, pitbuloidi mívaj "ztuhlý" čelisti, třepou a nepouští), ale naopak absolutní klid a pokud možno nulové vzrušení, "mrtvýho" soupeře už pustí...

    sry za vypsání, jen je mi líto obou, koně i psa, a chápu jak majitelku koně (mě tedy taky bylo sakra zle, když šlo o hubu mýmu psovi), tak vás... ale je potřeba si uvědomit, že to prostě rozdíl je, a vědět, jak ty krizovky vyřešit...

    a celkově prostě nemnožit (všechny psy, ne jen pitbuloidy) - pokud nebudou, nebudou si je moct pořizovat i ty nezodpovědný "smažky"... jasně, to je plán na dlouho a souvisí i s vyprázdněním útulků, ale ono nakonec všechno souvisí se vším...
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    SIMCIIQ: jop, to je přesně ono.
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    ZMYJKA: jj proto jsem ve střehu.. takovýhle jeden konflikt už máme za sebou.. jack russel po máje vyjel a ona se začla bránit naštěstí si ho vzala do pusy (krk) a držela a nepustila, ale nezkousla, doběhla jsem ji zařvala fuj připravila se na páčení a ona po povelu fuj ihned pustila, ale viděla jsem, jak to v ní pulsuje a jak je připravená ihned vyjet znovu.. prostě mají to v sobě no.. tak jsem si ji ihned vzala vyhubovala jí, ale hlavně ji uklidnila do normálu.. byla přesně nastartovaná v řežimu bitka..
    jack měl od krve celou hlavu po otření měl jen lehce natržený ucho a díky bohu to byl pes kámošky a kámoše a oni moc dobře vědí, že on se pere, takže byli jen rádi, že ho konečně někdo sejmul a srazil mu hřebínek.. mě to, ale moc příjemný nebylo, vím, že se to prostě může stát kdykoliv a od té doby jsem ve střehu na 100% ne jak předtím na 70%
    každopádně jack má z máji respekt :)))
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    SIMCIIQ: Hlavně kdykoliv ji může napadnout jiný pes - a pak se velmi pravděpodobně spustí sekvence chování, v jehož důsledku ji budeš z toho jiného psa páčit, i když ona ten konflikt ani v nejmenším nevyprovokuje - kdysi tu někde byl odkaz na moc hezký článek od chovatele pitů, kterej psal, že každý chovatel i sebehodnějšího pita musí počítat s tím, že se mu stane, že bude svého psa vyklínovávat z cizího psa a měl by vědět jak na to - protože holt vypáčit zakousnutýho pita je náročnější, než třeba zakousnutýho ovčáka.

    A dost možná pak budeš řešit totéž, co ta holka s koněm - budeš míz zraněné vlastní zvíře, které konflikt nevyprovokovalo - a mrtvého útočníka (a navíc teda vrámci všeobecné hysterie velký problém vysvětlit, že tvůj pes ten konflikt nezačal :/).
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    jsem se tu rozohnila a zapomněla jsem proč jsem sem přišla :DDD tady pozvánka na akci :)


    [ PROSEKNEME / festivalfestival / 7.6.2012 / CR - Praha - Park Přátelství Prosek, Praha 9 ]
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    ZMYJKA: s tím, co si napsala víceméně souhlasím..
    znám hodně pitů a staffů, co se rvou.. naštěstí páníčkové jsou v pohodě a rozumný, takže situacím předcházejí..
    za sebe můžu říct, že jsem šťastná, že mám fakt zlatýho psa ( i když jsem pořád ve střehu pro jistotu - hrábnout jí může kdykoliv)..
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    SIMCIIQ: Tak ono na jednu stranu je ta "protibullí" hysterie přehnaná, na druhou stranu jakkoli jsou to psi ve valné většině případů naprosto bezproblémoví vůči lidem, vůči zvířatům už to zdaleka tak většinově neplatí (i když pořád nejsou zdaleka nejkonfliktnější) a i když je daleko pravděpodobnější, že mi po koni vyjede jezevčík nebo šicka holt i když se zakousne, prostě nadělá míň škody. A i ten NO se pacifikuje snáz než pit nebo staf, i když je větší, když jsme u těch plemen s problematickým chováním vůči zvířatům (tím míním NO, ne pity a stafy).

    A když se ke mně a mejm psům přes půl parku řítí šedesát kilo křížence pita a stafa a panička za psem marně huláká, pročež po chvíli se přestane snažit psa přivolat a huláká na mě, že je pes hodnej (byl, o tom žádná, docela tank, ale hodnej) a když jí psa (kterej se honil s mým pudlem k nadšení obou a hrůze náhodných přihlížejících) odchytím a předám a jemně ji upozorním, že se sice nic nestalo, ale ať mu příště nechá třeba připnutý vodítko, když pes nemá přivolání, protože kdybych měla většího rvavého samce, tak by se i její hodnej pes co se k nám přiřítil asi bránil případnému napadení a co bych si pak počala, když ona je někde v háji, tak mi začne vykládat, že to jsou předsudky a že ona zažila agresivního bišona, co napadl nějakýmu klukovi jorkšíra, tak bych jí s odpuštěním kopla do řiti, protože zatímco bišona od jorkšíra odtrhnu, těch šedesát kilo jejího mazlíka bych fakt ze svého spa rvát nechtěla (natož kdybych třeba měla sama velkýho rvavýho psa, jako je třeba Bonifác).

    A fakt si nemyslím, že je předsudkem obávat se víc neovladatelného pita než neovladatelného jorkšíra - to není předsudek, ale prosté zvážení vlastních sil a velikosti psa.
    HUHEEJ
    HUHEEJ --- ---
    ale to je trosku o necem jinem .. :)
    HUHEEJ
    HUHEEJ --- ---
    SIMCIIQ: jeste pro osvetleni..nevidim problem treba ani ve spojeni "ovcacka plemena" i kdyz spousta ovcaku ovci treba v zivote nevidelo
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    FRANCIS: ty to pořád nechápeš :)
    já přece nikde nepíšu, že majitelka může za smrt psa, za smrt toho psa může jen a jen jeho páníček nikdo jinej ani kůň ani pes ani majitelka koně.. majitelka koně mě s prominutím sere jen, protože střílí slova od boku a díky takovejm jako je ona pak my, co máme "bojový plemena" (kudla se zas otvírá :D) brzy chodit kanálama nebo s košíkama na hubě.. fakt super!
    petici vytvořit a nechat ve vsi podepisovat proti těm hrozným zvířatům nechce? ironie kdybys to nepochopila
    HUHEEJ
    HUHEEJ --- ---
    SIMCIIQ: jasny takovych veci je spousty.ja mam ty psy taky rad,nejsem proti nim.jen nevidim problem v tom spojeni.(koukat se mi na to ted opravdu nechce .. mozna pozdeji)

    FRANCIS
    FRANCIS --- ---
    SIMCIIQ: Přát smrt tomu koni je úplně stejně zlý, jako obecně nadávat na bojová plemena, pitbuly, staffordy a já nevím co ještě. Nechápu, proč za tu špatnou mají najednou všichni majitelku koně, ona za smrt toho psa přece nemůže.
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    HUHEEJ: asi takhle :) kynoložka to tam objasní líp než já :)

    Video — Podvedení psi — Česká televize
    http://www.ceskatelevize.cz/porady/1106768962-nebezpecni-mazlicci/203542152450001-podvedeni-psi/video/
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    MATHEA: ano je, máš pravdu.. samozřejmě nejlepší by bylo, aby neumřel nikdo..
    já vím a to mě štve nejvíc.. bylo by fajn kdyby se na psiska začli dělat psychotesty nebo tak něco..
    na určitou skupinu psů..
    HUHEEJ
    HUHEEJ --- ---
    SIMCIIQ: taky me ta pani celkem slusne vytaci,presne tim co tam napsala.a nadavat urcite na cloveka a ne na psa.ale spojeni "bojova plemena" je uplne normalni.preci jen byly pro boj vyslechteni.nicmene taky to nemam nejradeji a radsi rikam pit,staff atd.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam