• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LANNADOGPOINT - soukromé depozitum pro opuštěné psy
    MAIKA
    MAIKA --- ---
    ZLAJA: zapomela jsi napsat a jak ho predala ....
    ZLAJA
    ZLAJA --- ---
    Ahoj. Chci Vám vyjádřit podporu, že jste to ještě nezabalili a stále čekáte, jak se situace vyvine. Doufám, že až si to převezmete, všechno důkladně nafotíte a napíšete nějakej pořádně realistickej článek o tom, v jakém stavu paní Tichá útulek měla..
    A taky doufám, že uspořádáte zase nějaký pracovní víkend a já budu mít čas přijet a pomoci. :)
    Přeju hodně štěstí, pevné nervy a co nejrychlejší vyřešení celé situace.
    HNDZCK
    HNDZCK --- ---
    moc pěkná je tahle fotka z mělnickýho deníku http://melnicky.denik.cz/galerie/utulek-melnik-povodne-2013.html?mm=4552079 V tomhle bordelu se nestyděli ubytovat psy při povodních. Těžko říct, jestli to, co se sype z toho pytle sou piliny nebo nějaký obilí, ale neni pak divu, že maj problémy s krysama. To je takovej příklad toho, jak to tam vypadá.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    neočkovat kočky v dnešní době, kdy mezi venkovními populacemi řádí panleukopenie...je "odvážné". Bohužel je to potom velmi rychlé.
    MIAPAKA
    MIAPAKA --- ---
    HYSTERIA: nojo, je to prasárna tohleto. To se pak nedivím, že tam jsou zvířata několik let. Já bych si neočkovaný zvíře z útulku taky nevzala.
    HYSTERIA
    HYSTERIA --- ---
    MIAPAKA: tam se zvířata neočkují, o karanténě nemluvě (vše lze doložit z veřejných zpráv římo od MSOZ - na fb zveřejnuji prijem nemocnych zvirat, za dva dny jsou zvirata umistena do noveho domova atd.) Dále jsou v jejich evidencnich papirech predem nakopirovany vety, kde je dopsano, ze zvire bude po dohode s osvojitelem naockovano az v novem domove (v evidenci to maji i psy, kteri na útulku zemřeli).....
    HNDZCK
    HNDZCK --- ---
    OCTOPUSS: berou si jednorázovej poplatek při přijetí, takže zatim, že některý sou tam údajně i sedm let, stojí něco jinýho. Pravděpodobně nechuť nebo neschopnost stim něco dělat. Von dlouhodobej pobyt v kotci žádnýmu psovi neprospěje a k atraktivitě nepřidá.

MAR_TINA: třeba taková nástěnka na plotu útulku, kde by člověk hledal nějaký informace, až na jeden zažloutlej papír, zeje prázdnotou. Druhá nástěnka je u náměstí vedle infocentra. Tam nabídka zvířat je, ale neni to zásluha msoz, stará se o ní někdo jinej. Nabídky na inzerci dostávali třeba i od Vivária, který je v podstatě za rohem, ale nikdy jí nevyužili, stejně jako ostatní nabídky na spolupráci.
    MIAPAKA
    MIAPAKA --- ---
    MAR_TINA: tak může to být oddělený. Ale "útulkový" kočky ve výběhu by každopádně očkovaný být měly, po té co si prošly karanténou.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    HYSTERIA: na hotelu? Chci vidět magora, který ubytuje svou kočku ve výběhu s desítkami odchycených neočkovaných kusů.

Požádám o fotku, půjde-li rodina zas někdy na fotbal.
    HYSTERIA
    HYSTERIA --- ---
    MAR_TINA: Mají tam kočky na hotelu, za které dotávají další peníze. To bude možná důvod přítomnosti těchto "značkových" koček.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ISCH: Já jsem už před 2 - 3 lety pozastavila nad tím, že mělnický útulek téměř neinzeruje zvířata. Pár zastaralých vývěsek (ano, nástěnky) v centru města, jinak nic. Internet objevili až nedávno, jejich stránky s nabídkou zvířat také působí zastarale, rok stejné kočky (zajímám se o kočky, o psech netuším nic). Teď ten facebook vypadá aktuálněji, ale pořád nic moc.

Před rokem jsme se tam stavili a bavili se s J. Tichou, opět mezi dveřma. Půl hodiny lamentací, jak jsou na ně všichni zlí a důvod k nevystavovávní koček a nespolupráce s různýma spolkama vysvětlovala podivně. Jednak moc práce, večer už sotva má sílu sedět u internetu a potíže s osvojitelema, že si vyberou kočku a když přijdou a ona je zrovna nemocná nebo nevydatelná, že se naštvou a nechtějí jinou. Moc jsem to nepochopila, nedávalo mi to smysl. Vůbec se nezapojují do aktivit typu hledání sponzorů, vybírání darů nebo umisťovací výstavy.

Sestřenice hraje fotbal a ze hřiště je vidět do nějakého klecového výběhu na kočky. Onehdá mi ona nebo teta říkaly, jak krásné kočky (např. nějakého huňaté značkově působící cosi) tam jsou, ovšem nikdo o nich neví. Dovnitř si vybrat zvíře - to prý nelze. Vyberete si nějaké z nabízených podle popisu a špatné fotky a tu vám zevnitř přinesou. Teta zvažovala novou kočku na dvůr, poklesl jim stav, ale bohužel jsem jí musela útulek nedoporučit. Risk, že si přinese nemocné zvíře a bude jen platit veterináře, je příliš velký.
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    ISCH: Třeba ty psy prostě umístit nechtějí. Za každýho jsou peníze, no..
    ISCH
    ISCH --- ---
    HYSTERIA: Nebudu sprostá. Nebudu sprostá.
    Ale co je to tam za "odborníky" - když ze 40ti psů označí čtvrtinu za těžce umístitelný? He? Pracujou s nima? Sama vím - a je mi jasné, že je to zřejmé i dost lidem tady - že většina psů se umístit dá, pokud se k nim chová člověk podle jejich potřeb.
    Provozovatelé by asi mohli vědět, že "letí" štěňata malejch plemen a starý, nemocný, nebo povahově trochu složitější psy chtěj rozumnýho člověka, ale to nechce kňučet, jak je to složitý, ale dělat trochu osvětu a vysvětlovat lidem...
    Vím, že když tohle píšu, tak nosím dříví do lesa...
    Ale přijdou mi jako banda nesebevědomejch kryplů, která se realizuje přes to, že je všichni litujou, jak to maj těžký.
    A to si rozhodně nemyslím o Dogpoinťácích - ty obdivuju za to, jak se zvířata dokážou pracovat a za to, že jsem nikdy nikoho neslyšela si stěžovat.
    HYSTERIA
    HYSTERIA --- ---
    Co jak a proč, vč. dokumentu s námitkami a vyjádření města.

Vyjádření k situaci okolo převzetí městského útulku na Mělníce | Dogpoint o.s. - depozit pro opuštěné a týrané psy
    http://www.dog-point.cz/vyjadreni-k-situaci-okolo-prevzeti-mestskeho-utulku-na-melnice
    KA4A
    KA4A --- ---
    Ach jo, to je opravdu smutný!!!
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    PETRA_CHATEAU: jinak komplexitu reseni si predstavuju takto: http://www.helpanimalsindia.org/
    Provozujou utulky, staraj se o domaci "uzitkovy" zvirata, provozujou zachranny stanice pro divoky a k tomu propagujou veganstvi:)
    PETRA_CHATEAU
    PETRA_CHATEAU --- ---
    LA_PIOVRA: ne ne
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    PETRA_CHATEAU: nene, vetsina lidi co se zabejva "ochranou zvirat" jsou bohuzel misantropni, uknourany, pasivne-agresivni a ja nevim co jeste sociopati. Proto mam rad DP, ze se tomuhle vymyka.
    PETRA_CHATEAU
    PETRA_CHATEAU --- ---
    mně na tom hlavně přijde smutný, že dosavadním provozovatelům asi moc nejde o psy, podle toho, co honza píše, jak to tam vypadá. vždycky sem si myslela, že lidi, co pomáhaj zvířatům, sou takový ty správný blázni, no jako vy ( a to je lichotka). je to k pláči
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam