ISCH: Já jsem už před 2 - 3 lety pozastavila nad tím, že mělnický útulek téměř neinzeruje zvířata. Pár zastaralých vývěsek (ano, nástěnky) v centru města, jinak nic. Internet objevili až nedávno, jejich stránky s nabídkou zvířat také působí zastarale, rok stejné kočky (zajímám se o kočky, o psech netuším nic). Teď ten facebook vypadá aktuálněji, ale pořád nic moc.
Před rokem jsme se tam stavili a bavili se s J. Tichou, opět mezi dveřma. Půl hodiny lamentací, jak jsou na ně všichni zlí a důvod k nevystavovávní koček a nespolupráce s různýma spolkama vysvětlovala podivně. Jednak moc práce, večer už sotva má sílu sedět u internetu a potíže s osvojitelema, že si vyberou kočku a když přijdou a ona je zrovna nemocná nebo nevydatelná, že se naštvou a nechtějí jinou. Moc jsem to nepochopila, nedávalo mi to smysl. Vůbec se nezapojují do aktivit typu hledání sponzorů, vybírání darů nebo umisťovací výstavy.
Sestřenice hraje fotbal a ze hřiště je vidět do nějakého klecového výběhu na kočky. Onehdá mi ona nebo teta říkaly, jak krásné kočky (např. nějakého huňaté značkově působící cosi) tam jsou, ovšem nikdo o nich neví. Dovnitř si vybrat zvíře - to prý nelze. Vyberete si nějaké z nabízených podle popisu a špatné fotky a tu vám zevnitř přinesou. Teta zvažovala novou kočku na dvůr, poklesl jim stav, ale bohužel jsem jí musela útulek nedoporučit. Risk, že si přinese nemocné zvíře a bude jen platit veterináře, je příliš velký.