• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LANNADOGPOINT - soukromé depozitum pro opuštěné psy
    HYSTERIA
    HYSTERIA --- ---
    Bambule nesmí nikde chybět :)

Herecké hvězdy podpoří Dogpoint i letos! | Dogpoint o.s. - depozit pro opuštěné a týrané psy
    http://www.dog-point.cz/herecke-hvezdy-podpori-dogpoint-i-letos

HYSTERIA
    HYSTERIA --- ---
    HNDZCK: Binko našel dnes nový domov v Praze na Břevnově:)
    HYSTERIA
    HYSTERIA --- ---
    Tak ještě zbývá několik kalendářů, kdo by měl zájem udělat radost sobě či někomu známému a zároveň udělat i dobrý skutek :)

objednat lze zde: http://www.dog-point.cz/eshop/

LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    SHARINKKA: já bych holčičce zařadila krom blbnutí s kámošema a házení klacku i nějaký pořádný program - běh u kola, bullí sporty, cvičák, stopy, obranu, agility, flyball... Dneska je spousta možností a to co popisuješ mi přijde spíš jak denní program pro společenské plemeno, ne pro takového energetika, jakými piti bývají. A k tomu bych znovu navykala na samotu, jako u prcka po chvilkách.
    MOOONA
    MOOONA --- ---
    SHARINKKA: no jako je to dost ve zkratce, jeste bych hledala,nebo se zeptala nekoho fundovanyho. Me myslim na cvicaku rikala, ze sice postup je to spravnej, ale ze treba ty pamlsky mas hazet do pelechu, na kterym ten pes lezi, ne k nemu chodit a odmenovat ho, protoze si to pak zase spojuje s tebou a ne s tim, ze byl v klidu. Coz mi prijde docela narocne proveditelny:) Ale nechci kecat, moc si to nepamatuju uz, radsi zapatrej. Nam nastesti starsi uklidnil mladsiho, takze kdyz jsou spolu tak pohoda a jinak ho nekdo pohlida, na par hodin, jinak bybyla z bytu kulnicka, Ale taky s tim budem muset neco udelat, protoze nechavat dva psy spolu samotny, maj se sice radi, ale je to risk.
    MOOONA
    MOOONA --- ---
    SHARINKKA: http://www.dejavu-clanky.estranky.cz/clanky/pes/separacni-uzkost.html
    tady je ten postup nejak vysvetlenej, jde to pomalu ale jde to
    HNDZCK
    HNDZCK --- ---
    SHARINKKA: nácvik samoty při troše rozumu zvládnete sami. Na internetech je spousta step by step návodů, jak postupovat.
    Případně bych zvážil nákup kenelky, která při tomhle muže dost pomoct.
    ZRK
    ZRK --- ---
    SHARINKKA: tak pevný nervy... Ale určitě to zvládnete. Znám případy, kdy pes nejen vyl, ale taky devastoval na co přišel, včetně vlastního těla. Jde to kolikrát hodně pomalu, ale jde to. Nejspíš budete muset začít od začátku jako u štěněte. Od ponechání na pár minut až k těm několika hodinám postupně. Ale samozřejmě na to už je lepší poradit se s odborníkem. Tohle všechno znám teoreticky, ale prakticky jsem se s tím nesetkala, naštěstí.
    ZRK
    ZRK --- ---
    HNDZCK: má pitbulku tuším. To se mi, kor, u mladýho jedince, zdá hodina a půl (pokud je to bráno dohromady za všechna tři venčení) dost málo. To by vycházelo půl hodiny na každé venčení...

V první řadě je potřeba toho psa pořádně unavit, tím spíš, pokud neunavený dělá neplechu. Pak je možnost zařídit ještě zábavu po odchodu. Já jeden čas psovi nechávala po odchodu pořádnou kost. Žádný ucho, co má snědený za pět minut, prostě kost, kterou si ožvýkával i několik hodin... Pak až bych tedy, pokud by nepomohlo vyběhání (ale o tom pochybuju), řešila další věci, jako je i ten možný stesk. A separační úzkost se odbourává poněkud složitějš. Od ponechaný pachový hračky (třeba páníčkova ponožka:P) po dlouhodobý navykání na samotu.
    HNDZCK
    HNDZCK --- ---
    BIG_SCHADE: chce se to asi trochu víc rozepsat.. co je to za psa, kdy a na jak dlouho chodí ven, co tam obyčejně dělá, co s nim děláš doma ty.. jestli je v bytě, kdy a jak dlouho je sám doma,.. a ne nakonec by se měl někdo zkušenější na psa podívat nezaujatym pohledem aby si získal objektivní náhled na situaci. bez toho, se dál nehneš.
    BIG_SCHADE
    BIG_SCHADE --- ---
    HNDZCK: je tak hodinu a pul denne venku, podle me se ji stejska..
    HNDZCK
    HNDZCK --- ---
    BIG_SCHADE: cokoliv kupovat bude asi zbytečný, máš asi na mysli různý "protištěkací obojky", ale ty sou jen pomůcka.
    Co dělat a jak se chovat, by měla znít otázka. Jakej má pes denní režim? Má dost aktivity? a spoustu dalších věcí je třeba si ujasnit, než se začne problém řešit.
    BIG_SCHADE
    BIG_SCHADE --- ---
    Ahoj, poradite mi, co koupit, kdyz mi doma steka pes ?Ne asi celej den, ale po setmeni urcite. Nechavame ji rosviceno, ale nepomaha to. Sousedi uz sepisujou petice, tak bych to mel zacit resit :)
    Diky
    HYSTERIA
    HYSTERIA --- ---
    HYSTERIA: a finální lékařská zpráva, která potvrzuje, že stav souvisel s dermoidem, jak je uvedeno ve zprave od mvdr duchka. tuto zpravu jsme dostali az na vyzadani policie, slecny nam ji nechtěly vydat.

HYSTERIA
    HYSTERIA --- ---
    Lékařské zprávy - z ivetu (prvni dve navstevy + vysetreni) + od duchka. Další lékařské zprávy po duchkovi, tzn. po 7.11.2013 nemáme, protože nám bylo zatajováno, kde pes je.
    LANNA
    LANNA --- ---
    (jen dodavam, ze verim obema stranam jejich verzi toho, co jim veterinar sdelil, nemam to pred sebou cerny na bilym a zpravy jsem nevidela)
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    osobně neznám nikoho z dogpointu ani jejich dočaskáře, ale po tom co jsem si přečetla vyjádření obou stran, musím s lítostí konstatovat, že nejspíš mám "srdce z kamene, jsem neuvěřitelná stvůra a taky by mě měli utratit", neboť naprosto souhlasím s rozhodnutím a požadavky DP, které mi přijdou oprávněné a opravdu rozvážené do důsledku pro štěně.
    .. já někomu předat psa na dočasné hlídání, který se pak "ztratí", o místě jeho pobytu je mi lháno a navíc je na něm prováděn zákrok (byť za, ne moje peníze) který jsem se rozhodla po konzultaci s několika veterináři nepodstoupit (neboť prognóza nehraje ve psí prospěch) a nakonec mi takový člověk ještě hází klacky pod nohy .. no asi bych byla mnohem nepříjemnější (a myslím si že, požadování lékařské správy je ta nejmenší a naprosto racionální žádost)

jenom doufám, že štěndo to nevystresovalo víc, než bylo nezbytně nutné a dogpoinťáky to neodradí od braní nových dobrovolníků. umisťování psů do (byť dočasných) domovů je právě ten důvod, proč se mi systém dogpointu tak moc líbí.
    chápu, že při téhle práci člověk narazí na spoustu citových případů, ale přijde mi, že slečny dočaskářky (zejména podle jejich komentů na facebooku) to dost přehánějí a rozhodně z jejich vyjádření nemám pocit, že by to dělaly "pro dobro toho drobečka" ale pro svoje sobecké ego (neboť jestli už neměly připraveného nového majitele, který by se o Buráčka staral, tak by se po "úspěšné operaci" vrátil tak akorát do dočasky, kde by mohl dlouze čekat na majitele, kterých (pro takový případ) jistě není zrovna mnoho)

dogpoinťáci fandím vám, protože tu velmi často vidím, že psům pomáháte a zlepšujete jim život a z vaší práce je cítit, že to děláte dobře. nenechte se shazovat lidmi, kteří si o jednom nešťastném případu přečetli na facebooku polopravdy a už si jej nepostaví proti všem těm, které dopadly více než dobře
    LANNA
    LANNA --- ---
    verejne bych se chtela omluvit mise. ted jsme spolu mluvily a vysledkem je to, ze evidentne kazda strana pracovala na zaklade odlisnych informaci od stejneho veterinare. tahle moznost by me fakt nenapadla ani v nejhorsim snu.
    TATEREZA
    TATEREZA --- ---
    LANNA: no asi tak. rozhodne toneni pripad hodnej hromadnyho verejnyho pranyrovani.
    ZRK
    ZRK --- ---
    LANNA: to vykopání z hrobečku už mi taky přijde moc teda...
    HYSTERIA: A proč jim je tedy dáno za zlé, že chtěli využít i tu poslední šanci a opravdu se přesvědčit? Kor, pokud to hradili ze svého...? Ten pes byl v podstatě taky uspán. Jen za dráž s bonusem 100% potvrzení diagnózy...
    Celý je to prostě dost nešťastná záležitost a považuju za průser hlavně to, že se to pere takhle na veřejnosti. Teď už se v žádném případě nejedná o pejska, ale o zbytečnou žabomyší válku...
    HUHEEJ: tj, v tom vidím tu zásadní chybu. Že se s Dogpointem nedomluvily. Trošku mě mrzí, že jim to Dogpoint asi neumožnil (přesvědčit se, že ta šance opravdu není a že mají pravdu dřív, než muselo dojít k tomuto) a tak jednaly takhle zkratovitě a za jejich zády :/
    Když už se někdo chce chytat posledního stébla za každou cenu, nevidím důvod, proč mu to neumožnit a nezavřít mu tak pusu. Pokud se jednalo o do té doby spolehlivé dočaskáře, mohlo by svolení potom jejich důvěru (a asi i u jiných nedůvěřivých) jenom prohloubit, ne?

No polemizovat takhle zpoza počítače bych asi mohla doaleluja...

Každopádně stojím samozřejmě na straně Dogpointu, jen mě tahle událost (jako asi více lidí) docela zaskočila a mrzí. Doufám, že se to brzy v klidu dořeší, že se na to brzy zapomene a že už vás žádné další podobné nebo jiné špatné zkušenosti nečekají! ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam