• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NECROMANWindows Phone - rady, návody, programování, Windows 10, Surface Duo/Neo
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    ADAMFC: to bude nejaky stary render... a nebo Remote Desktop na full Windows 10 :)
    MOPIK
    MOPIK --- ---
    ADAMFC: imho by hlavne mela souhlasit ta nabidka start, coz ani po roztazeni nesouhalsi rekl bych .. ikony https://youtu.be/Fel-ZrlhvgE?t=3354
    ADAMFC
    ADAMFC --- ---
    ELHO_CID: no já si právě řikam, že by to nemusela bejt taková tragedie, pokud třeba ty office aplikace udělaj jako na ipady, tak tam neni vůbec žádnej problém. Je mi jasný, že na tom nebudu hrát GTA V, ale měl bych na tom bejt schopnej dělat základní kancelářský věci (což je stejně 90% času, kterej trávim na poči)

KEJML: proto se na to právě ptam...
    KEJML
    KEJML --- ---
    ADAMFC: I když teď koukám, že tady je klasická nabídka start, na prezentacích jsem viděl vždycky viděl jen zrcadlenej display telefonu na tomhle místě, ale možná to jde konfigurovat. Ale třeba hlavní panel i s ikonama běžících aplikací, jako na stolních Windows
    ELHO_CID
    ELHO_CID --- ---
    ADAMFC: Není to fejk, ale z principu tam nepůjdou nainstalovat klasické plochové aplikace typu Total Commander nebo Chrome. Ve finále je to podobné jako s windows RT, je tam plocha, ale ARM procesor a žádná emulace x86.
    Což nakonec nemusí tolik vadit, aplikace ve store už jsou a třeba časem vyleze i nějaký Windows telefon s Atomem na kterém už pouštět klasické Win32 programy nějak půjde.
    KEJML
    KEJML --- ---
    ADAMFC: Ono se to tak snaží tvářit, ale furt jsou to jen ty mobilní se skinem, co vypadá jako desktop. Tak to celý funguje. Apliakce zjistí, že běží na velkým displayi" a nahodí podle toho skin, ale v jádru je to furt ta mobilní aplikace. Stejně tak i systém. Nefunguje to tak, že vezmeš libovolnou aplikaci ze stolních Windows a tu na to instaluješ.
    ADAMFC
    ADAMFC --- ---
    NECROMAN: takže tady tahle frajeřina je fejk? Protože to vypadá jako regulérní windows

DIM_
    DIM_ --- ---
    NECROMAN: Kdyby ten dock balili ke kazdy Lumii, co umi Continuum, tak by se to treba chytlo. Vetsina lidi o ty funkci stejne nevi, takhle by byli zvedavy, k cemu tak krabicka je.
    Prej ma ale stat pres 2 litry, tak tomu taky neverim.
    ELHO_CID
    ELHO_CID --- ---
    NECROMAN: Tak nějak, důležitější je IMO kolaborace v nových Office 2016 kdy je konečně možné mít jeden dokument otevřený ve víc zařízeních. Nemusím mobil připojovat k monitoru, ale pokračuju v práci na počítači a podobně. To Continnum bych použil taky tak maximálně na prezentace.
    DAN_F: Nejen build od buildu, ale taky zařízení od zařízení. Na třeba 640 je to asi bez problému, ale na 1020 bych W10M určitě zatím nedoporučil.
    RENDALF
    RENDALF --- ---
    pouzivate nekdo WP pro olvadani XBMC (Kodi)?
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    GILDARIUS: uprimne? Vypada to hezky na prezentaci, ale nikdo to nebude pouzivat. Kazdy uz ma doma nejake PC nebo tablet, a z toho continua pustis jen Store appky, pricemz tech, co jsou pro Windows 10, je zatim minimum, prakticky jen Office a i ten je hodne oreznany.
    Zkousel jsem pouzivat ten Mobile Excel a po chvilce jsem to musel vypnout, neumi presouvani bunek mysi, rozsirovani oblasti krizkem, prakticky zakladni veci. Maximalne tak na otvirani dokumentu a lehke upravy.
    Maximalne to Continuum bude mit uzitek na prezentaci fotek nebo pousteni videi, ale i na to uz existuji jine standardy jako DLNA.
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    PIKAPRD: Stabilita a funkčnost některých věcí se liší build od buildu. Některé jsou dost stabilní a lidi je normálně používají. Když pak vyjde nový build, je dobré si před updatem počkat na reakce a další update dělat až na jejich základě. V řadě buildů třeba nefungoval wifi hotspot, tudíž je dobré zjistit si, jestli to co potřebuješ "každodenně" používat zrovna běží. Opožděný lockscreen už by měl být údajně v pořádku.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    PIKAPRD: nainstaloval jsem předevčírem a OK ;)
    PIKAPRD
    PIKAPRD --- ---
    Myslíte že je špatnej nápad nainstalovat si w10m insider do mého jediného a hlavního mobilu? Jsem dost nedočkavej, ale když čtu ty varování, tak jsem si dost nejistej :D má někdo zkušenosti? Jsem dost naivní, když si myslím že stávající buildy jsou dost stabilní?
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    DIMOUSE:
    7 "- To je tlačítko které nepoužívám. " - nejde nejak uplne deaktivovat? Ted by se mi to asi i celkem hodilo...
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    Ahoj, mel jste nekdo nekdy nejaky problemy s touch displayem/tlacitkama? Na me L1520 se posledni dobou casto stava, ze nelze nic zmacknout na displayi, obraz se trepe jak pri zemetreseni, samo od sebe se spousti hlasovy ovladani/hledani (Cortana asi). Pomuze jen HW tlacitkem na boku zamknout a zas odemknout. Tipuju to na zavadu toho tlacitka pod displayem - lupa, ale radsi se zeptam.
    ADAMFC
    ADAMFC --- ---
    GILDARIUS: podle mě je to hodně dobrý. Já už počítač stejně nepoužívam skoro na nic jinýho, než na kancelářský voloviny, internet a video. Takže bych se nedivil, kdyby mi nakonec stačil telefon :)
    GILDARIUS
    GILDARIUS --- ---
    Co si myslíte o tom continuu? imo to je super nápad, konečně nějakej aspoň trochu inovativní nápad... Aspoň využijou smysluplně ty osmi jádra :D
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Windows 10 Mobile dorazi na telefony v prosinci, udajne
    Windows 10 Mobile Coming To Existing Devices In December
    https://www.thurrott.com/...dows-phone/6689/windows-10-mobile-coming-to-existing-devices-in-december
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    DAN_F: Ale tak jo, Panos "I know that I'm overtime and I don't care" nakonec docela dobrý.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam