• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FRANCIMORJÓGA
    AIM_FREEMAN
    AIM_FREEMAN --- ---
    OMEGAPOINT: ano a proto se bojis ze zverejnim tvoji fotku.
    OMEGAPOINT
    OMEGAPOINT --- ---
    SLAUGHTER: osviceny clovek pak nema jiz zadne tajemstvi ;)
    AIM_FREEMAN
    AIM_FREEMAN --- ---
    OMEGAPOINT: Tak jak to naznačuješ tou animací, tak to v praxi kundaliní jógy ani krija jógy vůbec není. Takto působí psychedelika, což je asi zkušenost ze které vycházíš. To se ale s meditativní praxí s Božskou silou, prováděnou s úctou a láskou k ní, nedá vůbec srovnávat.
    AIM_FREEMAN
    AIM_FREEMAN --- ---
    OMEGAPOINT: Vzestup kundaliní je univerzální zkušenost, napříč tradicemi a zažívají ho i ti, kteří praktikují čistou dhyánu.

    Například Róši Kennettová, když už nemáš rád ty Japonce. První ženská mniška zenové sekty Sotó, avšak Britka. Popsala ho v knize How to Grow a Lotus Blossom.
    SLAUGHTER
    SLAUGHTER --- ---
    karen: je normalni,ze se trochu droli.je to prirodni material aje vystaven mechanickemu zatizeni a poskozovani.casem se to lepsi.az odpada to z povrchu.nevidel jsem jogamatku,co by se nedelala neco podobneho.kdyz mas koberecek nebo deku,prosoupe se.dyby to melo bytpres miru,tsk to poresime.ja ji mam cca rok pouzivam nekolikrat za den.trochu s droli,treba kdyz prejdu pres kraj a trochu utrhnu,ale porad vypada jak nova. treba si takto dela lifting...:-)
    uz nevim kdo psal,ale kdo by neznal tomase. a k tomu druhemu opravdu cekas ze ti nekdo postne do takovehoto auditka tsk intimni prozitky?
    AIM_FREEMAN
    AIM_FREEMAN --- ---
    OGMIOS: Může bejt:) Jinak pokud vládneš AJ, tak ti fakt vřele doporučuju
    Swami Satynanda Saraswati - Kundalini_Tantra.pdf | Ulož.to
    http://www.ulozto.cz/11997382/swami-satynanda-saraswati-kundalini-tantra-pdf
    Ten úryvek je odtamtud. K téhle problematice je tam spousta skvělých praktických a z praxe vycházejících poznatků.
    I o probouzení jednotlivých částí mozku, korespondujícími s lotosy a s tím spojenými siddhis se tam kapitolky najdou.
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    AIM_FREEMAN: zajimavy, moje vize na energii v tele(chakry atd..) byla vlastne ta ze to potom fyzicky meni mozek, mozek zacne fungovat jinak a cloveku se otviraji jine veci/dovednosti.
    OMEGAPOINT
    OMEGAPOINT --- ---
    AIM_FREEMAN: jj. ted uz jenom praxe. paranoia je zbytecna.
    AIM_FREEMAN
    AIM_FREEMAN --- ---
    OMEGAPOINT: Vzhledem k tomu ze se tam sbihaji vsechna nadis je mira probuzeni korunni cakry zavisla na procisteni ostatnich center. Vzestup kundalini ovsem muze byt podnicen z kterekoli cakry a zpravidla je nektera z nich "lepe zabydlena" takze se od ni da odpichnout. Necistoty pak ovsem stahuji vedomi zpet, takze je treba procistit en. systém celý.


    So, before you commence the practices of kundalini yoga, you should try to find out at which point your ascension will actually start. In order to do this, the best method is to concentrate on mooladhara daily for 15 to 30 minutes. Then swadhisthana for 15 days, manipura for 15 days and so on up to sahasrara. You will soon discover your point of evolution.

    Some people will find concentration on anahata easiest, so that is likely to be their center. Others will find ajna chakra very powerful and attractive to them, whereas other people will find it easiest to relate to mooladhara, while the higher chakras seem almost impossible to locate. Ultimately you will be able to decide which is your most sensitive chakra, and you will be ready for the next step - awakening.

    However, there is one important point to add. Even if a higher chakra such as anahata has awakened at random, you must try to awaken the lower chakras also. The purpose of awakening kundalini and ascending it through all the chakras is to awaken them and their related parts of the "brain". Therefore, in order to awaken the whole "brain", all the chakras must be awakened.


    Je to komplexní problematika a tudíž se postupuje celostně a individuálně.
    Probuzení adžňa čakry se bere jako dobrý základ, protože je to "bod zlomu" kde se propojuje vyšší vědomí s tím omezeným.

    Co se týče konkrétních praxí, tak jsem sem házel odkaz na kundalini tantru od satyanandy.
    OMEGAPOINT
    OMEGAPOINT --- ---
    Freeman: hod sem neco o cisteni hlavove cakry.
    OMEGAPOINT
    OMEGAPOINT --- ---
    AIM_FREEMAN: neboj. zustavame ciste u praxe jogy. trochu filosofie navic ale nikdy neskodi.
    OMEGAPOINT
    OMEGAPOINT --- ---
    AIM_FREEMAN: problem je ciste hlavova cakra. dokud je tohle rozhodujici energeticke centrum lapene "dravcem", nikde se dal nedostaneme.proto je treba cvicit jogu. opevnit ostatni energeticka centra/cakry, vycistit hlavovou cakru. na tom se shodneme, a ja podporuji vsechny zpusoby, jak tohle centrum vycistit.
    AIM_FREEMAN
    AIM_FREEMAN --- ---
    Zacni tady s dravcema a "foreign installation" a tvá fotka sem přistane ani ti nestihne hlavova cakra jednou ocirkulovat.
    OMEGAPOINT
    OMEGAPOINT --- ---
    Nove bych definoval dhyanu, jako cviceni, pri kterem dochazi k cisteni hlavove cakry.. nakonec ta spatna energie z hlavove cakry doslova odleti, a mame tady osviceni, coz je cista hlavova cakra s cirkularnim pohybem pro oko zrece, narozdil od hlavove cakry obycejneho cloveka/neosviceneho jogina, ktery ma v te cakre bordel, cizi energii, ktera namisto cirkularniho pohybu pripomina kyvadlo nebo tlukot nejakeho srdce/chapadla :)
    AIM_FREEMAN
    AIM_FREEMAN --- ---
    OMEGAPOINT: v podstatě jo, ale hlavní překážka je, že se s těmi myšlenkami ztotožňujeme (a s tělem a pocity..a energiemi vůbec, ať už čistými nebo nečistými). o čemž svědčí i možnost savikalpa samádhi.
    OMEGAPOINT
    OMEGAPOINT --- ---
    AIM_FREEMAN: no vidis, uz jsme se dostali k mechanismu osviceni. to proc se divime, ze nejsme jeste osviceni, proc nejsme jeste osviceni a co je to osviceni, je jednoduse proto, ze v hlavove cakre je nejaka spatna energie, ktera to prekryva, rusi a zabranuje tomu. tim se dostavame k "maune". ta spatna energie v hlavove cakre je presne ten rusivy tok myslenek, ktery se sam generuje a rusi to vsechno. protoze hlavova cakra je primarni pro vedomi.
    AIM_FREEMAN
    AIM_FREEMAN --- ---
    OMEGAPOINT: Krija jóga, kundalini jóga. To je dlouhodobý proces očišťování celého energetického systému, někdy dramatický, ale rozhodně si nemyslím že to je cesta krkolomná nebo explozivní. Ne nutně. Především je to cesta krásná, cesta kde je sádhaka veden inteligencí samotného Vědomí. Jinak pracuje se od začátku i s vyššími čakrami, včetně korunní, takže to, co píšeš, moc neodpovídá.
    OMEGAPOINT
    OMEGAPOINT --- ---
    Jsem rad ze to Freeman natukl, ted budu popisovat jenom mechanismus osviceni, tedy vycisteni hlavove cakry praxi jogy.
    OMEGAPOINT
    OMEGAPOINT --- ---
    AIM_FREEMAN: vzestup a napor kundalini a pak bac samadhi totalni magnitudy rozprostranenosti, to je krkolomna, explozivni stezka nemyslis, narozdil od postupneho pestovani, rozvoje dhyany, kdy proste k tomu dojde postupne a na konci se vycisti korunni hlavova cakra od toho co tam dela neplechu, tedy opevnenim vsech ostatnich caker, dojde k osviceni, coz je vycisteni posledni cakry. a to je mechanismus osviceni.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam