• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FRANCIMORJÓGA
    PTERA
    PTERA --- ---
    Tady v diskusi jsem taky nová a pobavila jsem se :))........krásná výměna názorů.....nejdřív se mi to handrkování tady vůbec nelíbilo, člověk by čekal, že tady bude harmonie, ale pravdou je, že ti, kteří už opravdu dosáhli probuzení asi nebudou ani na nyxu..... :)
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    TLUSTOUTLON: bud v klidu, ono se to neda nejak pobrat/interpretovat beznymi zpusoby kdyz neznas kontext ... kazdy z nas hraje nejakou hru a omegapoint si oblibil roli jana krtitele. Vzdy se objevi v nejake nove inkarnaci a hlasa lidem vykoupeni urcitym jedinym zpusobem. Situace trva jiz radu let. Letos je to p. Debailly, priste to bude zase neco jineho. Dulezite je, abychom prohledli nasi zaslepenost a pochopili, ze on je v poznani podstatne dal.


    Not sure if trolling or just stupid.
    TLUSTOUTLON
    TLUSTOUTLON --- ---
    OMEGAPOINT: sakra chlape, já tomu nějak nerozumím, co se tady děje. cítím v tobě ohromný potenciál a zájem o věc. o věc, kterou jsem si vždy představoval jako pírko na hladině věčnosti a najednou se z tý hladiny vynoříš ty, jako socha svobody, největší, nezpochybnitelný, ale umenšující a zpochybňující. mám skoro pocit že tvému úžasnému osvícení (nezpochybňuji) se propadají základy a ty se horečně snažíš to kompenzovat stavěním div ne do oblak. nebudu to rozvádět. jsi chytrej. víš co tím myslím. sice jsem tu novej, ale musím to říct. nemyslím to zle.
    OMEGAPOINT
    OMEGAPOINT --- ---
    "Where is the "me"? The "me" is always associated with the body and the body as seen through the microscope is nothing but a play of cells being created and destroyed."

    "Truth or Reality is itself a concept. When you are in the truth or in deep sleep, which is only a pale reflection of the real, in that state of deep sleep is the Truth. And in that Truth there is no experience. In the waking state, the state of deep sleep is a concept. In deep sleep it is the Truth. But the moment you think of Reality, the moment you think Subject, the moment you think of the Absolute, the moment you think of the Truth, it is a concept. It is only when the thinking totally stops that Truth exists."

    "When we talk of time and space, we say infinite space and eternal time. It is still a mental concept of total space and total time. But the mind cannot conceive of that state prior to the arising of the space-time. The moment you think of Reality, the reality is a concept. You are the Reality of which the split-mind makes a concept. You are the Reality, but not as the "me"

    "It's very simple. Don't think about what you have heard here. Just don't think about what you think you've understood. And then that understanding will have a chance to flower. But the more you think about what you have understood, the more it's wasted."

    "All there is, is Consciousness. And the mind is merely a reflection of that Consciousness."


    OMEGAPOINT:
    DAWYT
    DAWYT --- ---
    AIM_FREEMAN:pěkné doporučení, je to s Tebou fajn ;)
    OMEGAPOINT
    OMEGAPOINT --- ---
    "What is the significance of the statement 'No one can get enlightenment'? This is the very root of the teaching. It means that it's stupid for any so-called master to ask anyone to do anything to achieve or get enlightenment. The core of this simple statement means, according to my concept, that enlightenment is the annihilation of the "one" who "wants" enlightenment. If there is enlightenment - which can only happen because it is the will of God - then it means the "one" who had earlier wanted enlightenment has been annihilated. So no "one" can achieve enlightenment and therefore no "one" can enjoy enlightenment."

    "The joke is even the surrendering is not in your control. Why? Because so long as there is an individual who says "I surrender" there is a surrenderer, an individual ego... What I'm saying is that even the surrendering is not in [your] hands."

    ("Who cares?", pp. 6 - 22)

    http://en.wikipedia.org/wiki/Ramesh_Balsekar
    OMEGAPOINT
    OMEGAPOINT --- ---
    AIM_FREEMAN: dobre, zkoncime debatu dnes vecer. stejne nas ta debata tady cekala. to co pises jenom potvrzuje moji dhyanovou teorii a teorii cisteni hlavove cakry, a tvoji teorii pripoutanosti, hh. 10 let a jsme stale tady. za sebe rikam ze mam 100 % jasno, pokud mas jasno i ty, dobre pro tebe. pokud by ti nebylo neco jasneho, vysvetleni je v textech, zbytek je praxe ktera to vyjasnuje, realizuje. Kez bych mel tak jasno pred 10 lety, mohl jsem se vyvarovat spousty zbytecnosti, ale ty zkusenosti maji vahu toho co vim ze je podstatne dnes. pokud se tyka (tvoji) praxe jogy, tak plati, ze gram praxe je vic nez deset tun teorie. a ja ti preji hodne praxe :) sobe taky, nebot praxe je odmena za to ze rozumis, jinak se neda praktikovat.
    AIM_FREEMAN
    AIM_FREEMAN --- ---
    AIM_FREEMAN: ale jo. pred deseti lety podle mahesvaranandy, pak podle vacka / maharishiho, par let velmi intenzivne, pak podle sivanandy, blabla. ale samozrejme to, pred jak dlouhou dobou jsem zacal, vubec nic nevypovida o tom, co jsem poznal, kde jsem.
    to, ze tu jsem s tebou jak druhy kohout na smetisti neni dobra vizitka, to si uvedomuji.;)

    OMEGAPOINT: nepovazuju se za mistra a ani tak nevystupuju. nemam to zapotrebi. ale za sebe bych rekl:

    delejte k cemu vas srdce tahne. delejte to jemne a pravidelne. vzdy kladte duraz na soucit, porozumeni a pokoru. budte spokojeni s tim, kde jste, ceho jste dosahli a co mate, ale nespokojte se s tim. jdete stale dal. nezapominejte se smat, neztracejte nadhled.
    studujte důkladně nauku, svatá písma, vyhledávejte společnost mistrů a pokročilých žáků. jak poznáte dobrou společnost? např. toto je dobrý ukazatel:


    OMEGAPOINT
    OMEGAPOINT --- ---
    AIM_FREEMAN: a co takhle Mistre, kdy by si nam povedel neco o sve praxi a co by si nam doporucil, myslim nam vsem ?
    OMEGAPOINT
    OMEGAPOINT --- ---
    AIM_FREEMAN: kecas. ty jsi jogu nepraktikoval. ja ano, pred 10 lety, velmi intenzivne.
    AIM_FREEMAN
    AIM_FREEMAN --- ---
    OMEGAPOINT: stačí, když tu morbidní atmosféru přestaneš vytvářet a nebudeš muset nic tzv. odlehčovat bo co. ;)
    TLUSTOUTLON: jé, to se nenech. :) je to dobrá lekce "jak ne". (neboli v tomto konkrétním případě know how_no). ;)

    navíc b2 (zkratka pro omegapointa) jógu nikdy nepraktikoval, takže ho není třeba v tomto ohledu brát vůbec vážně.
    to, že po několika letech diskusí a praxe pochopil, že nauky mají stejné jádro a stejný cíl je jeho osobní výhra, ale toť vše.
    jógu v její celistvosti nikdy nepraktikoval ani nestudoval. zjevně:)
    OMEGAPOINT
    OMEGAPOINT --- ---
    FLUMO: musim to obcas odlehcit, aby se atmosfera nestala prilis morbidni.
    FLUMO
    FLUMO --- ---
    OMEGAPOINT: co je ti ke cti, ze se uz nepromazavas, ale ten obrazek te usvedcuje z umeni zvaneho trollolo
    OMEGAPOINT
    OMEGAPOINT --- ---
    GILRAEN: pokud se to stalo, musis si proste zacit verit. tak se to resi a vyresi. krome lasky je to jediny zpusob jak z toho vyjit.

    _AMBRA_
    _AMBRA_ --- ---
    OMEGAPOINT: pro tebe snad?
    OMEGAPOINT
    OMEGAPOINT --- ---
    _AMBRA_: ale ne pro tebe.
    _AMBRA_
    _AMBRA_ --- ---
    ..........a duchovní tma se stává neproniknutelnou
    OMEGAPOINT
    OMEGAPOINT --- ---
    OLIAS: musis do toho dat cely svuj zivot, cele svoje telo.
    OMEGAPOINT
    OMEGAPOINT --- ---
    TLUSTOUTLON: zacni cvicit ! ozij. to je neco jineho nez v hlave, cvicit jogu, to je zivot !
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam