• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FRANCIMORJÓGA
    KAREN
    KAREN --- ---
    SLAUGHTER: mnam,)))

    jenom teda smysl soutezeni, mistrovstvi sveta atd. v joze mi nejak unika...
    SLAUGHTER
    SLAUGHTER --- ---
    Jedno pěkné tělo
    World Champion Bikram Yoga, Kasper van den Wijngaard, - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=PLBOsOt3qtc&feature=related


    EVKAK: 1. správné rozložení váhy do celých rukou, 2. nedávej při propnutých loktech ramena před ruce a 3. nestůj tak často na dlaních.
    Pro rozcvičení chyť pomyslné žárovky a šroubuj tam a zpět po dlouhou dobu. Zatuhlá energie se uvolní
    FLUMO
    FLUMO --- ---
    EVKAK: asi by sla zkratka premapovat, ale ve windows jsem to jeste nedelal, zkus prislusna auditka :)
    JANITA
    JANITA --- ---
    JANITA: dnes ráno jsem si vaše rady vzala k srdci a joga byla super :)
    EVKAK
    EVKAK --- ---
    FLUMO: díky za tip, co ale zkratka ALT + tab - má náhradu pro pravačku? :)
    JANITA
    JANITA --- ---
    YMLADRIS:
    LILY:
    TADEAS:
    jste zlaty vsichni, dekuju! Zkusim mesicni test po kratsich seriich a uvidime. Pak napisu, jak jsem to zvladla. Ja nad sebou urcite potrebuju ze zacatku bic. Znam se :)
    FLUMO
    FLUMO --- ---
    EVKAK: vyresil jsem to tak, ze jsem se naucil ovladat mys levou prackou. Trva to asi 2-3 tydny a na hry to teda jeste neni .)
    EVKAK
    EVKAK --- ---
    ahoj, po dlouhé době se pokouším znovu cvičit jogu a ejhle, zjišťuji, že díky práci s počítačem mám ztuhlé 1 zápěstí (monotonní pohyby myší) - všechny polohy, kdy stojím na dlaních mě bolí. Nemáte někdo zkušenost, zda to povolí? Cvičím už měsíc a zatím necítím zlepšení... :( možná máte někdo tip na nějaký zaručeně fungující cvik? :)
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    JANITA: to co pise lily je dobry, rekni si treba, ze si das pet minut cviceni a udelas si to co nejprijemnejsi, stravis par minut tim, ze vnimas telo v pohybu, nebo kdyz se ti nechce cvicit, tak si pet minut polez na podlozce, vnimej jak dychas :) casto se ti pak treba zacne chtit delat vic.
    no a taky je dobry mit v rovnovaze spanek, aktivitu pres den a odpocinek/meditaci+cviceni :) kdyz neco prebejva, neni cas na to ostatni
    LILY
    LILY --- ---
    JANITA: nebo zkus třeba nejdřív kratší cvičení, to občas funguje na mě. Nejdřív nějakou dobu 10-20 minut (furt lepší každý den a málo, než občas a dlouho), aby tě to tolik neomezovalo kvůli dřívějšímu vstávání nebo neotravovalo při představě, co všechno budeš muset dělat, než se dostaneš ke konci apod....a když si na to nějakým způsobem navykneš, tak můžeš prodlužovat až na hodinu, dvě či více..
    A taky to má výhodu v tom, že kratší cvičení se dá zvládnout i přes večerní únavu (o níž píšeš), když se na to vyflákneš ráno.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    JANITA: obecne jsou ruzne typy lidi... jsou lidi jako darjeel kterym nedela problem se vyhrotit nejakou vyzvou, proste si rekne a musi..

    a pak jsou lidi jako my :)

    existuji ruzne triky jak odpor v psychice preklenout, takhle z hlavy si vybavuji

    1. 30 denni pokus

    Zvyk se buduje asi tak mesic. Neber to tak, ze od ted uz kazdy den donekonecna musis kazde rano na tu blbou podlozku, omg, ale ze ted si das jednomesicni test, za prve zda to zvyk fakt nabuduje a za druhe, aby tvoje bytost si vsimla prinosu a pak byla povolnejsi. Nemusis tedy vydrzet navzdy, musis ted vydrzet 4 tydny s tim ze to pak vyhodnotis zda takto ci jinak. O to pecliveji se ale zavaz ze ty 4 tydny fakt nebudes vynechavat.

    2. trigger

    ujasni si svuj ranni ritual a zvol misto, po kterem odchazis na podlozku. jestli tam jdes pred snidani, po snidani, po sprse... neco, co vzdy delas. Pak pri te snidani/sprse uz mysli na to, aha ted se utru a namazu a pak nic neresim, o nicem se nerozhoduju, jdu na podlozku. Dokud tam nejdes, je lehke uvazovat ze pujdes (pripominat si to) a az ten trigger nastane, uz zas neni o cem se rozhodovat, musis se poslechnout. je to jednodussi (pro nekoho)

    3. odmena

    ujasni si nejakou odmenu za ranni cviceni, aby ses mohla uplatit, napr. jit na podlozku s tim, az docvicis, snis si oblibenou mnamku (nakup 28 mnamek). pochval se, jak ti to jde.

    4. verejna expozice

    napis znamym na net ze delas 30 denni Joga rano test a kazdy den hlas ze mas dalsi zarez na pazbe. Budes se stydet muset napsat ze ses na to vyflakla, ev jim predem rekni ze potrebujes aby te servali na dve doby, kdyz bys mela tendence to vzdat. Podobne funguje ukecat do 30 denniho testu dalsi kamose.

    good luck


    DAWYT
    DAWYT --- ---
    mě funguje, když si za to zaplatim, ale celoročně by to bylo náročné :)
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    JANITA: jj, je to fajn cvičit každý den...
    Možná můžeš dát i trochu pozornosti tomu co psala Lily, na každého funguje trochu něco jiného. Jestli máš pocit, že potřebuješ víc nad sebou bič, tak se klidně dokopávej, ideálně dokopávej s láskou :DDD
    Možná je dobrá strategie se zezačátku dokopávat a trochu nutit a pak se namotat na tu radost kterou cvičení produkuje a už se vézt na té vlně a nemuset se nutit.
    JANITA
    JANITA --- ---
    DARJEEL: píšete to oba pěkně s Lobrogem... no ráda bych cvičila každý den, ano. Asi jsem si řekla, že MUSÍM, protože můj učitel mi řekl, že je to fajn, že mi to pomůže s dechem a že každý den trochu je lepší než 3x týdně hodně. Tak jsem si řekla, že když se do toho na začátku donutím každodenně, tak to pak třeba půjde samo a už to budu brát jako samozřejmost.. ale asi je lepší dát i sama sobě trochu svobody. :) Takže díky!
    LILY
    LILY --- ---
    JANITA: jeden učitel říkal něco v tom smyslu, že člověk musí být dostatečně zoufalý (ve smyslu, že si uvědomí, že donutit se každý den vstát je jeho poslední šance s něčím pohnout).
    Ale jinak se mi moc líbí, co píše DARJEEL (teda ne, že by to u mě fungovalo.. :))
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    JANITA: ono taky když píšeš "mám" a "donutit", tak je v tom takový imperativ, nařizuješ si to. A takovéhle příkazy, to nemá až takové trvání, jako když se Ti fakt chce, těšíš se na to, tělíčko už se po ránu třepe, že si dá apoň pár pozdravů slunci, rozhejbe páteř, jéé to bude paráda.
    Ptej se sama sebe, "proč vlastně MUSÍM cvičit každý den jogu?" Jestli ono není lepší to přeformulovat na něco typu: "ráda cvičím/dělá mi to dobře, chtěla bych cvičit každý den ráno" nebo" Jak by to bylo fajn, kdybych cvičila každý den ráno." Atd. Protože to je potom motivace, která vydrží a funguje, vychází z radosti a nadšení, nikoliv z příkazu, který je hnán touhou po lepším sebeobraze.
    Je fakt, že spousta z nás si prošla tím, že jsme x let drtili jogu denodenně, klidně i několikrát, ale většina lidí potom zmírní nebo trochu změní styl a nastavení. Taky cvičím každý den ráno, je to moc fajn, ale nemusím se do toho nutit, protože se mi fakt chce a vím že mi to dělá dobře. A tuhle kvalitu mohu ocenit právě díky tomu, že jsem se kolikrát na cvičení ráno vykašlal (nebo jej nestihl) a pak jsem vnímal jaké to je přes den, když si nezacvičím oproti tomu, když si zacvičím. A to je pro mě potom motor, protože den po ranní józe, to je labůžo, ať se děje, co se děje :-)
    JANITA
    JANITA --- ---
    LODBROG: dekuju. .)
    DAWYT
    DAWYT --- ---
    LODBROG: to by mě zajímalo co si má tak člověk představit? :)
    LODBROG
    LODBROG --- ---
    JANITA: To je právě to. Najít si v tom zálibu.

    Jak říkal starý šaman mladým indiánům "nechte se nadchnout. Zastavte se, zaposlouchejte se, a nechte se nadchnout".

    Když není touha a nadšení, hledá se motivace těžko.
    Představ si cíl, kvůli kterému to děláš.
    JANITA
    JANITA --- ---
    AIM_FREEMAN: no ono, kdyz uz vlezu na tu podlozku, tak to pak jde.. ale to premahani predtim? pffff
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam