• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FRANCIMORJÓGA
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    TADEAS: akorat ten tvuj pofiderni 'citlivy kontakt sam se sebou' nema prece zdaleka tak mile pristupny dopaminergni potencial jako ho ma jasny a prehledny success/fail styl ... mas nohu za krkem a to jednoznacne neco znamena neasi

    jako ze, zda se da u ctizadostive mladeze tato etapa preskocit? imho to spis odpadne samo az se to vytezi, jako jiny antidepresiva, treba huleni
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    DAWYT: :) protoze pohled na takovy predstaveni muze vest (zvlast u mladych muzu a zen:) k tomu ze si reknes, ze to chces umet taky takhle dobre, dokonale, bejt tak vysvalenej a flexibilni -- a o tohle presne v joze jde, ze :) ne nejde (nebo hodne podruzne), a proto rovnou disclaimer s upozornenim :) vzpomen si kolikrat ti pri nejakym cviceni potom vyvstane obrazek nekoho levitujiciho v perfektne zalozenym lotusu, ve stoji na jedny ruce a tak podobne. takze se tim spis do ty pozice pekne zalomis, poradne to tam hrdinsky narves, jeste trochu vic se protahnes - a kde zustanou informace, ktery bezprostredne prichazej z tela, citlivost, jemnost? mozna ze hluboko pod vysnenymi obrazy dokonalých jóginů v mahagigaukrutasane a vymyslenou snahou o neco lepsiho :)

    DARJEEL: hezky, at to lidi inspiruje k rovnovaze nejen ve stoji na ruce :)

    SLAUGHTER: a podobne je soutezeni cestou k soupereni, hroceni, kopirovani formy pohybu bez ohledu na citlivost k vlastnim aktualnim moznostem. jiste jsi tohle peer pressure zazil, a tuhle jeho formu nejsem pro podporovat :)
    a jakyho pozorovatele? s tim dej pokoj, jeste by mohl chtit kibicovat ,)

    jinak pohoda, jsem pro setkavani, inspiraci, i rejpani :) dobre se bavte :)
    SLAUGHTER
    SLAUGHTER --- ---
    KAREN: to je nesmyslne resit. I soutezeni muze byt cesta ke zdravi. Tj k osviceni. To jak to vplyva na tebe, vypovida pouze o tvem vztahu k soutezeni. Nic to nehovori o tom cloveku, ani o soutezeni.
    Btw jogovani pred svedkem muze napomoci k vytvoreni si vlastniho pozorovatele :-)...

    TADEAS: rejpale :-)... posta...
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    něco pro Tadeáše...

    One-arm Handstand Practice - December 2009 - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=5orjYQupmWo&feature=fvwrel
    DAWYT
    DAWYT --- ---
    TADEAS: protože to dělám blbě? Nebo abyste si neublížili, protože tohle je masta kila style?
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    SLAUGHTER: do pozadi za nej bych dal velikej napis: nesnazte se to delat jako ja
    :)
    KAREN
    KAREN --- ---
    DARJEEL: jo, to setkavani a sdileni mi na tom prijde jediny hodnotny, nechapu naopak vnaseni soutezivyho "ducha" a "normalizaci". workshopy a festivaly se muzou delat i bez soutezeni, a taky delaj)

    kdyz se podivam na http://ghoshcup.com/rulebook/ a "What the judges will look for" u asan v jednotlivejch sekcich [napr. Connection between mind and body – ability to keep mind under control as well as body; Stillness in the final posture for at least 5 counts, rather then continuously deepening the posture until finished.], rikam si jen WTF... vitez pak dela ukazky a osvetu, coz je super - ale to by snad moh i bez toho)
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    KAREN: ad smysl soutěžení... přemýšlel jsem nad tím a asi dost záleží na tom, jak to kdo pojímá, nicméně mě napadá pár výhod. Už třeba jenom taková soutěžní událost, to může být parádní setkání mnoha lidí se stejným zájmem a životním stylem, kdyby krom soutěžení u toho byli workshopy, přednášky atp., tak myslím luxus akce i pro řadového diváka/účastníka.
    Je jasný, že stejně dobře si na tom jde honit ego, ale to zvládá kdekdo i bez soutěžení.
    Takže mi vlastně příjde, že je to na každém, jestli to bude mít jako super booster pro praxi nebo super booster pro ego zásek :-)
    KAREN
    KAREN --- ---
    SLAUGHTER: mnam,)))

    jenom teda smysl soutezeni, mistrovstvi sveta atd. v joze mi nejak unika...
    SLAUGHTER
    SLAUGHTER --- ---
    Jedno pěkné tělo
    World Champion Bikram Yoga, Kasper van den Wijngaard, - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=PLBOsOt3qtc&feature=related


    EVKAK: 1. správné rozložení váhy do celých rukou, 2. nedávej při propnutých loktech ramena před ruce a 3. nestůj tak často na dlaních.
    Pro rozcvičení chyť pomyslné žárovky a šroubuj tam a zpět po dlouhou dobu. Zatuhlá energie se uvolní
    FLUMO
    FLUMO --- ---
    EVKAK: asi by sla zkratka premapovat, ale ve windows jsem to jeste nedelal, zkus prislusna auditka :)
    JANITA
    JANITA --- ---
    JANITA: dnes ráno jsem si vaše rady vzala k srdci a joga byla super :)
    EVKAK
    EVKAK --- ---
    FLUMO: díky za tip, co ale zkratka ALT + tab - má náhradu pro pravačku? :)
    JANITA
    JANITA --- ---
    YMLADRIS:
    LILY:
    TADEAS:
    jste zlaty vsichni, dekuju! Zkusim mesicni test po kratsich seriich a uvidime. Pak napisu, jak jsem to zvladla. Ja nad sebou urcite potrebuju ze zacatku bic. Znam se :)
    FLUMO
    FLUMO --- ---
    EVKAK: vyresil jsem to tak, ze jsem se naucil ovladat mys levou prackou. Trva to asi 2-3 tydny a na hry to teda jeste neni .)
    EVKAK
    EVKAK --- ---
    ahoj, po dlouhé době se pokouším znovu cvičit jogu a ejhle, zjišťuji, že díky práci s počítačem mám ztuhlé 1 zápěstí (monotonní pohyby myší) - všechny polohy, kdy stojím na dlaních mě bolí. Nemáte někdo zkušenost, zda to povolí? Cvičím už měsíc a zatím necítím zlepšení... :( možná máte někdo tip na nějaký zaručeně fungující cvik? :)
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    JANITA: to co pise lily je dobry, rekni si treba, ze si das pet minut cviceni a udelas si to co nejprijemnejsi, stravis par minut tim, ze vnimas telo v pohybu, nebo kdyz se ti nechce cvicit, tak si pet minut polez na podlozce, vnimej jak dychas :) casto se ti pak treba zacne chtit delat vic.
    no a taky je dobry mit v rovnovaze spanek, aktivitu pres den a odpocinek/meditaci+cviceni :) kdyz neco prebejva, neni cas na to ostatni
    LILY
    LILY --- ---
    JANITA: nebo zkus třeba nejdřív kratší cvičení, to občas funguje na mě. Nejdřív nějakou dobu 10-20 minut (furt lepší každý den a málo, než občas a dlouho), aby tě to tolik neomezovalo kvůli dřívějšímu vstávání nebo neotravovalo při představě, co všechno budeš muset dělat, než se dostaneš ke konci apod....a když si na to nějakým způsobem navykneš, tak můžeš prodlužovat až na hodinu, dvě či více..
    A taky to má výhodu v tom, že kratší cvičení se dá zvládnout i přes večerní únavu (o níž píšeš), když se na to vyflákneš ráno.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    JANITA: obecne jsou ruzne typy lidi... jsou lidi jako darjeel kterym nedela problem se vyhrotit nejakou vyzvou, proste si rekne a musi..

    a pak jsou lidi jako my :)

    existuji ruzne triky jak odpor v psychice preklenout, takhle z hlavy si vybavuji

    1. 30 denni pokus

    Zvyk se buduje asi tak mesic. Neber to tak, ze od ted uz kazdy den donekonecna musis kazde rano na tu blbou podlozku, omg, ale ze ted si das jednomesicni test, za prve zda to zvyk fakt nabuduje a za druhe, aby tvoje bytost si vsimla prinosu a pak byla povolnejsi. Nemusis tedy vydrzet navzdy, musis ted vydrzet 4 tydny s tim ze to pak vyhodnotis zda takto ci jinak. O to pecliveji se ale zavaz ze ty 4 tydny fakt nebudes vynechavat.

    2. trigger

    ujasni si svuj ranni ritual a zvol misto, po kterem odchazis na podlozku. jestli tam jdes pred snidani, po snidani, po sprse... neco, co vzdy delas. Pak pri te snidani/sprse uz mysli na to, aha ted se utru a namazu a pak nic neresim, o nicem se nerozhoduju, jdu na podlozku. Dokud tam nejdes, je lehke uvazovat ze pujdes (pripominat si to) a az ten trigger nastane, uz zas neni o cem se rozhodovat, musis se poslechnout. je to jednodussi (pro nekoho)

    3. odmena

    ujasni si nejakou odmenu za ranni cviceni, aby ses mohla uplatit, napr. jit na podlozku s tim, az docvicis, snis si oblibenou mnamku (nakup 28 mnamek). pochval se, jak ti to jde.

    4. verejna expozice

    napis znamym na net ze delas 30 denni Joga rano test a kazdy den hlas ze mas dalsi zarez na pazbe. Budes se stydet muset napsat ze ses na to vyflakla, ev jim predem rekni ze potrebujes aby te servali na dve doby, kdyz bys mela tendence to vzdat. Podobne funguje ukecat do 30 denniho testu dalsi kamose.

    good luck


    DAWYT
    DAWYT --- ---
    mě funguje, když si za to zaplatim, ale celoročně by to bylo náročné :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam