YMLADRIS: no pokud cvici tak je hlavni otazka jak cvici, to rozhodnuti cvicit uz je za nim :) a pak prichazi na radu resit napriklad prilisnou ctizadostivost, hroceni na silu a podobne. skrze tohle zkoumani se mu to jiste na radost upravi :)
SLAUGHTER: souhlasim s tebou :) jenom tu virim vodu (reagoval jsem na video), opravdu se nesnazim postulovat teorii toho co by meli v joze vsichni delat :)
presto -- proc se napr. ucitel jogy po deseti letech praxe dostane k tomu, ze si zrusi koleno, proc vede joga (asany, ale i jednostranne provadena meditace ci dejchani) k tomu, ze se jeji pomoci lidi ponicej? vysvetleni ze si to s sebou nesou a v joze se to jenom projevuje me moc neuspokojuje, protoze co s nim? primarne mi ani o to vysvetleni nejde, jde mi o to jak posilat dal co nejucelenejsi a nejsrozumitelnejsi informaci skrze instrukce davany lidem, aby se v maximu pripadu tohle nemuselo dit, abych poskytovanejma informacema sel smerem k neutralizaci pokud mozno co nejvetsiho mnozstvi uletovejch tendenci v lidech.
jasne, az budeme mit vsechno zvladnuto tak se tu spolu budem slunickove rozplyvat v opiovem opojeni, vse bude krasne, harmonicke a nad nyximi auditky zazari duha bodu omega :)
FLUMO: myslim ze ymladris je telesne dost specifickej pripad na tyhle obecny instrukce, nekdy se s ni o tom pobav, debata o prilisny ctizadostivosti v asanach se ji myslim moc netyka :)