• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FRANCIMORJÓGA
    KAREN
    KAREN --- ---
    LAKSHMANA: abys v tom nebyl sam.))), jednou na Ozore jsem poprve objevila dosud nepocitenou intenzitu prace na sobe pomoci kombinace joga + lsd a otevrely se mi zcela nove obzory. od te doby jsem to zopakovala jeste jednou - a tusim, ze to nebylo naposledy.))) velkej respekt k tomu... pro me to bylo uzasny zpritomneni, ponor do nitra, uzemneni.
    LAKSHMANA
    LAKSHMANA --- ---
    TADEAS:
    YMLADRIS:
    Já nevim jestli se to tady smí řikat, ale já jsem si tuhle asi dvě hodiny o samotě a v noci zacvičil na 2C-B a to byla lekce k nezaplacení. Nulová snaha o něco, maximálně pečující kontakt s tělem, detailní práce, zpřítomnělost, radost. Velká inspirace...

    Samozřejmě teda reaguju proto, že jsem měl a mám se ctižádostí v joze problém.
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    YMLADRIS: presne tak, hlavne lidem nesebrat ten prijemny dopaminovy shot ;)
    nejde o to tuhle fazi preskocit, ale treba do ni nezabrednout vic nez je nezbytne nutne :)
    vysilam informace - tu tu tů tů tů tu tu tu
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    TADEAS: akorat ten tvuj pofiderni 'citlivy kontakt sam se sebou' nema prece zdaleka tak mile pristupny dopaminergni potencial jako ho ma jasny a prehledny success/fail styl ... mas nohu za krkem a to jednoznacne neco znamena neasi

    jako ze, zda se da u ctizadostive mladeze tato etapa preskocit? imho to spis odpadne samo az se to vytezi, jako jiny antidepresiva, treba huleni
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    DAWYT: :) protoze pohled na takovy predstaveni muze vest (zvlast u mladych muzu a zen:) k tomu ze si reknes, ze to chces umet taky takhle dobre, dokonale, bejt tak vysvalenej a flexibilni -- a o tohle presne v joze jde, ze :) ne nejde (nebo hodne podruzne), a proto rovnou disclaimer s upozornenim :) vzpomen si kolikrat ti pri nejakym cviceni potom vyvstane obrazek nekoho levitujiciho v perfektne zalozenym lotusu, ve stoji na jedny ruce a tak podobne. takze se tim spis do ty pozice pekne zalomis, poradne to tam hrdinsky narves, jeste trochu vic se protahnes - a kde zustanou informace, ktery bezprostredne prichazej z tela, citlivost, jemnost? mozna ze hluboko pod vysnenymi obrazy dokonalých jóginů v mahagigaukrutasane a vymyslenou snahou o neco lepsiho :)

    DARJEEL: hezky, at to lidi inspiruje k rovnovaze nejen ve stoji na ruce :)

    SLAUGHTER: a podobne je soutezeni cestou k soupereni, hroceni, kopirovani formy pohybu bez ohledu na citlivost k vlastnim aktualnim moznostem. jiste jsi tohle peer pressure zazil, a tuhle jeho formu nejsem pro podporovat :)
    a jakyho pozorovatele? s tim dej pokoj, jeste by mohl chtit kibicovat ,)

    jinak pohoda, jsem pro setkavani, inspiraci, i rejpani :) dobre se bavte :)
    SLAUGHTER
    SLAUGHTER --- ---
    KAREN: to je nesmyslne resit. I soutezeni muze byt cesta ke zdravi. Tj k osviceni. To jak to vplyva na tebe, vypovida pouze o tvem vztahu k soutezeni. Nic to nehovori o tom cloveku, ani o soutezeni.
    Btw jogovani pred svedkem muze napomoci k vytvoreni si vlastniho pozorovatele :-)...

    TADEAS: rejpale :-)... posta...
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    něco pro Tadeáše...

    One-arm Handstand Practice - December 2009 - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=5orjYQupmWo&feature=fvwrel
    DAWYT
    DAWYT --- ---
    TADEAS: protože to dělám blbě? Nebo abyste si neublížili, protože tohle je masta kila style?
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    SLAUGHTER: do pozadi za nej bych dal velikej napis: nesnazte se to delat jako ja
    :)
    KAREN
    KAREN --- ---
    DARJEEL: jo, to setkavani a sdileni mi na tom prijde jediny hodnotny, nechapu naopak vnaseni soutezivyho "ducha" a "normalizaci". workshopy a festivaly se muzou delat i bez soutezeni, a taky delaj)

    kdyz se podivam na http://ghoshcup.com/rulebook/ a "What the judges will look for" u asan v jednotlivejch sekcich [napr. Connection between mind and body – ability to keep mind under control as well as body; Stillness in the final posture for at least 5 counts, rather then continuously deepening the posture until finished.], rikam si jen WTF... vitez pak dela ukazky a osvetu, coz je super - ale to by snad moh i bez toho)
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    KAREN: ad smysl soutěžení... přemýšlel jsem nad tím a asi dost záleží na tom, jak to kdo pojímá, nicméně mě napadá pár výhod. Už třeba jenom taková soutěžní událost, to může být parádní setkání mnoha lidí se stejným zájmem a životním stylem, kdyby krom soutěžení u toho byli workshopy, přednášky atp., tak myslím luxus akce i pro řadového diváka/účastníka.
    Je jasný, že stejně dobře si na tom jde honit ego, ale to zvládá kdekdo i bez soutěžení.
    Takže mi vlastně příjde, že je to na každém, jestli to bude mít jako super booster pro praxi nebo super booster pro ego zásek :-)
    KAREN
    KAREN --- ---
    SLAUGHTER: mnam,)))

    jenom teda smysl soutezeni, mistrovstvi sveta atd. v joze mi nejak unika...
    SLAUGHTER
    SLAUGHTER --- ---
    Jedno pěkné tělo
    World Champion Bikram Yoga, Kasper van den Wijngaard, - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=PLBOsOt3qtc&feature=related


    EVKAK: 1. správné rozložení váhy do celých rukou, 2. nedávej při propnutých loktech ramena před ruce a 3. nestůj tak často na dlaních.
    Pro rozcvičení chyť pomyslné žárovky a šroubuj tam a zpět po dlouhou dobu. Zatuhlá energie se uvolní
    FLUMO
    FLUMO --- ---
    EVKAK: asi by sla zkratka premapovat, ale ve windows jsem to jeste nedelal, zkus prislusna auditka :)
    JANITA
    JANITA --- ---
    JANITA: dnes ráno jsem si vaše rady vzala k srdci a joga byla super :)
    EVKAK
    EVKAK --- ---
    FLUMO: díky za tip, co ale zkratka ALT + tab - má náhradu pro pravačku? :)
    JANITA
    JANITA --- ---
    YMLADRIS:
    LILY:
    TADEAS:
    jste zlaty vsichni, dekuju! Zkusim mesicni test po kratsich seriich a uvidime. Pak napisu, jak jsem to zvladla. Ja nad sebou urcite potrebuju ze zacatku bic. Znam se :)
    FLUMO
    FLUMO --- ---
    EVKAK: vyresil jsem to tak, ze jsem se naucil ovladat mys levou prackou. Trva to asi 2-3 tydny a na hry to teda jeste neni .)
    EVKAK
    EVKAK --- ---
    ahoj, po dlouhé době se pokouším znovu cvičit jogu a ejhle, zjišťuji, že díky práci s počítačem mám ztuhlé 1 zápěstí (monotonní pohyby myší) - všechny polohy, kdy stojím na dlaních mě bolí. Nemáte někdo zkušenost, zda to povolí? Cvičím už měsíc a zatím necítím zlepšení... :( možná máte někdo tip na nějaký zaručeně fungující cvik? :)
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    JANITA: to co pise lily je dobry, rekni si treba, ze si das pet minut cviceni a udelas si to co nejprijemnejsi, stravis par minut tim, ze vnimas telo v pohybu, nebo kdyz se ti nechce cvicit, tak si pet minut polez na podlozce, vnimej jak dychas :) casto se ti pak treba zacne chtit delat vic.
    no a taky je dobry mit v rovnovaze spanek, aktivitu pres den a odpocinek/meditaci+cviceni :) kdyz neco prebejva, neni cas na to ostatni
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam