DARUMA: som zvedavy, kedy sa to tvoje z vody navarene filozofovanie zastavi. Neni ti to uz trapne? Jako sorry ale posledny prispevok na urovni protidrogovej diskusie pre zakladne skoly.
Trespes sprostosti a nemas ani len mlhavu predstavu o tom, ake stavy ti dokazu navodit psychedelika, a v com spociva skutocna praca s nimi. Pre tvoju informaciu, primarnym ucelom nie je navodzovanie a zazivanie prijemnych stavov, ani "reklama na osviceni" ako tu uz padlo, to plati pre mdma ale LSD, huby, ayahuasca, meskalin a dalsie su trosku ine kafe. Bad trip je pojem ktory vymysleli prave ti ludia, ktori si na drogach ulietavaju a nikdy si z nich nic skutocne neodnesu, ktori hladaju prijemne zazitky a akonahle su konfrontovani so svojou temnejsou strankou, prepadaju panike, chcu ujst, chcu aby to prestalo. To je klzanie po povrchu ktore nikam nevedie, ale akonahle sa clovek tymto veciam postavi zprima, poriadne si na ne posvieti, moze touto cestou dojst k skutocnej vnutornej transformacii. Najzlomovejsie tripy mojho zivota boli tie, ked som liezol po stenach hruzou, ked bolo vse spatne, a ja som musel prist na to proc. Nozaj hlboka paca s psychedelikami nie je nic extra prijemne, zvlast ked sa k celemu procesu pridaju ocistne ucinky rastlin a cloveku je slabo, zvraci a ma tresavky. Si tak na mile vzdialeny teme o ktorej sa tak sebaisto vyjadrujes, ze mi je z toho skoro do placu. Skutocna psychedelia nie je utek pre slabochov, to je miesto odkial slabi utekaju, pred cim si zatvaraju oci a v tom najhorsom koncia v psychozach a skacu z okien, pravdu o svojej dusi neustoji kazdy.
Naozaj, uz prosimta mlc, tvoje teorie o pohodlnosti, nepochopeni, "jednodchsej ceste" su totalne mimo misu. Keby to naozaj bola jednoducha cesta, tak by snad vsetci co beru psychedelika asi dosli hodne rychlo realizacii, to da logika ze? Realita nam ale ukazuje ze to je trochu inak, ze sa vacsina psychonautov mota v kruzich a vlastne nicoho nedosahuju, a ja ti prezradim tajomstvo - nie je to preto, ze psychedelika su k nicomu, je to pre to ze cesta menicov vedomia je velmi narocna, dlhodoba, kladie na cloveka velke naroky, na jeho schopnost a ochotu introspekcie a na cistotu jeho zameru. Vacsina ludi stroskota hned na zaciatku, ale to nie je chyba metody, takisto ako nie je chyba jogy ked si niekto znici klby nespravnym sedenim....
A na zaver, drz sa prosim svojho presvedcenia, s pristupom akym fetujes jogu by ta halucinogeny dostali do liecebne. Pekne medituj, a nauc sa ze je fajn vyjadrovat sa na temy, o ktorych nieco viem ;).