• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FRANCIMORJÓGA
    SLAUGHTER
    SLAUGHTER --- ---


    AIM_FREEMAN: Yop, IMHO přesné shrnutí. Mám také zkušenost, že touha po stavu intoxikace je také velmi často touhou po odpočinku v hlubokém klidu. V klidu který nepřinese spánek, ale přináší jej nejvíce stavy relaxace a meditace. A když si je člověk dodá, nemá onu původní substituční potřebu.
    K té závislosti si dovolím přidat tématické video:
    Michaela Paštéková - NIKDY NEZOBER DROGU - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=iq7T8G6rluo


    DORN: Krásný příměr s lupou, kdy střed se zvětší, ale směrem k okrajům se obraz deformuje :-)
    LOOP_ONE
    LOOP_ONE --- ---
    LILY: best
    Monty Python Philosophy Football Germany vs Greece - YouTube
    https://www.youtube.com/watch?v=ta1KfRX06kA
    LILY
    LILY --- ---
    DARJEEL: jeslti to bude vypadat jako to utkání filosofů z Monty Pythona, tak se ráda zajdu podívat..
    AIM_FREEMAN
    AIM_FREEMAN --- ---
    Tantrasůtrici to budou pískat.
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    Takže přátelské fotbalové utkání FC Sůtrici versus AC Tantrici kdy a kde?
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    DARUMA: "In meditation" znamená také v kombinaci s meditací, což je jasné z kontextu toho článku, který je o srovnání meditace s účinkem LSD. A to je věc, o které se tady celou dobu dohadujeme.
    SAGUS
    SAGUS --- ---
    DARUMA: LSD ako pomoc v meditacii? Co to je prosim pekne zase za hovadinu? Na to aby som vedel ze to je kravina nepotrebujem citat clanky na internete. Na googli toho najdes vela, ze?
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    DARUMA: tak to jo neco, darumuv dogmatismus ho dozene prohlaseni ze osho je mistr:-)
    Darumo, myslis, ze Osho nekdy zkusil lsd?
    Mimochodem vsiml sis, ze tam rika, ze to nejsou nejake snadno navozene prijemne stavy?:-)
    Nerikam, ze ja s tim souhlasim, ale jak se s tim vyporadas ty, kdyz si rikal neco jineho, a ted to rika nekdo koho respektujes
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    SAGUS - Btw. Seš schopnej vyšťourat článek od nějakého respektovaného učitele jógy nebo meditace, který by doporučoval kombinovat LSD nebo houby s praxí? Já ti zatím nahodím článek od Oshoa, který mluví o opaku.

    QUESTION: Can LSD be used as a help in Meditation?

    Osho - LSD can be used as a help, but the help is very dangerous; it is not so easy. If you use a mantra, even that can become difficult to throw, but if you use acid, LSD it will be even more difficult to throw. The moment you are on an LSD trip you are not in control. Chemistry takes control and you are not the master, and once you are not the master it is difficult to regain that position. The chemical is not the slave now, you are the slave. Now how to control it is not going to be your choice.

    Once you take LSD as a help you are making a slave of the master and your whole body chemistry will be affected by it. Your body will begin to crave LSD. Now the craving will not just be of the mind as it is when you get attached to a mantra. When you use acid as a help, the craving becomes part of the body; the LSD goes to the very cells of the body. It changes them. Your inner chemical structure becomes different.

    There are many problems. Once you have been on an LSD trip you have a glimpse of something you have never known, something you have never felt. If you begin to practice meditation it is a long process, but LSD is not a process. You take it and the process is over; then the body begins to work.

    Meditation is a long process – you have to do it for years, only then will the results be forthcoming. And when you have experienced a shortcut, it will be difficult to follow a long process. The mind will crave to return to using the drugs. So it is difficult to meditate once you have known a glimpse through chemistry; to undertake something that is a long process will be difficult. Meditation needs more stamina, more trust, more waiting, and it will be difficult because now you can compare.

    Osho on LSD as an help in Meditation, Osho on LSD Trip & Meditation
    http://www.messagefrommasters.com/Therapy/LSD-an-Help-in-Meditation.htm
    AIM_FREEMAN
    AIM_FREEMAN --- ---
    Rasa Ravi (bytostný praktik ale i učenec v oblasti spir. systémů) v knize Úvod do metafyziky a esoteriky Indie vyslovuje poznatek, že LSD otvírá cca 10 procent potenciálu třetího oka. Což je dost slušné na to, že to lidstvo má jen tak po ruce! Ale mohlo by to i nastavit strop..Rasa Ravi tím říká, že cesta v rozvíjení šakti vede dál, než ukazuje tato substance..
    AIM_FREEMAN
    AIM_FREEMAN --- ---
    Mě osobně nevadí, že se kolo diskuse podruhé protočilo, protože vidím, že se ty příspěvky tříbí a nevidím důvod proč to neprobrat řádně. Klidně i potřetí dokola. Co už.

    Se mnou rezonuje hodně to, co říkají na různých místech STQ, DORN a SLAUGHTER: Já bych to pojmenoval:

    "Včas přestat."
    S tím, že to, co je pro koho včas je dáno psychickou a fyzickou kondicí + řekněme životní situací, fází. Psala o tom i YMLADRIS. Někdo na to má konstituci a spíš mu to neuškodí. Problém je, že někdy je to špatně "vidět" jestli je to škodlivé nebo ne. A já osobně jsem si x krát vzal psychedelikum i když jsem cítil, že na to není vhodná doba (většinou právě kvůli tělesné slabosti, únavě, psychiku jsem vždy respektoval, setting taky). Příliš jsem toužil po odpočinku v jemnějších sférách a o pootevření okénka, po nadechnutí se v přirozeném stavu mysli, než abych si to odřekl.
    Dalo by se mluvit i - nekamenujte mě - o závislosti. Ovšem s tak dlouhou periodou, že se to špatně pozoruje. Ale i jsem nakonec zachytil pattern v jakých situacích mám tendenci odcházet na dovču a že to nikam moc nevede. Když jsem užž nabíral sílu v praxi, NEDOČKAVĚ jsem užil abych se potkal, ani se neohřál A ZAS ZBUCHL zpátky. To je samo moje osobko věc, ale sdílím to, páč to platí i pro další.

    Fakt mi teď přijde nejlepší po nastartování a setkání se Sebou za pomocí psychedelik to utnout a pokračovat v praxi bez nich. To psal myslím takhle SALUGHTER a vlastně i STQ.
    Na druhou stranu u mě ta potřeba užívat psychedelika nejsilněji pohasla setkáním s jedním učitelem a Ammachi a po projití tří let psychoterapeutického výcviku. Po posledním velkém 100 houbovém tripu mi došlo, že už od toho vlastně nic nechci. Takže je možné, že mi psychedelika suplovala funkci učitele. A dá se na ně koukat jako na bytosti bez těla, která se manifestují ve hmotě jako ty "chem." substance.

    Ale je to pro mě takový velmi lákavý šlehačkový dort, po kterém mi chvíli bude skvěle a pak déle ne úplně dobře. Ale to budíž! Jenže navíc mě to nikam skutečně neposune.
    DORN
    DORN --- ---
    SLAUGHTER: jsou části vnímání, které tyto látky odkrývají, leč jsou části, které zakryjí mlhou, která by se dala krájet. A ty druhé jsou ty, které vnímám podstatné v jógovém procesu v němž se ženeme za vlastní celistvostí...

    Jojo, to je postřeh který můžu potvrdit. Ono sice ta intoxikace umí vyrobit "zvětšovací sklo", ale to zobrazuje opravdu případ od případu jinak: někdy snad aj ostře a nedeformovaně, ale často připomíná spíš deformované zrcadlo a záleží na pozorující mysli zda to postřehne, neb vezme nahlížené i s těmi deformacemi, hluchými místy atd. "Ego" coby pevnou strukturu to umí jak narušit (což jak víme samo o sobě taky nemusí být vždy výhra ;-), tak ale taky posílit a přifouknout do rozměrů vpravdě psychedelických. A je i poměrně snadný si při torše nepozornosti ten labyrint nezpracovaných a zvětšovacím sklem zveličených obsahů mysli, energetických dějů a tělesných reakcí přenést do fungování po tomto zážitku a intenzivně se v nich točit, jak veverka v kole.
    BBAN4N
    BBAN4N --- ---
    Většího ignoranta než jsi ty už jsem dlouho neviděl, bravo! :-)
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    STQ: akorat bych si zaprudila k tomu bodu "pouzijes k sebereflexi, tak je az kristalove snadny urcit smer, ve kterym by se dalsi zivot mel ubirat"

    viz ten Wilber ... STQ ma ve svem zivote takovou uzasnou nicim nezaslouzenou milost, ze ma v sobe transformativni potencial, kterej kdyz se spoji s psychedelikem, ukaze mu to smer. Nijak si to nevydobil, neumi to predat jinejm, kteri zadnej kristalove jasnej smer nezajivaji... muze jen s vdecnosti dekovat, ze jemu to nahodou funguje

    kdyz pises ve 2. osobe (ty darumo pouzijes, tak se stane, ...) je to stejna 2. osoba jako pise daruma (kdyz vy fetujete, tak se stane...)
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    SAGUS: A není spíš debilní názor a trolling obhajovat v klubu o józe drogy?
    SAGUS
    SAGUS --- ---
    DARUMA: spis debilni nazory, bez tvojho vytrvaleho trollingu uz by nikto z pritomnych nemal potrebu dalej to rozmazavat
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    SAGUS: Třeba se to zastaví, až se do auditka o józe přestanou tahat drogy. ;-)
    SAGUS
    SAGUS --- ---
    SLAUGHTER: ziju svuj zivot
    SLAUGHTER
    SLAUGHTER --- ---
    SAGUS: zkušenost máš, a co dál?
    SAGUS
    SAGUS --- ---
    Som zvedavy, kedy sa tu tento kolotoc zastavi, staci keby si kazdy uvedomil ze sa ma starat hlavne o seba a svoju cestu a nie rozsirovat a obhajovat nejake dogmy za kazdu cenu. Uz tu k tomu niet viac co dodat, vyjadril som sa znovu len vdaka prispevku od DARUMy ktory ma na par minut zanechal v nemom uzase.. proste som si to nemohol odpustit.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam