• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FRANCIMORJÓGA
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    JUNIPETRUS: falus .)
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    jo a kdyz jsou ty vanoce. Kohopak asi symbolizuje santa klaus?:-)
    AIM_FREEMAN
    AIM_FREEMAN --- ---
    DARJEEL: Za druhou cast prispevku davam plus.
    Ten zacatek: Ja jsem rad, ze tu Daruma drzi pozici rekneme ciste dharmy. Nicmene bez tech rypavych poznamek by ta pozice byla..cistsi, resp. opravdu cista. :o)
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    DARUMA: njn, to Ti tak možná připadá, protože jsi sám na dané téma neřekl nic moc kloudného a spíš takovou kloudonou diskusi brzdíš příspěvky oscilujícími mezi repeticí a trolováním.
    Na druhou stranu zde padlo pár fakt zajímavých příspěvků na téma joga a psychedelika, některé dokonce metodicky propracované. Když shrnu imho úplně nejzásadnější fakt, který tu máme mnozí společný, tak je to to, že nás psychedelické prožitky přivedli k intenzivní (nebo intenzivnější než předtím) praxi a ta z nás více či méně dělá lepší bytosti ať již směrem k sobě či k druhým.
    Příjde mi to jako docela fajn projekt :)
    LAKSHMANA
    LAKSHMANA --- ---
    DARUMA: A prosím vynech pokusy o urážky, nemá to úroveň.
    LAKSHMANA
    LAKSHMANA --- ---
    DARUMA: Brahmacharyu jsem přijal zhruba před čtyřmi lety.
    FLUMO
    FLUMO --- ---
    Celkem fajn knizka pro zacinajici zajemce o problematiku neurotransmiteru a jejich stimulace prirozenejsimi metodami, nez jsou drogy je popularni knizka http://obchod.portal.cz/produkt/drogy-lidskeho-tela/
    SLAUGHTER
    SLAUGHTER --- ---
    STQ: celý, co jsem se snažil říct je to, že si můžeš myslet, že víš, co ti to dává a bere, ale "myslet si že víš" neznamená skutečně vědět. Já si taky myslel, že vím a teď vím, že jsem si to myslel dost omezeně a zítra budu vnímat můj současný postoj s největší pravděpodobností zase jako omezený... Mě to dodává pochopení a sílu pro sebe a ostatní, ale to neznamená, že musím souhlasit. A vím, že kdybych to měl vyřešený, tak nemám potřebu reagovat :-).
    A jako to máš ty?
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    LAKSHMANA: LAKSHMANA: Dik! Prave tenhle pristup "vsechno je joga/meditace" povazuji u vetsiny lidi za pozu ci minimalne za velmi nestastnou formulaci. Samozrejme, az budes osvicenej, tak potom takovyhle hlasky beru jako super.:-) Totiz joga se na ejakulaci nediva zrovna nadsene a povazuje ji za ztratu energie. Jinak jestli mas nejake fotky, jak masturbujes pri asane, tak je urcite nahod. ;-)))
    LAKSHMANA
    LAKSHMANA --- ---
    JUNIPETRUS: Tak já jsem třeba masturbaci do své jógy zahrnul a hodnotim to jako výbornej krok. ;-)
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    DARUMA: joga neni metoda, ty skatulkovaci.
    Droga je zkratka, jóga nikoliv.
    A co je spatne na zkratce, jeli podstatny cil? Stejne porad nevis o cem mluvis. Ty mluvis o voze(drogy) "my" o voze(psychadelicke substance). A v tom je tvoje zasadni slabina.
    Taky ti povim jednu sokojuci informaci: guru, duchovni ucitel je taky zkratka.

    No jinak ja cekam, az se tu bude konecne probirat napriklad masturbace nebo porno.

    Jinak me prijde, ze se tady casto resi dost hathajoga(pozice) a ruzny ocisty, pak jsem zvedavy jestli prijedes a budes rikat, ze telocvik neni joga, ze telo je telo a joga je joga:-)
    LILY
    LILY --- ---
    TORUVIEL: však to tu zatím nikdo neutnul, evidentně se tomu tématu daří víc, než mnoha jiným. Ale taky to neznamaná, že některá témata (konkrétně třeba toto) jsou si rovnější, než jiná. :)
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    DARUMA: Já to chápu. Nic neexistuje samo o sobě.
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    TORUVIEL: Vidis a ja zase nechapu, ze se spousta lidi nedokaze drzet tematu klubu. Kazdej z nas nechape neco jinyho.;-)
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    STQ: Muj hlavni argument je, ze pouzita metoda a jeji specifika determinuji dosazeny cil.
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    Já tohle omílání toho, že je něco off topic moc nechápu. Ano, hlavní téma je jóga, ale když třeba s někým budu konverzovat o józe a řeč se stočí k psychedelikům, tak to přece neutnu s tím, že jsme odbočili od tématu (nebo s tím hned přeskakovat do vedlejšího klubu...tam by vás zase třeba vypráskali s tím, že se tam nemá řešit jjóga :o). Všechno má nějakej smysl, třeba i tahle diskuze někomu něco ukázala ani o tom nevíme. Nebojím se, že by se to tu řešilo stále, časem už nebude co řešit (teď už mi to téma přijde docela vyčerpané).
    LILY
    LILY --- ---
    LAKSHMANA: rozhodně je dobře, že tu téma drog bylo zmíněno, ale jak píše Daruma, pokud by konkrétně v tomto auditku měly mít drogy plus všechno kolem nadále stějně prostoru, jako jóga plus všechno kolem, tak by se to tu mohlo přejmenovat na "rostliny síly, psychedelika, fetování, jóga a jiné", případně "metody sebepoznání", protože způsobů sebepoznání je opravdu mnoho.
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    LAKSHMANA: Jóga je specifický nástroj sebepoznávání, droga je specifický nástroj sebepoznávání. Droga generuje instantní prožitek a jedná se umělou látku. Jóga je postupný proces sebepoznávání, přičemž to slovo postupný proces je klíčové. Droga je zkratka, jóga nikoliv. Proto se jedná o dvě naprosto rozdílné metody. S tvým argumentem bychom se tady mohli bavit také o potápnění, swingers party nebo o závodech formule 1, protože jistě pro někoho mohou být tyto činnosti také metodou sebepoznávání.
    LAKSHMANA
    LAKSHMANA --- ---
    IMO:

    Jóga je soubor nástrojů sebepoznání. Psychedelikum je nástroj sebepoznání. Proto patří téma psychedelik do auditka Jóga.
    LILY
    LILY --- ---
    URZA: ty anglické pasáže jsem přeskočila, tak mi možná něco uniklo, každopádně nechápu, jak dosáhuješ bodu č. 2 (odzasekávač).
    Aspoň má osobní zkušenost mi to neumožnila. Psychedelika mi rozhodně nikdy neukázala, co se děje či kde jsem dělala chybu (leda bych vůči jejich ukazování byla slepá a to by se pak v tomto bodě tak jako tak míjela účinkem).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam