STQ: Konečně se na něčem shodneme :-). Tato diskuze opravdu nenese ovoce. Imho na téma joga citta vrtti nirodhah to tu jsou pouze akademické debaty. Máš-li kdokoli udržitelnou zkušenost, tak sem s ní :-).
Chtěls názor, těch jsem tu dal imho až až. A dávám další. Máš velmi nehezký zvyk neodpovídat na otázky, namísto toho položit další nejlépe sugestivně laděnou otázku. A následovně osočit druhého člověka že je bez názoru, když nemá stejný názor jako ty. Jak se pak dá s takovým přístupem debatovat?
Prohlásit, že něco nejde, protože s tím zatím nikdo nemá zkušenost je negativní přístup, což není v souladu s jógovou praxí. S takovým přístupem to opravdu nejde. A jsme zase u toho přístupu :-). Dám příměr ke squashi: Podívej třeba na Musashiho, traduje se o něm, že dosáhl osvícení a šel cestou meče a zabil trochu vícero lidí. A to taky není jógová technika. Ale výsledek se dostavil.
Z toho co od tebe čtu mi vyplývá, že drogy ti napomohou v cestě za osvícením, squash nikoli. Už je mi vše jasné :-).