DAWYT: imho zalezi na stylu jakym cvicis. cvicis smerem k citlivosti, nebo spis razantneji? chces po telu spis vykony, splneni ukolu, nebo nechavas inteligenci tela, aby ridila praxi? pokud je to citlivej pristup, chapu ze se tam savasana da vynechat, ale pak mi prijde tim dulezitejsi ji dostatecne delat po meditaci na konci praxe.
savasanou nechavas prostor, aby se neco dokoncilo, aby vsechno co je potreba dobehlo, podobne jako mezi praxema dychani a meditace delas treba pul minutu, minutu pauzu, aby prechod byl plynulej. co me jeste napada je, ze pokud treba cvicis razneji, soustredis se vic na silu, muzes tohle pak prenaset dal do pranajamy a meditace, o neco se snazis, nekam to zenes, misto abys dal vic prostor tomu, co je pod urovni snahy. nevim jak u tebe, ale od sebe tenhle postup v nejaky podobne znam :) ale treba mas naopak tendenci k vykyslosti, takze to takhle delat potrebujes, abys neupadnul do pasivity, to nevim.
pro me je aspon kratka savasana po dokonceni asan (uplne minimalne 1, 2 minuty) dulezita. na konci pak po meditaci znovu bud delam odpocinek v savasane nebo nejakou praxi v leze.