• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FRANCIMORJÓGA
    ASJA
    ASJA --- ---
    FONTAN: DIKY!
    ASJA
    ASJA --- ---
    FONTAN: ale letos nevidim ze by neco meli :(
    ASJA
    ASJA --- ---
    btw: narazila jsem na zajimavy workshop, chsytate se nekdo?
    Akasha-joga srdcem
    http://www.akasha.cz/#!simon-open-class/chhq


    FONTAN: tak to zni skvele! ;)
    FONTAN
    FONTAN --- ---
    ASJA: mam jednu pozitivni zkusenost s belou z akasy v turecku, kde to s ni spoluvedl matej jurenka ( https://plus.google.com/photos/118114909220284442708/albums/5659301987778321185 ) bylo to leto 2011 a ja si uvedomuju, ze me to hodne nakoplo do dalsiho cviceni (mel jsem tehdy asi pul rocni pauzu kuli zlomenine kustky na noze a byl jsem prijemne prekvapenej, jak se to za tech 9 dni, ci kolik jsme tam byli, posunulo - myslim, ze z toho v podstate tezim dodnes)

    kdyz k tomu pripoctu, ze mi tam par az dva pary lidi hodne sedli, tak to byl veskrze prijemnej zazitek s kazdodenimi 4 - 5 hodinami jogy
    ASJA
    ASJA --- ---
    STQ: vim, mela ted vikend a moc me mrzi, ze jsem tam nemohla jet kvuli praci. urcite bych s ni jela kamkoliv, takze to zustava jako plan do budoucna.
    ano, presne to bych chtela - energii, inspiraci a klid ;)
    STQ
    STQ --- ---
    ASJA: Lenka Nezvalu taky urcite dela vylety, nedavno jsem nejakej videl. Jestli se ptas na to jestli je retreat dobrej napad tak je, vetsinou je tam prostor resit veci vic do hloubky, bejva tam zajimavy povidani a clovek odjizdi inspirovanej, nabitej a uklidnenej.
    STQ
    STQ --- ---
    ASJA: nojo, ted jsem si dal 3-mesicni yoga holiday v indii, bylo to moc dobry :)
    jinak jogovy zajezdy porada spousta lidi, koho muzu s klidnym srdcem doporucit jsou Laura Kratochvilova a Bela Chylikova, ty jezdej vetsinou na Kretu. nebo pak pokud chces opravdovou lahudku, Danny Paradise dela seminare tu: http://jungleyoga.com/
    ASJA
    ASJA --- ---
    KAREN: chodim do yogame cca rok a pul k Jozovi, Lence R. a Lence N. Jsem uplne na zacatku. Neocekavam asi uplnou akezi, meditace ve 4 rano a umorne praxe, spis prijemny tyden, meditace a joga 2x denne, kolem krasna priroda, prochazky, knizky a tak..:)
    KAREN
    KAREN --- ---
    ASJA: a co cvicis nebo co by te zajimalo? jaky mas zkusenosti, co od toho chces?
    ASJA
    ASJA --- ---
    Ahoj, mate nekdo zkusenosti s retreatama nekde v zahranici? O nejakem uvazuju, jakoze yoga holiday nekde na krasnem miste, ale nevim jestli to neni moc narocny nebo proste blby.

    Diky za vase rady! :)
    GAF
    GAF --- ---
    STQ: Hezky se to čte a je to zajímavý, STQ. Celé mi to zní jako jóga kung-fu se všemi jeho technikami a moudry učitelů typu, že množství technik je nanic, pokuď člověk nemá svoje vlastní kung-fu.
    FONTAN
    FONTAN --- ---
    SMARTCHIN: ja treba hlasuju pro Lenku z ASJA a Belu z FARIN s tim, ze u dalibora jsem zatim nebyl a trochu me to mrzi (ale to lze snadno zmenit)
    ASJA
    ASJA --- ---
    SMARTCHIN: yogame.cz, lekce s Lenkou Nezvalovou nebo Josefem Rabarou. Bozi!!! :)
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    SMARTCHIN: bikram je módní extrém, jestli chceš fakt jogu trochu "tradiční", tak spíš ashtanga, iyengar, dynamická, prana vashya... v Praze na rozdíl od jiných měst je kvalitních možností dost...
    _AGATA_: pěkný! :)
    FARIN
    FARIN --- ---
    SMARTCHIN: Bela uz ma vlastni web tu http://www.belayoga.cz/ a v Akashe uz neni tolik co byvala.
    AGRICULTEUR
    AGRICULTEUR --- ---
    SMARTCHIN: ja zas zacinal bikramem v Toronte a pak pokracoval tady. mozna je to trochu nasilna cesta, taky to vyzaduje urcitou fyzicku do zacatku a ma to spousta jinejch diskutabilnich veci. Ale myslim si ze je to nejrychlejsi "rozcvicka pro dalsi pokracovani" ovsem nese sebou rizika a nevyhody. ale co Te nezabije tak te posili.
    P.S. mohl byste to nekdo eventuelne rozvinout? ja do terie vubec nevidim a ty rizika a diskutovany veci vubec neznam, jenom sem slysel ze sou. dik
    TOMASEQ
    TOMASEQ --- ---
    SMARTCHIN: Zajdi na vsechno a po pul roce znova:) Bela je super, Dalibor taky, iyengar muze obcas vypadat jako nuda ale neni... :-))) a i kdyz te to zrovna v ten moment neuchvati, je dobry se po case vratit... Vic lektoru, vic perspektiv... V Praze to asi nepujde tak lehko, ale v NY jsem si proste koupil mesicni otevrenou do sudia kde predcvicovalo asi 12 lidi a postupne jsem to prostridal a bylo to hodne zajimavy. A kupodivu treba lekce, ktera se mi ze zacatku vubec nelibila se pak stala mou nejoblibenejsi...:)
    _AGATA_
    _AGATA_ --- ---
    SMARTCHIN: ahoj Smartchin, já mám třeba moc ráda lekce u Běly, která učí ve studiu Akasha v Letohradské ulici na Letné. Chodím k Běle už tak pět let a za tu dobu mají její lekce velký vývoj. Od ashtangy jógy, kdy jsem šli z jedné pozice do druhé, se Běla dostala k józe dynamické, která možná trochu mate svým názvem (alespoň teda já jsem si představovala pod tímhle pojmem nějakou rychlou jógu, kdy jdu z pozice do pozice a vůbec se nezastavím:). A tahle dynamická jóga mi vyhovuje ve všech svých aspektech, protože při cvičení té první (ashtangy) jsem často měla pocit, že to co na lekcích dělám je jen zběsilé napodobování učitele a ostatních a cpaní se do pozic ve kterých mi není zrovna pohodlně. Z hodin jsem sice odcházela protažená a plná elánu, ale čim dál tim víc mi připadalo, že mi tak nějak chybí nějaký základ pro takovýhle typ jógy, ale nevěděla jsem jak by ten základ měl vypadat. No a pak sem k Běle asi rok nechodila a když jsem se k ní po roce vrátila, tak mě upozorňovala, že celkem výrazně změnila styl a že je zvědavá jak mi bude vyhovovat. No a tak sem objevila dynamickou jógu, což bylo to co jsem vlastně hledala. Jde totiž o jógu, která si neklade za cíl nacpat se do komplikovaných ásán, které svou formou působí efektně, ale spíš o opakování stejných, nepříliš komplikovaných pozic, při kterých si neustále uvědomuješ jak se kde v těle cítíš a o neustálou velmi jemnou práci s tělem, která ani navenek nemusí být vědět. Takže ona dynamická je, a dost, ale tak trochu neviditelně:) Zpočátku jsem k ní byla torchu skeptická, protože mi přišlo, že se po lekci necítím moc protažená a připadalo mi, že nic moc nedělám, ale pak mi došlo, že už po pár lekcích si v běžnym životě uvědomuju, že třeba sedim/stojim v nějaký pozici, ve který tělu neni příjemně, že špatně dýchám atp. Tak abych to shrnula, přijde mi, že dynamická jóga mě dostává do dobrýho konaktu s mym vlastnim tělem, kterej považuju za výchozí pozici pro pouštění se do nějakých komplikovanějších ásán, třeba právě do té ashtangy jógy. Je to myslím kažopádně dobrý základ pro jakýkoli sport a vlastně fungování vůbec.
    FLUMO
    FLUMO --- ---
    SMARTCHIN: v Praze je strasne moznosti. Pokud jsi v kondici zvaz tip od STQ, ja treba ted chodim k sem http://www.iyengar.cz/ ktera je vhodna i kdyz nejsi . A na co si dat pozor? Dej si pozor na to abys nasla ucitele, kterej ti rekne, na co si dat pozor :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam